Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán: „Vissza kell térni a józan ész útjára...”



...és a holnap- utánra lett

immár „egy” előtt

félországnyi áldozat” (szőke)

 

Így?

 

Erkölcsi és politikai késztetést éreztem, hogy „plebejus” államfő legyek, aki a magyar politikai élet színpadára képes visszahozni a mosolyt – mert anélkül nemcsak politizálni, hanem élni sem lehet –, aki minden döntésénél mindkét fél, kormány és ellenzék szempontjait figyelembe veszi, akinek nemcsak tiszte, de kötelessége is az egyensúly őrzése, a mérséklet, a politikai jó modor meghatározása.” (Göncz Á.)

 

Láthatjuk, miként az szemünk előtt zajlik és a beszámolókból is, hogy Matolcsy és akár Orbán is miként használja sajátjaként a közpénzt! Ha rajtam múlna, ezeket az embereket két lábbal rúgnám ki, még az országból is, nemhogy hivatalban maradjanak! Sajnálom az országot és sajnálom magunkat, de mert a törvényi feltételeik adottak, ezért csak elfogadni lehet, ilyetén a tettüket is, meg a beszámolót is. A pártok (az ellenzékiek) jól és okosan szóltak hozzá LMP, a „Jobbik” és az MSZP is! Rávilágítottak a hibákra, ezért ezeket már tovább nem taglalom- amit erről a témáról el lehetett mondani, azt ők el is mondták, szakmailag többet- semmiképp nem tudnék (nem is lehet) hozzátenni. Ami érzés bennem, akként talán most e konkrét esetben fölösleges volna is. Egyszóval lezárom... az ország minden intézményében a közpénz nem saját, annak elköltése... lopás, csalás! Kész!

Egyébként nem is vártam tőlük- főleg Matolcsytól mást.

Talán még annyit:

Ha az egyensúly ma így van meg, ha mérséklet és a politikai jó-modor is ekként- hát (!) - törvény, amit nem tilt, ha nem is enged- ők megteszik! Javukra persze- minden! Eddig is nehezményeztem, hogy a közpénzzel játszanak... ezután is... és ebből látszik, hogy milyen szinten áll az erkölcs és a becsület! A béka perspektíva itt is... és tipikus mikor a kenyér szót említjük, miként más érzés árnyalata van, ha tejjel, mint ha vízzel együtt említjük... a szavak, a gondolatok és az érzések értelme megszervezésük módjából származik. Matolcsynak is, Orbánnak is jó a beszélőkéje!

Mindent ki- és megmagyaráznak, ha kell hazugság árán és – ha kell mások becsületébe is belegázolnak... előítéletekkel és a vezetők vitájával kapcsolatban van némi igazság (hiedelem is ekként): ha elő akarnak léptetni valakit, ha bért akarnak emelni, úgy találnak rá valamilyen indokot, ha meg nem akarnak találnak rá valami hibát is!

Ezek tények... gyakorlati szempontból nemcsak másokat, de saját magunkat illetően is tudatában kell lennünk, hogy a tényeket mindenki elfogultan válogatja! Ilyetén különbözik gondolkodásunk is – ellenükre – mert más egy jóllakott ember hangulata és más egy „éhesé” - egy szóval hangulati az érzelmi élmény, ahogy hat egy beszámoló ránk. Egészséges életmódjuk lehet optimistává is teszi őket míg én pesszimistábban szemlélem a közvagyon elherdálását – ilyetén az érzelmi felindulás is bennem ma!

Az önteltség és a magukba-szerelmesedés is, „kancsalul” adta ki magát- a tapasztalat meg náluk, hiszen bele sem láthatunk a ténykedéseikbe – miként a józan ész sem mindig józan, ám annyi pénz, amivel rendelkezik Orbán és Matolcsy, már mindegyiknek elvette az eszét! A korlátlan hatalom és a függetlenség csak az elméleteket kapcsolja össze, a tetteket nem – viszont a hatalom hiánya rosszabb, mint a korlátlan hatalom! Az elfogadás- vele az engedelmesség, amúgy is ránk vonatkozik.

Matolcsyról (és ebbe Orbán is beleértendő) - de a beszámoló ugyebár Matolcsytól jött... az okossága tapasztalati így, ilyen szinten minden első számú azt képzeli, hogy bölcsebb és okosabb a népnél – nem is véletlenül, mert saját éleselméjűségét mindenik közelről szemléli, másokét viszont távolról... de pénzügyi vonalon a remény egyenlősége is más, az intézményi önfenntartás nem pusztán élvezet, ám a bizalmatlanság el sem juthat a füleikhez, mert függetlenségük okán, abba beleszólás senkinek nem adatik meg! A beszámoló is, csak mint kirakati szerep kerül elénk! Enyém- tied és passz... ők szereznek, mi meg nézzük eszméletlen gazdagságukat... ennyit Matolcsyról, amit hozzátehettem.

Javaink urai tehát maradnak, még ha innen-onnan támadások is érnek bennünket! Parancsolás még ha meghatározott időre is az ítélkezésük jogát adja mindezek felett...

 

Harrach okosságai mellett sem lehet elmenni, miként:

 

a gyermek azért szegény, mert a családja is szegény” (!)

Tavaly meg azt mondta: hogy „a szegényeknél az éhezés életmód”!

Ez már valamilyen betegség nála, vagy az öregség hozza „okosságait”? - és szajkómadárként sorolja mi mindent tettek még a szegényekért.... semmit! - mondom én. Ha kiejtem a KDNP nevét. Máris tudjuk (az egész ország tudja), hogy mennyit ér a szó... (náluk) - szintén semmit. Ha így nézem, akkor csak elszólásból nyílt „szóvirágait” a szenilitás (öregség okán) és múlt-emlékei adhatják, de ez felmentés lenne számára... ezért hozzáteszem: csak beszél, hogy beszélhessen- megállapításainak súlya nincsen, maga az ember is súlytalan. Csak azért beszélni, hogy a törvényből gonoszként jöjjön ki, s még az imádság is szájából bűnné legyen, felesleges szócséplés – így sem lett keresztényibb...

és a semmit tovább magyarázza mégis, így is Harrach: immár

A teljesség igénye nélkül: A gyermek azért szegény, mert a családja is szegény. Rajtuk leginkább azzal segítünk, ha munkát adunk nekik. A közmunkaprogram, ha nem is végső megoldás, de sokakon segít. A családi adókedvezmény és különösen annak kiterjesztése a kiskeresetűek helyzetét is javítja. A gyed extra a kisgyermekeseknek biztosít dupla jövedelmet. A család kiadását mérsékli az energia árak csökkentése. A szegények adójának nevezett infláció gyakorlatilag eltűnt. A legszegényebbek fűtési gondjain enyhít a tűzifaprogram.

A témánkhoz kapcsolódó legfontosabb intézkedés az ingyenes illetve kedvezményes gyermekétkeztetés nagyarányú kiterjesztése. A bölcsődés és óvodás gyermekek közel 90 %-a részesül ebben. Az általános iskolások közel 60%-a, a közép iskolások több, mint 40%-a. Mindezeken túl egyetértünk a civil kezdeményezés törekvéseivel.

Mivel nem értünk egyet?

Ha valaki ezt a kérdést pártpolitikai célokra használja.”

Lám csak! - akkor saját magával és magukkal sem ért egyet?

 

haszon-szerzés?

 

...nyomorok és letagadott

éhek

semmiségekkel az időben

így éled a léttel

politikai haszon-szerzésre

magam-emésztő szomjúsága?

 

Már albérletben...

a rendre mit sem téve

mit sem bánva

semmire nem ügyelve

csak lépegetve-

álmatag

érzelmeim útvesztőjében

mint ki- a sors kelléke

hogy rajta sóhajt

e térben rám-telt

értelmetlen időm -

 

...mert hát kevés

a szellemi- legénykedés

midőn az agy itt virtuskodással

a „háztáji-ducban”

élvezi cigánykerék-hányásai”-t – (szőke)

 

2015. 11. 06.

 

 

 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 71
Tegnapi: 226
Heti: 71
Havi: 3 216
Össz.: 372 327

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán: „Vissza kell térni a józan ész útjára...”
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »