Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Íme, az undor (!) Megmagyaráztatott…

 

„Ki tudja bizonyítani, hogy nem tartjuk tiszteletben a demokráciát?” – ezzel riposztozott Orbán Viktor csütörtökön Brüsszelben, uniós partnereinek kritikájára. A magyar kormányfő, aki a jogállami normákkal ügyesen zsonglőrködve biztosít szinte korlátlan hatalmat a maga számára, a újabb alkotmánymódosítást fogadtatott el a parlamenttel, tizennégy hónap alatt immár a negyediket, amely a Magyarországon létrejött „tekintélyelvű demokrácia” bebetonozását szolgálja.”
Első kérdésre mindenki tud választ, és még bizonyítania sem kell… a hatalom maga bizonyítja be, hogy semmibe vette és veszi a demokráciát.

Valahogy az embernek az- az érzése, hogy ebben az országban mindenki megzakkant… idáig jutottunk ebben a „fenenagy” demokráciában, amit biztosít a 2/3-ad. Mindenben nagyok voltak és most is azok, a magyarázatokban – más kérdés, hogy a tehetetlenségük miatt mindenhol káoszba torkolnak az intézkedések (ha vannak), ez érvényes az ellenzékre is, de mindegy is már…

A hatalom magyarázza a megmagyarázhatatlan és egyre jobban belebonyolódik abba helyzetbe, hogy lejáratódnak még jobban – a tanulságokat ezekből le kell vonni és kész!

A tanulságokat sem úgy kellene levonni, ahogy azt teszi Kósa. Ostobán, nagy hanggal – úgy viselkedik, mintha ellenzékben volna. Felelősöket keresünk? Van, mindenki felelős – főleg a parlamenti képviselők, no - nem az időjárás miatt – hanem hogy a viselkedéskultúra viszonyaiban és alapjában kiveszett. Egymással, a kormánypártok és az ellenzék már beszélni sem tudnak… észérvek nincsenek – semmire. Valahogy mintha az egymásra mutogatás lenne a fő-feladatuk – ez jön le. Ezért az országért semmit sem tesznek, csak egymás ellenében védik álláspontjukat, hellyel-közzel kisebb-nagyobb sikerrel. A nép szégyenként éli meg, és kérdésként fogalmazódik (látva a sok „okost”), hogy minek az iskolázottság, ha alpári szinteken mozog a politika?
Visszatérve az első kérdésre, amit Orbán tett fel Brüsszelben… „ki tudja bizonyítani…”? Szóval: a 2/3-dal bizonyítható minden – mindent felülír és ez nem demokrácia, hanem kőkemény diktatúra. Ezt kimondani senki nem meri? Pedig ez az igazság!

Az alkotmánymódosítás is jól tükrözi. Immár a negyedszeri módosítás is bizonyítja az orbáni-rendszer működésképtelenségét!

„A módosítás számos olyan rendelkezést helyez vissza az alaptörvénybe, amelyet az Alkotmánybíróság előzőleg megsemmisített, köztük a korlátozónak tekinthető családfogalmat (az ugyanis ismételten kizárja e körből a gyermektelen párokat) és ismét visszahozza a hajléktalanok közterületről való kitiltásának lehetőségét. A köztársasági elnököt viszont kötelezi az alkotmánymódosítások szentesítésére, és kizárólag formai kérdésékben biztosít vétójogot számára.”
Nem mernék kiállni Orbán helyébe a világ elé, hogy milyen jó Magyarországon – ott ahol négymillió embert küldtek az elszegényedés útjára? Ott ahol másfélmillió nyomorog és ellátatlan, ott ahol százezrek éheznek – gyerekek, családok? Erre csak egy megzakkant ember képes… és teszik is pirulás nélkül önfényezve magukat. Szégyen!

Ahol az egyetlen dolga a kormánynak, hogy folyamatosan kebelezi be az ország kulcsfontosságú intézményeit: a médiahatóságot, amely az egész szakmát felügyeli, az igazságszolgáltatást és a gazdaságot is…

Március elsején Orbán Matolcsy Györgyöt, hívei egyikét állította a nemzeti bank élére (bár az Európai Unió, az Európai Központi Bank és az IMF, amelyek nem kedvelik a miniszterelnök „újraállamosítási” politikáját, megpróbálták eltanácsolni e kinevezéstől a magyar kormányfőt).

A Nemzeti Bank volt az ország utolsó valóban független intézménye.

 

Az új Alkotmány nem okvetlenül volt szükséges, de a Fidesznek saját alaptörvény kellett, ez kiderül abból, amilyen egyoldalúan és gyorsan kidolgozták és megvitatták a tervezetet – más politikai pártok bevonása nélkül… melynek az lett az eredménye, hogy nincs kézzelfogható haszna – úgy lett rossz, ahogy van! Nem véletlenek a módosítások… (!)

És rögtön rákontrázott az értelmiség: a magyar kormány inkább vállalja a bukás kockázatát úgy, hogy az emberek javát szolgálva vállal „olyan konfliktusokat, amelyek fölébünk nőnek”, mintsem hogy ne hajtsa végre korábbi ígéreteit. A siker egyetlen útja, ha Magyarországot és gazdaságát kiszabadítjuk abból az adósrabszolgaságból, amelybe „Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, meg a többiek” döntötték – emelte ki Kövér László.
Juj! – meg jaj! – ez volna és ilyen a megoldás? Minden eszköze előtt csak szomorú szívvel állhatunk, hogy – hogy kerülnek ily magas megállapításra finomságaikban… amelyek zavarosak, homályosak. A lényeg a lényeg – a kín (kínlódás), és a megaláztatás a maga pszicho-fiziológiai valóságában illúzióin csontig lefosztva… tételek, a tételek pontos-pontatlan megfogalmazása ridegen: ez a társadalom maga a pokol! Hol magunk árulói – elárulói vagyunk, szennyben és gyötrelemben élünk, hol undor és megvetés van… kényszerből állati viselkedéssel „köteles”- résszel megvesztegethetetlen. Hol nincs értelem, hol „Füled és orrod szimatol, megcsal, megoszt, elad a szád”!

Csoda-e, ha külföldön nem is fogadják? Közönyére közöny a válasz, ha izolál? „Irtóztató magány a harcod idegenek között: élj, hisz ez a jó, halj meg, ha az a jobb: nincs senkihez közöd”! Vetted? Érted is?

Rogán a rezsicsökkentés nagy mestere. Profit a „szektorokban”! – és az emelések? Árak tekintetében a Fidesz sem kivétel… nehézfejű emberek! – emeltek ők is rendesen és harmadával sütik ki szemünket? Szociális törvény, ha a fogyasztói árakban – a boltokban – háromszorosát fizetjük meg annak, amit adnak. Erre mondjuk, hogy ne fényezzék magukat, hogy nincs eszük (ebbe már belenyugodtam, ezen segíteni nem tudok), de hogy a népet miért nézik hülyének - fel nem foghatom! Szava- szavuk nem jövőt formálók, még csak jelent sem – felnagyított valóságában a szomorúság imbolyogtat pesszimizmusra! Hazudnak folyamatosan, mert ez telik ki tőlük, mert mást nem is tudnak – mégis elpusztíthatatlan bennük él az „alkotás” öröme, de kárunkra leginkább a sok cikázó gondolat. Minőségi „ugrás” volna az akarat? Nem! Mert nem értünk van, hanem a kirakatért, mindenkit megvezetve!

Különben is nagy a veszély, hogy a Fidesz igyekszik hosszú időre monopolizálni a kulcspozíciókat.

„Kövér László szerint sokan, sokféle okból támadják a magyar kabinetet: az érdekeiben sértett tőke és a külföldi vállalatok mellett pártpolitikai elfogultságból, vagy gyűlöletből is.
A házelnök hangsúlyozta, Európában „szabályos antikeresztes háború” folyik a keresztény értékekkel szemben. „Itt aki nem akarja föladni hitbéli meggyőződését, nem akarja föladni nemzeti kultúráját, nem lelkesedik eléggé a multikulti, meg a minden normát félresöprő új világrend iránt, az előbb utóbb valamilyen bélyeget kap a homlokára” – mondta.

Folytatva: „Azt a precedenst nem szabad megengedni senkinek, hogy úgy érezze, büntetlenül megsértheti a törvényt”!

Majd a kioktatás sem maradt el:

„Az Országgyűlés elnöke a székely autonómiatörekvésre vonatkozó kérdésre válaszolva azt mondta, Basescu román államfőnek figyelmesebben kellene végigolvasnia országa történelmi dokumentumait, mert az 1920 körüli években születtek olyan passzusok, amelyek megteremtik az elszakított nemzetrészek önrendelkezésének lehetőségét.” Csoda, ha külföldön már csak elutasításokban van része… ami borzalom, hogy Magyarországot vele, velük egy-kalap alá veszik! Nem egy diplomata!
„Az indulat olyan ördög, amit nagyon könnyű életre kelteni, és nagyon nehéz megfékezni.”

(Kosáry Domokos)

 

                       Külső világom,
belső problémámmal már formát bont.
Az ok,
mint alkotást, kit megmunkált a lét-szobrász… rohanok
a vakvilágnak valószínűtlen… talán szerencséltet    
némi viszonzással a sors -
Ott, hol a sors ily’ furcsának megalkotott.
A kor anyaga vagyok, barát és ellenség
egymagamból,
hol már szólít valóm:
Uram hagyja el álomszigetét, most! --(szőke)

 

2013.03.19.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 54
Heti: 346
Havi: 3 491
Össz.: 372 602

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Íme, az undor!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »