Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

...érték-viszonyok!

(Hír, ami hír... a probléma adott)

 

Hatalmas hír! Megtudtuk mit evett Putyin... és a húslevesünkért rajongott! - és kérdem: ki a faszt érdekel, amikor itthon (orosz-honban is) éhen vannak és nyomorban több-millióan, szegény- mert szegény az ország fele csak (!) - de a szót kimondani nem lehet- mint rászorultak szerepelhetnek a köztudatban. Akkor- amikor Orbán legnagyobb gondja a stadionok építése, amiként kimondani ezt sem lehet, módosítok is sportintézményekre... esetleg arénaként még elmehet? Mert a munka mellett (ha abból megélni nem is lehet) kell a cirkusz is?

 

Hogy a Lengyelek köpködik most Putyin látogatása miatt Orbánunkat (zsigerből vagy féltékenységből mindegy is- „ernyőt” kap) – kitüntetik, merthogy átesett a rostán Orbánunk és a Pápával azonos- ugyanazon kitüntetéssel jutalmazzák mindjárt... nem semmi mondanám, ha nem tudnám, hogy a Pápa az Isten földi helytartója, Orbán meg félisten Hunniában... a lengyel- magyar meg jó-barát - hát, így már érthető- ugyebár?

 

Amerika lenyugodott (mondta Orbán) – belenyugszik lassacskán, hogy a Fidesz marad hatalomban!

Ám még mindig nem tudom, ki- kik vannak onnan kitíltva... az iskolázottja-e vagy a "sült-paraszt", esetleg az érdemtelenül "kiemeltek"- ilyetén is érdemesülten csak, akik itthon töltenek be felelős posztokat, vagy mert valakinek a nem-tudom mije vagy kije?

Csak kurva csöndben suttogom, hogy elég baj, mert- mint látjuk- iskola (végzettségek) nélkül hová is jutott ez a szép-reményű kis-ország...

A „nagyok”- kezébe játékszerként immár, hol nyolcosztályos tanácsadók és érettségivel rendelkező miniszter, majd államtitkár osztják az észt. Ki tudja miként a többi? Foci-társ, jó-barát, vagy rokonként lelkesek ott (esetleg ágybetétként)?

Orbán is a jogi végzettségével „arat”, aminek lényegét már feledte az idővel... ész-jogból: az észt, pozitív-jogból: a tényeket, jog-fogalmaiból: az élet szükségletei szerinti döntéseket, tartalmakból: a kifejtést, normáiból: a valóságot, módszereiből: a vitát, jog-alkalmazásaiból: a célt, harcaival: a jog tisztaságát... stb.!

De büszkék így is mind, mint a Vezér, aki hol keletre húz, hol nyugatra kacsint, és fordítva - attól függően, hogy honnan csurran éppen a „lé”!

Hogy elvett a néptől háromezer milliárdot, hogy a bankoktól ezermilliárdot és azt a magyar családoknak adta- ki- látta? - hogy Putyin bejelentése hozott ezermilliárdot, és részletekben csurran az EU- pénzcsapja is - a következő apanázs húszmilliárd euróban... szép kerek számok! - hát erre nehéz is mit mondanom, mert nem számít, hogy mi negatív és mi pozitív - a tartalomban - a dolgok megítélésénél! Lényeg, hogy befolyik, ami kifolyik...? A közpénzekről nem is szólva...

Csak elszámolni ne kelljen nekik!

 

Az „udvar” iskolázottsága meg nem számít, nehogy má' a népnek is jusson valami – a lényeg, hogy ők, akik most fenn, ahogy a legnagyobb segget megtalálták, annak tisztaságát megóvva, az érte-való jutalom sem marad el... sem falatban, sem pénzben, sem vagyonban.

 

Konklúzió, lásd mint fenn: hogy csak a megfelelő seggre kell rátalálni, akkor a végzettség nem számít... a Fidesznél ez jól működik a gyakorlatban!

Univerzális jellege, immár a totalitásra irányul.

Engedelmesség a mindenségre!

 

Csonka ország, csonka érzettel...

a csalás egymásra vicsorg' a maszkolt-arcokon.

Itt időz történetlenül a hatalom, a szerződéssel-

nyűgözve át-remeg a határokon...

s vágyain orront,

ha más a vélemény-

mert gonosz

...hitetlen jövőképpel képed fel

az elszakadás pillanatának ott-

a felismerés:

egyáltalában nem is létezem!

Nem is vagyok ember, csak együtt- gyáván-rossz,

hol hazárd-közért, számítással ügyetlenkedhetem?— (szőke)

 

2015. 02. 19.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 74
Heti: 30
Havi: 4 330
Össz.: 373 441

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: ...érték-viszonyok!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »