Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Az orbáni „illiberáliában”

„csupa szúrás a csönd itt körülöttem
jajgatok és rettenetem nincsen,
nincs hisz aki innen kisegítsen.”

Az MTI kommünikéje szerint a nagy eseményen Semjén Zsolt „értékelte a hazai és a nemzetközi politikai helyzetet” (fokozódik, fokozódik?), Harrach Péter és Simicskó István pedig „kormányzati munkáról, a jelen helyzet adta kihívásokról és feladatokról, valamint a különböző lehetőségekről és tervekről beszélt”.
Ám ez még semmi! (állati (!) - teszem hozzá gyorsan)
Az esemény fénypontja a Barankovics Emlékérem átadása volt, amit az emberi miniszter, Balog Zoltán vehetett át „a kereszténydemokrata értékrend kezdetektől való képviseletének és napról napra való megvalósításának elismeréseként”.
Mellesleg az idézet mondat szerzőjének is járna egy nyelvművelői plecsni, de hát megszokhattuk már, hogy ezen a vidéken a nyelv másra használatos. Nos, ha a KDNP e gesztussal saját függetlenségét és önállóságát próbálja demonstrálni, akkor nyilván tévúton jár.
Az efféle komédia ugyanis inkább 40-50 évvel ezelőtti szokásokat idézi fel, amikor a pártvezetők egymást tüntették ki, majd egymást (=saját magukat) tapsolták meg.
De azért ne legyünk igazságtalanok
Hisz’ mi a fenével is tudná Semjén Zsolt demonstrálni, hogy ő egy független párt vezetője? Maradhatna például a lóháton kieszközölt bevonulásnál, hisz Orbánt vagy Balogot még nem láttuk lovagolni…

Natehát: Szép a szemünk, arcunk csupa derű. Stimmt, ezt az alapvetést ismerjük a mulatósból. Aztán. Királyságot keresünk. Minek? Itt van az már felcsúti trónussal (és ló sem kellett hozzá, meg minek is, ha mindig fordítva ülnek rá és hátrafelé nyilaznak, tessék elképzelni: a ló előre vágtat, ők háttal rajta- akkor hová is nyilaznak?). Egyébiránt pedig tessen elporoszkálni a vaginába! És ennyi az egész. Forrás (részben): Rezeda világa

“Vigyázz, hogy mit osztasz meg, haver, a Józsit is majdnem bevitték a múltkor!”

...és egy- az egyben tovább is adom (megosztom!), hogy:
Ehhez képest Illiberáliában mindenkinek lehet véleménye, ha lehetőleg megtartja magának. (!!!)
...ebben a szabad országban a szabad ember kizárólag azt gondolhat és mondhat, amit szabad. Tényleg nincs ezzel semmi probléma?
Azzal sem volt semmi probléma, hogy alig egy szűk hónapja büntettek meg egy tatai nőt azért, mert felháborította a város pazarló ingatlankezelési gyakorlata, és Facebookon adott hangot nemtetszésének?
Nem jön szembe már egy istentelen nagy szívlapát? Nem elég durva és félelmetes irányba mutató tendencia ez ahhoz, hogy végre ökölbe szoruljon kritikus számú kéz?

...most hogy a köznek közreadtam, már izgatok is? - Jaj, de izgi! És ezért most rám-töri az ajtót a TEK és bevisznek?

...tehát, ha lehet még, amíg lehet még... továbbadni véleményt – továbbadom hát (a kérdésekben, benne a vélemény is):

...nem szabad leírni egy korrupciógyanús ügyről, hogy korrupciógyanús? Nem lehet leírni egy minden jel szerint korrupcióban érintett politikusról, hogy valószínűsíthetően korrupcióban érintett? Nem lehet megosztani olyan tartalmakat, amelyek korrupciógyanús ügyeket, és korrupcióban érintett, közpénzből pöffeszkedő politikusokat érintenek?
Akkor hogyan tovább?
Megosztásért börtön, lájkolásért bilincskattogás, pénzbírság, nyilvános megkorbácsolás?
Majdnem mókás lenne, ha nem itt és most történik.
Sértődős kommunistákkal, azzal a félreismerhetetlen házmestertempóval, és a kézivezérelt, igazságszolgáltatásnak csúfolt monstrummal. Egyre sötétebb van, feleim, és ehhez még csak a fekete autó kerékcsikorgására sincs szükség. Mondhatnám azt is, hogy
megszületett a csoportosan elkövetett megosztás vétségének sokat ígérő büntetőkategóriája,
de szép is lenne ebben a formában belefércelni a Btk.-ba legalábbis és minél előbb. Persze jobb helyeken ehelyett felmerülne a kérdés: nem véletlenül a bejegyzésben feltárt ügyben kellene hanyatthomlokosdit gyakorolnia az ügyészségnek mielőtt 17 jogosan dühös embert áll neki meghurcolni, mert csak?

...és tovább is izgatok, továbbizgatom magamat is:
hogy - nos, tény, hogy egyre sötétebb van, feleim, de hiszem, hogy még most is érvényes a megállapítás: bár mi tehetünk róla, még mindig tehetünk ellene! Forrás: Hacsaknem

- csak mert- és a 2010 utáni földcsuszamlásszerű győzelem egy, a népakaratra való hivatkozásra adott alkalmat... ám előtte még, a népszavazás intézményét közjogilag is meggyengítette a kormánytöbbség, és a népszavazási kezdeményezéseket is blokkolják ma...

A hatalom Orbán-központú!

Ebből vezethető le a sebezhetősége is: „Hiszen minden kutatás és tapasztalati információ megerősíti, hogy a Fidesz világa roppant centralizált, a karizmatikus vezető egy személyben tartja kézben az összes szálat. Így ha repedések keletkeznek a Fideszen belül, azokat is neki kell bevakolnia. Ez egy unikális hatalmi képlet, nem tudni, hogyha a vezető bármilyen okból kikerül belőle, nem esik-e szét az egész.” Hibridrendszeréből (ahol már veszett a demokrácia, de a diktatúra sem épült ki még teljesen) - az értelmezések nehézségei miatt lenne meg-nem-értés? A kérdés kérdés marad – mert messze még a szétesés! - ez bizton tudott... félelem és rabosítások vele, érte... előbbre hozott.

Irány a csőd?

...a gazdaság lecsúszott és csúszik tovább.
A jelenlegi irány nem biztató, a tendencia rossz. A rövid távú gondolkodás és az azonnali politikai haszon a vezérelv.
„Az illiberális demokrácia és az unortodox gazdaságpolitika valójában kéz a kézben jár. Ezt az unortodox gazdaságpolitikát négy tényező jellemzi: az államközpontúság, a rövid távú stabilitási szempontok elsőbbsége, az, hogy hatalmi és politikai érdekek rendre felülírják a gazdasági racionalitást, illetve hogy a szociális és társadalmi kérdések erőteljesen háttérbe szorulnak, nem gazdasági, hanem politikai eszközökkel kezeli a kormány ezeket.
Most egy móriczi világ van, vagy még rosszabb, mint a Rokonokban felfestett?
– Más történelmi közegben élünk, de a hasonlóság igen erős.” (Gazdaság)

titkosítva

- vagyok én
vagyok még
bár menekülnék
de nem tudok...
mit tehetnék így egymagamban-
ha a szívemet köd lepi el?
...ráadásnak
még
vak is vagyok
süket is vagyok -
Lángját hunyja
minden érzés
és csöndjéből köp
szembe az idő- dobog
magányos gyötrelemmé rég -
...megsemmisültem
a némaságtól
ahogy
a lét-
pólusaimba-bújt-titkainak
szövedéke rajtam
s hódolatkötelekkel ideforrasztott -
így
maradtam... csak magamban – (szőke)

2015. 12. 07.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
Oldal: Az orbáni "illiberáliában"
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »