Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbán is büszke...

 

 

...„én is büszke vagyok rá” – mondta Orbán Viktor a rezsicsökkentésről. Kifejtette, a kommunizmusban minden januárban emelkedett a rezsi, és a rendszerváltás sem hozott ebben változást, „a magyarokról hét bőrt is lehúztak”.

Először is, kommunizmus nem volt soha – mint rendszer célja volt a kommunistáknak, nem jó összemosni, bár megértem, hogy prejudikál... ahol „hét bőrt” nem húztak le senkiről, azt úgy hívták, hogy szocializmus. A túl pongyola megvilágítás csak bonyolítja az- amúgy sem jó jelen viszonyait,

Hogy mi lett volna a kommunizmusban, azt még a mindenhatóságában most épülő Orbán sem tudhatja. Viszont, amire oly büszke, az csak a nagyoknak hozott a konyhára, ahol mindennek ellenére még most is spórolni kell, ott sokat nem adott- a morzsa meg csak mézesmadzag a szegényeknek... megvezetéssel adott álságos duma.

Beszéljünk arról is, hogy a szegénység, mely az orbáni politika sajátja, miért van fenntartva...

hova tűnt a demokrácia? Orbán nem érti, hogy politikájával minden külsőségre épül. Nem érzi már, ilyetén nem is érti az „ágálást” - nem is tudja értelmezni, a szükség, a védelemreszorultság szavait, így a politikájában- a tartalom csak felszínesen kap helyet... egyoldalúan magyarázza a lényegi mozzanatait, ami csak egyfajta kísérlet jelleggel bír. Ésszerű tartalma lehetne ugyan, de szenvedélyességében és meggyőződésével tételezi, hogy a tett „jósága” hoz a konyhára, így lett e tett elsődleges, mert nem tud elvonatkoztatni pártvezéri mivoltától... merthogy egy kormányfő nem kampányol, hanem kormányoz. Tévednék? Ha az orbáni politika gyakorlatát helyesnek tudnám be, akkor bizonyosan.

...ámde miatta viselhetjük magunkon a tapasztalás megkülönböztető bélyegét... ezért dalra sem fakadhatunk. Adysan mondva:

„Pihenjen a szent láz s az értelem,

Míg eltűnnek a mai figurák.”

Az ország szétforgácsolódott – egymást érik a válságok, hanyatlik, még ha másként is a tálalás – a nép csak ábrándokat szőhet egy jobb rendszerről. „Most perc-emberek dáridója tart...” akik képtelenek e rend fejlődéstörvényeit feltárni, erőt hirdetnek, de az erőt nem találják mégsem - csak a vagyonosodásban lelik meg? - hogy egy más, egy új társadalom alkotójává véletlenül se váljon? - - ezért is vallhatom:

„Magyar leszek majd, hogyha akarom,

Ha nem sutáké lesz itt a világ...”

 

Érdekes a helyzet, mondanám is, hogy ne azt hibáztasd, aki mindenre kapható, hanem azt, aki mindenre meg akarja őt kapni! Ugyanis Szíjjártó el is mondta, hogy Orbán unszolására vett villát, mert a külügy prominens képviselőjének, otthonába is kell fogadnia képviselőket- a másik országokból. Ezért is- meg önzésből is, jól bespájzolt a fiú. Beilleszkedett a sorban, s úgy játszik az új szerepben, mintha arra született volna... (?)

Lám a parancsuralmi rendszer mivé lett! Amiben, ha vannak is demokratikus vonások, az nem a nép lehetőségében keresendők- eltorzult valóságában csak a politikusok uralmát fejezi ki.

És Kósa mondja: nem lehet „bürokratákra bízni, hogy csökkentsék a bürokráciát”? Ő se más már...

ahogy környezetét passzívan nem szemlélheti- ezért is elméletét gyakorlatiasra váltotta. Hát!?

Aktivitásuk egy kicsinyt túlzóra sikeredett, de kibánja (a nép nem számít) és „több is veszett Mohácsnál” alapon, a fundamentális alapokat lerakja... így és mindegyikük.

Ilyetén kap elsődleges helyet náluk az egyéni érdek.

„Kósa Lajos szerint egy nagyerdei, debreceni családi házukat cserélték el az óbudai lakásra. Ugyanekkor vettek egy debreceni házat is, aminek hitelét azóta is törlesztik.”

Nincs itt baj... örökölnek, kölcsönöznek egymástól egymásnak – értelme meg van a dolgok való folyamatának. Nép pénzéből csak a népre nem telik... de hát legyünk megértéssel, ezek a javak őket megilletik!

A pénz Orbán kultuszában önálló életet él - így van ez – nem is lehet másképp – a munkától függetlenedve öngyarapodik mind... önálló emberekként ők maguk is- és önállóságukkal kapnak hatalmat az emberek fölött. A viszonyokat tekintve nem alacsonyodhatnak le a kétkezi- munka színvonalára … :) Ők immár az egyedülállóságban teljesítenek nagyot... az önmagukat önkormányzó kormányzatban. Mennek mind a saját fejük után. Megvalósult a politikusok uralma - a nép rémálma...

Hogy személyiségük torzul, ki foglakozik azzal – ők biztos nem, nem is úgy fogják fel, hogy hiba volna. A világhoz alkalmazkodó viszonyokban „pozitív” a hozzáállásuk (és el is hiszik), nem is sajnálnám a vagyont tőlük, ha az ország fele nem lenne nyakig érő szarban – ezért is, az ilyen kirívó esetek szúrják a szemet.

És a képességük egyáltalán nem indokolja a vagyoni túlsúlyt... amit letettek az asztalra, ahhoz túlméretezett a harács.

És ahogy- Lázár egy megvilágosodott pillanatában mondott: "a hülyeség pártfüggetlen kategória"!

Mert része van abban, remélhetőleg magára is vett belőle valamit...

Kósa aranyköpésein már sírva fakadok: a jogkövetési hajlandóságunk azért csak 70 százalékos, mert „a jogszabályok másik harminc százaléka hülyeség”. Ajaj! - megállapítva kormányzásuk folyamatában, ötödik évében. Hogy összepasszolnak nagy-embereink, az már látszik. Miközben folytatja a mondókát, immár kuruc harcmodorban: „Megszüntetjük a jogszabályt, mire az érintettek megébrednek.” Azaz az illetékesek – lehet átírják, hogy a pálya itt is nekik lejtsen...

Ettől az ellenzéktől minden lehet. Ők, ha megszólalnak, tényt-feltárnak- akkor is csak irigyek...

és „Majd akkor lesz vége a Kádár-rendszernek, ha ez a végtelen irigység kivész a társadalomból.” - mondja Kósa nagy- kurucul.

Ó! - Te szegény nép, ilyen vezetők mellett neked babér itt nem teremhet! Minek neked ellen, ha ilyen barátaid és vezéreid vannak?

 

Az ilyen vezetők által épített rendszerre, csak sajnálattal nézhetek... keleti nyitás és a hinta-politika lassan minden biztosítékot kiver. Szíjjártónak lesz dolga bőven - a luxusvilla rajta, az anyagi mellett erkölcsi teher lett (saját bajaként), ám a politikai erkölcstelenségük már válságba sodorhatja az országot is (ami közügy és az EU ügye is, ahogy megingatta a lengyeleket is, és ahogy a visegrádi együttműködés válságát is hozta... és az amerikai intelem sem véletlen.

A korrupciós ügyeikkel már minden lehetőt aláástak, amúgy is – a választók érdektelensége nőtt meg, ahogy a népszerűség csökken a pártokkal szemben, nagyobb az apátia, mint valaha is volt. A közöny csak mi- nem igaz (teljességében) – mert a saját létével kapcsolatban senki sem lehet közömbös. Viszont az érdektelenség kézzelfogható, súlyos gondként van jelen- nincs hiteles párt, ami meg van - kivételnek tisztelet (talán az LMP az egyedüli, ahonnét még nem jött korrupt-balhé), a többinél immár- a korrupció aláásta hitelüket. Ideges a hangulat és egyre többen mennek el az országból.

A gyakorlati elv a kormányzat részéről rossz, erkölcs, ízlés, szokás a hatalmi- ítélet mércéivel – ránk-romlott állapotából csak egy szabadulási út lenne lehetséges... ha elhagyjuk a hazát?

 

"Imbolyog a világ – nem a hajó részeg.

Mi meg varázsolunk.” Vagy választunk tán'?

Utcasarok posztolt–zárójelében már másra vadász más,

csak fuvola-dallama erjed evilági vészkijáratán,

szabadságból szabják adósság-leplét üreg-éjében

értelmes ősi- igéző tekintettel.

Nem a szót vonják el- csak a szavak lelkét bennem...

Szétnéztem- még egyszer - nehogy tévedjek -

véletlenül, aztán hátrahagyom „ezt a világot is

mint a többit,

hogy többé vissza ne térjek”--(szőke)

 

2014. 10. 10.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán is büszke...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »