Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Kitt- katt...

csörrent valami?

Erre varrjatok gombot:

„A németországi családi vállalkozások vezetője, Brun-Hagen Hennerkes erős támogatója Orbánnak: „Lenyűgöző, ahogy a magyar kormányfő előrevitte az országát” – mondja a csütörtöki Heti Válaszban.”

No- ez az ember tényleg nincs tisztában a magyarországi állapotokkal.

 

 

... a CÖF is kiborult... hóvirág helyett kinyílt a bicska a zsebekben (vagy az értelem?):

 

"Valamit tisztázzunk: nem ezért mentünk ki a Békemenetekre. Nem ezért szerveztünk polgári köröket. Nem ezért győzködtük a barátainkat. Nem azért álltunk ki mellettetek minden fórumon, hogy ti meggazdagodjatok.

 

De még csak nem is az a baj, hogy meggazdagodtatok. Hanem az, hogy közben kockára teszitek mindazt, amiért kimentünk a Békemenetre, amiért polgári köröket szerveztünk, amiért időnket, energiánkat, pénzünket áldoztuk.

 

Mi, a magyar választók többsége továbbra is hiszünk abban, hogy Magyarország történelmi lehetőség előtt áll: fél évezred kiszolgáltatottság után végre sikeres, békés, öntudatos, erős országgá válhat.

 

Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a polgári pártszövetség, Orbán Viktor vezetésével képes ezt megvalósítani. De ti most ezt a hitet magánvagyonra váltjátok. Nem az a baj, hogy palira vesztek minket, naiv lelkesedőket. Hanem az, hogy az egész nagy terv elbukhat a mohóságotokon.

 

Márpedig az életünk túl rövid ahhoz, hogy az időt egy újabb, miattatok bekövetkező bukásra vesztegessük" – írta a Mandinernek a Magyar Krónika főszerkesztője.”

 

Nem semmi! No- Orbán szégyellheted magadat és korrupt kormányodat is kirakhatod a „leg-falra”!

 

Az ellenzéknek itt az ideje feljelenteni őket, akár az EU-ban is... és új választásokat kiíratni, utána elkobozni a vagyonokat! Ok az állami szinteken való korrupció... amely minden vonatkozásában mámoros boldogságot hozott és a pofátlanság netovábbja, hogy gazdagságukkal még hivalkodnak is, miközben Orbán az ország kétharmadát szegénységben és nyomorban tartja... s a népnél az éhség korbácsával tart fegyelmet!

Nem véletlen a Horthy idők rémítő jövő árnyéka... már összekeveredett a vágy, a képzelet és az emlékezés beteljesülése, az iszonyat különlegességek agy-hánytorgató kitörésein. Hol érthetetlen csörtető senkik, hol épp a Vezér maga „az Ember büszke legénye”!

Nagy elánnal kikérik maguknak az amerikai megnyilatkozásokat, pedig a való még zagyvább s érthetetlen az iránya, mint azt néhány kusza szóval összefoglalni lehetne. Orbán sara mindenképpen! „Látjátuk feleim zümtükkel, mik vogymuk...”?

Ez az orbáni rendszer egy láger-rendszer – ha diktatúrának mondom, akkor a a valóságtartalmát még enyhítettem is. Rendőrökkel őriztetett, „kápók” által irányított megalázó közmunka- éhbérért, hogy becsülni tudjad magadat, mert dolgozol... mi a frász lenne más? És az életünk minden részébe való beleszólás mit mutat mást? Vasárnap ne menj a boltba, de a munkaidő nem is nyolc óra (10- 12) – akkor mikor? „Járulékot fizető utódot gyárts”! - ez meg mi a lófasz, ha nem az intim szférába való beavatkozás? Egyfajta őrzött erkölcsi rend? Csak mert nyelvével él a nemzet, azonban nyelvével még senki nem nemzett, ezért az ágyunkba is bebújnak?

Orbánt és sleppjét már nem lehet megbuktatni itthonról, csak ha maga-magát buktatja meg és- vagy belülről rágja szét a „féreg”! Ugyanis, ahol a vagyon, ott a hatalom! Ennyi!

Csökkenő sztrájki intenzitás és az időre fogás, amolyan szokványos szemléleti módban... pedig a valóság a nyomor „csendje” (amit csak a gyomor korgása tör meg) - az egykedvűség bánatos vágyával eltűnődő lélek megfáradása benne.

Horthy időket idéző jelenünk, megint a házatlanok, hazátlanok terepe... dermesztő a kép, mert- mint látjuk is – a jog és a jogtalanság összekeveredett. Kínvallatás, halálraverés- gyilkosok tettei mellett a sok öngyilkosság, vajon mikor adott hitet az élet értelmében. Soha!

Radnóti Miklós, így magyarázza az öngyilkosságot: „A tiszta és mindig világosságot áhító lelken törvényszerűen teljesedett be a sors. Megalázó szegénységben élt, folytonos és egyre szaporodó politikai csalódások között.”

 

Így pusztuljunk?

 

Pedig az Ember, egyénisége sérthetetlenségéért, tisztaságának, ítélőképességének megőrzéséért vívja harcát nap mint nap...

Kár a múlt felé fordulni - a közeli jövő is szánalmas - még iszonyúbb rémségei máris szemünk előtt... Radnóti szavaival szabadon: ahol befonnak „a balhitek és a kényszerképzetek”. Azonban nem lehet a múltat úgy felidézni, hogy csak a fénye jöjjön vissza – Orbánéknak talán sikerülni fog a nagy „úri-murival”?

Viszont a tapasztalat azt mondatja velem és bizonyítja is, hogy minél nagyobb cécóval, ünnepéllyel, külsőséggel vagyunk, a folytatás annál szegényesebb, a vége annál szomorúbb!

Ma Orbánék megvonják már a szociális támogatásokat is... mintha minden egyenes úton (sínen) lenne.

Ki az isten akar segélyen élni, de az emberhez méltó munka (a közmunkát nem sorolom ide) melletti tisztes bér már lehet ösztönző, ám az átmenet nem lehet szociális alapokat nélkülöző... miközben a napi betevőért folytatott harcunkban azt látjuk, hogy „nagyjaink” a közpénzből egyre jobban gazdagodnak! Mit várnak el? Csókoljunk kezet (amit már megtett néhány eszement)? - mert a semmit kapjuk, és még azt is megszabja alkalomszerűsége..?

Keresztényi érzület már lassan elkoptatott szó lesz – nincs tartalma – a tízparancsolatot kellene csak betartaniuk odafenn is és gyakorolni a szeretet törvényét (ha tudják mi az), a lelkiismeret tisztaságát a politikában is... hogy minden erejével érvényesíteni törekedjék s ezeket betartani is akarja, az automata gombnyomogató „képviselő” is!

 

Ásítottam! Unalmas a cáfolhatatlan...

Minisztériumokban mintegy nem véletlenül,

a végig-seb- lélek bölcsességre nem vall,

de építésül fosztogat törvényszerűn...

félnótás ál-dicsekre kísért a kacaj,

hogy akármiképp is,

semmivé lehetni legyen részünk – (szőke)

 

2014. 12. 04.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 269
Tegnapi: 330
Heti: 1 072
Havi: 4 217
Össz.: 373 328

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Kitt-katt...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »