Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbán mint Oberon?

 

o tempora! O mores!

 

 

God save the king” Isten áld meg a királyt! - ilyetén a most... és nem a magyart (!?) És figyelnek a fülek, az Árgus szemek... rád a TEK vigyázz, hogy rajta az armatura - így eminens Orbán a posztra, hogy vele az erő – bár eleganciában a hiátus még, és a szalonkép Herbertek sajátja rajta. Ám a konfraternitás, mint szerzet konfundált, ekként zavarba ejtő! Ó te nép! Hic Rhodus, hic salta – átírva hát... itt van, itt Orbán, most ugrálj- most mutasd meg, mit tudsz!

A szerb határon a rendőrök könnygázzal tüzeltek a segítséget kérőkre. És szombatra virradó éjszaka Magyarország befejezte a szögesdrót-kerítés építését. Ezzel az ország az eddiginél is inkább be akar zárkózni a balkáni útvonalon érkező menekültek előtt. Ó mily emberi... (!) A hatalomban most a peristaltikus mozgás a módi – lám „Quas mutatio rerum”!... mondhatnám, ahogy megváltoztak a dolgok! A külügyér csalva rátetéz, nem hallgat s akként követel, miként „Sine cerere et Bacco friget Venus - kenyér és bor nélkül kihűl a szerelem - és a szó mellyel illetik csak rágalom lehet, a hivatal oly henye így, hogy kedvezés nincs, de van harag és- és haladék nélkül az elengedhetetlen feltétel, ha ártó a szándék (úgy hiszi) a figyelmeztetés is... az ok mint Milton vallásos eposzában: „The lost paradise”- az elveszett paradicsom itt!

Ha a világ nem is, de a világnak lelkünkbe tükröződő képe torzul, miként belénk szorult a képzelet segítségével... a pokol félelmes látomásáig terjedt értelme feketedik ránk s a ma, láza nyugtalan érzéseiben egy pillanatnyi hangulat feljajdulásában, már nem álomszerűen, ahogy- és erkölcsi érték sem mutatva, csak érthetetlen különcség lett, melynek célja vesztett öncsalón- a most kialakított feudális klerikalizmusban, egy nacionalista által, miként egy ázsiai típusú és nívójú közigazgatásban kapott helyet gyakorlata!

Az uniós szerződés alapján akár a tagsági jogok felfüggesztése is lehetséges a közös értékeket, például az emberi méltóság tiszteletét tartósan megsértő tagállamok esetében, és erről a menekültekkel való bánásmódra tekintettel Magyarország esetében, dönteni is fognak... (a hisztéria dallamára hangszerelve?)! S nem az orbáni valóság történelmi és társadalmi okaiból szemlélve (ami még rosszabb is), így az általánosítással hamis lesz a kép, az ország imázsát is mélypontra juttatja. Viszonyaink a világgal jól példázzák, hogy milyen lehet- az itthoni kapcsolat (a hatalomnak), a saját lakóssággal, ilyetén az idegenellenesség, a gyűlölet- és a múltra vetített többesszám első-személyben való beszéd (a „királyi-többes”), annyira nyomasztó súllyal s ravaszul kifundáltan van megszerkesztve, hogy a szöveg bármikor átírható Orbán javára... és nem számlájára! Ama köpönyeg meg úgy fordítva, ahogy Orbán, a lovaglásban is fordítva ül a lóra és hátrafelé nyilaz, elvégre fél-ázsiai és a pöttyös seggét mutatja mindenki felé, véletlenül sem arccal előre, mégis szembe a forgalommal! Ez okozza a heveny kétségbeesést, hogy jönnek a muszlimok, és átkeresztelik a keresztényt... véletlenül sem úgy igazítva a gyakorlat, hogy értve az embereknek azon igénye, hogy magasabbra jusson annál az életszintnél, ahová született... ám az orbáni nagyságnak díszhimnuszt zeng Orbán maga is...

Így akar kitörni, hogy bezárkózik?

Személyes az emberi oka: egyszerűen egy kisebbségi érzés, ami motiválja.. és így is akad elég csodálója... harcolt a kommunisták ellen (mondják) – persze, a sörös-kocsmákban (ott a kollégium mögött), és forradalmárként szószátyárkodott, mert nála a védekezés a támadásban van, ily magatartással nem a vívódás benne, hanem az öncél lobog, amiként az adottsága „lázának” fenntartására, „belium omnium contra omnes” - magyarosan fordítva: mindenki mindenki ellen. Aminek következménye érezhető bőrünkön itt: nihilo nihil fit – a semmiből nem lesz semmi! És mégis vannak utánzói: a szolgai csorda... O santa simplicitas! (ó szent együgyűség!)

Mese már megvan csak a tündérkirály hiányzik!

így éhen

 

Fázósan megy s üres tenyérrel

és még így lesz sokáig

Napra bőségre mikor ér el

s új fészke az a másik

mikor várja szegett kenyérrel?”

...a méreg bennem

s a harag vele ünnepel

színe arcomon így! -

Titkon könnyezem is

a százszor boldogokat - akiket

sértetlen kötelék tart fenn

még nem választja el

őket a pörpatvar

se semmi kín -

...ezernyi-ajándék részese

így sem lészen -

a hős kínzó harcokba taszít

keményen -

Szöges-ellentétben a léttel

erény díszéül mutatja fel

tettét – bőrét menti hévvel

a valóságos és lehető fészkek

meghiúsult lehetetlenségében

...s utat mutatni így

lógó-fülekkel siet – (szőke)

 

2015. 09. 20.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 28
Tegnapi: 330
Heti: 831
Havi: 3 976
Össz.: 373 087

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán mint Oberon...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »