Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Orbán, az EU és a „Jobbik”!

 

Aligha lehet vitás ma, hogy egy párt van a parlamentben, aki komolyan veszi a munkáját. És az a „Jobbik”!

Nem országosan nézem a „Jobbikot”, hanem a parlamenti politizálásból ítélem meg. Nálam mára bejött az álmok nélküli józan valóság! Most és még-egyszer hangsúlyozom, kizárólag a parlamenti tevékenység alapján ítélem meg őket.

Ha hinni lehetne Vonának, a változásra utalásban és valóban feladná régi „hajlamait”, akkor lehetne győzelem. A felvetett kérdések, mint a bolt-bezárások, a „deviza csomagok” stb. azt mutatják, hogy komolyan felkarolják a problémás ügyeket.

Tetszik, hogy nem részleteket emelnek ki változásra, hanem követelik az egész visszavonását, mert rossz az egész- úgy, ahogy van.

A többi párt is tudja, hogy rossz a Fidesz munkája, mégis megalkuvók, és csak a rész-helyzetek megoldásában érdekeltek... így is vetik fel (mintegy jelképesen) a tartalmi részeket, ami inkább ámításnak tűnik az emberek felé és a Fidesz sem veszi komolyan őket. Ilyenek az MSZP-sek!

Orbán most a „Jobbik” kegyeit keresi, nekik próbál engedményeket tenni, megértést mutat feléjük, merthogy az összekapcsolódás létre fog jönni, amolyan egymást segítő akciózásban, tehát akciózás lesz... ebbe persze belebukhat a „Jobbik”, ha nem önállóan politizál!Legfeljebb KDNP-s módra csicskázhat majd a hatalomban – így biztos lehet a kormányzásban való részvétel!

Ha így lesz, akkor csak kottatartója és nem kotta írója lehet a Fidesznek... amint látjuk a halálbüntetés kapcsán, de akár az EU-s kilépés felvetésében is(majdan), még Orbán a „Jobbik” kottájából játszik! A színfalak-mögötti kiegyezésekről nincs tudomásom, csak a látszatot vázolom fel... a Horthy idejét rekonstruáló Orbán csak a „Jobbikkal” képzelheti el a prezidenciális szerepét, hogy abból valóság legyen, azután már egy-személyben (és nyíltan) szólhat bele mindenbe! Amolyan putyini módszert vezet be!

Nos ezért fogadom fenntartással a „Jobbik” ténykedését, mert a szövetségük a Fidesszel már évek óta látszik... a szerep, ami kiosztva van rájuk, az amolyan színészkedés... de a „Néppárti” iránya megegyezik Orbán elképzelésével – a nyomort felszámolni, a szegénységet megszüntetni egyikőjük sem akarja... csak szavakban teszik, amiként tilos kimondani, hogy szegénység létezik Magyarországon! A megoldás nem az elűzés vagy a gettósítás, hogy legyen öntudatra ébredés, hanem a meggyőzés, nevelés és a segítségnyújtás – amit kirakatilag művel a Fidesz, az sehová nem vezet el... a „fülkeforradalmár” megbukott, de a keresztényi-érzülete is, ahogy jobbra, a szélsőségek felé tolódik, mintegy saját kultúrát játszva az emberinek nem nevezhető egyéniségéből- félfeudális-kapitalista rendszeréből, és ahogy diktatúrát csinált a demokráciából! Szabadságunk nem létezik már, beleszólásunk csak az utcán (legfeljebb), mert az ellenzék nem létezik, legfeljebb egy-egy halovány megnyilvánulásban...

Nem értem az EU-t sem – két pillanat alatt visszatéríthetné Orbánt a józan útra, de gyűléseznek, üléseznek és semmi eredménye az ejnye-bejnye mellett... pedig már, ha odatartozunk, akkor az értékeket védeniük úgy kellene, hogy az ellenkező tettek megtorolva legyenek, mintegy önvédelemből is!

Évek óta játszik velük Orbán és egyre erősebb a pávatáncban, ami a kettős-beszédekben jut kifejezésre. Visszavág a keresztényi Európával, kihasználja a néppárti testvérszervezetet (hogy annak tagja – még) – és itthon egészen másként cselekszik és beszél, azzal az ürüggyel, hogy a szuverén mivoltát és az állam népét védeni kell... részvétet akar ébreszteni és ugyanakkor saját értékét közölni! De akkor mi a fenének tartozunk egy közösséghez, ha nem tartjuk be a szabályait és csak hazugsággal és statisztikák meghamisításával jutunk előre- fényezzük magunkat kirakatilag. Vegyük már észre, hogy Orbán csak játszik, dekoratív, túldíszített kosztümbe öltözteti érzéseit, ilyenformán is csak magát emeli ki, amit láthatunk szakadnak a gátlások és kimeri mondani azt is, hogy milyen fontosnak tartja magát, milyen értékesnek munkáját.

Holott röviden és tömören szar az egész- úgy, ahogy van! Nekem nem kell az orbáni prezidenciális rendszer, köztársaságot akarok és demokráciát és kérem vissza a szabadságot – minden téren azt! Ne konzultáljon, ha nem konzultált a mindenkit érintő bolt-bezárásról, a pofátlan gazdagodásról, a mutyikról... az egész országot átszövő korrupcióról! Uraim! A korcs-fél-ázsiaiak, a pöttyös-seggűek és a hátrafelé nyilazók ideje lejárt... (!) A világ már ránk figyel!

A pofonok és a jó útra-térítések ideje van most, miként a „kelet” is élni akar a befenyítés jogával... majd a déliek is (ők még örülnek, hogy itt a bő-termés varázslata, ott még beveszik a hazugságot igazságnak!) – a nyugat már évek óta próbálgat belátásra bírni, de egy diktátort nem lehet kijózanítani, mert a birtoklás és a bőség nála a világgal való együttélés! Egy diktátort csak elzavarni lehet vagy végképp eltörölni...

Ebből kell tanulnia a „Jobbiknak” és a még meglévő ellenzéknek is!

 

hiúság átka

 

aki mohón

s a kevély diadalmenet elé

léphet ragyogón

már elragadva

testvérharcra szégyen-módra

rajta a szó sem fog...

ideje sem a megtérésé

ám hosszú a bölcsek névsora

így is kegyelt több jó kéjjel élvezetté

...mi nagyszívűen mára megadatott

célom

soha nem volt

- mert lett elernyedt kezekké -

így a lét

ha „belefárad” ha „megunja”

hervadását „az alkony sokszorozza”! – (szőke)

 

2015. 05. 09.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán, az EU és a "Jobbik"!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »