Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán ébredő reménye?

Kizárólagos hatalma – rendeleti kormányzás...

(Orbán: "Vert az apám és mindig volt egy kis skizofrén hajlamom"!)

 

Orbánék egyrészt arra játszanak, hogy mindazokat, akik a kezükben vannak, egzisztenciális és gazdasági alapon megfélemlítsenek, akik pedig nincsenek a kezükben, azokat eljelentéktelenítsék, marginalizálják. Azoknak a médiák is a hatókörét lecsökkentik, melyekben még lehet szabadon beszélni. A nagy elitcsere pedig a gazdaságon is átfut a trafikoktól a földekig.”

 

Ó- mily gyatra a gondolat

- vele a nagyok gondolata -

már a „lehetőségre” építkezik

maga-magáért

…mi lenne

…mi volna

ám a bú és félsz utána megy csendre

...válasz: válassz már magadért! – (szőke)

 

...a fokozott fenyegetést tudatosítani kell a közvéleményben, vagyis el kell fogadtatni az emberekkel, hogy kényelmetlen korlátozásokra is sor kerülhet.”

Nem kell!

Álljunk meg egy szóra, a korlátlan hatalmat nem adhatjuk egy őrült kezébe... tudjuk, hogy baj van – a világban is – azzal együtt kell élni (illetve nemzetközileg kell tenni ellene) és a titkosszolgálatnak kell lépnie, valamint- ha baj adódik, arra van a TEK – ne csak szájaljanak! Nem ráfogni kell valakire, hogy terrorista, hanem rá kell bizonyítani! Lásd- a hatvanéves öregeket, hol vétkesek, hol meg nem, hol gyilkolni akartak, hol meg nem, hol szabadon engedik őket, hol újra elfogják – miként a hangulat megkívánja?

A parlament erre nem adhatja áldását, hogy Orbán – aki eddig is túl ment minden határon, most korlátozza jogainkat is azzal, hogy a megfélemlítés eszközeit egyetemi szintre emeli!

Állj! Tudjuk már mit és meddig!

Ez a hatalom mindent elkövet, hogy magára felhívja a figyelmet... tette eddig is, de amit akar, az már sokk- a javából!

A fingon a masni - semmit ki nem old, pláne meg nem és fel sem... tehát, ha egyszer megkapják az engedélyt korlátlan felhatalmazással, akkor lesz végünk, a terror tőlük jön (a hatalomtól) és kapjuk, így - nyakunkba a korlátozásokat! Lám a törpe, így nőtte ki magát óriássá!

(Tegyük fel igazuk van és valós a veszély - amit kétlek, mert semmilyen erre utaló bizonyíték sincs - akkor az a megoldás, hogy korlátozzuk az emberek jogait, azzal az indokkal, hogy megvédhessük őket? Ez már alapból visszás. Ha hozzáveszem azt, hogy ezen felbuzdulva minden titkosszolgálat lekáderezhet, és egy adott skatulyába tehet, valamint korlátozhatja a szabad információszerzést, akkor ismét felmerül a jogszerűség és arányosság kérdése!)

Nemzetközi egyezmények vannak... diktatúra nem kell, egy demokráciában vészhelyzetben, ott a rendőrség, a katonaság, a terror elhárítók és a titkosszolgálatok, akik az emberek, a nép szabad mozgását meghagyva teszik dolgukat... ezért fizetjük őket közpénzből – a pénzt a hatalomban, senki nem azért kapja, hogy kizárólagos hatalmát azzal biztosítsa, ledöntve a népet nyomorba és ott felejtik majd hosszú évtizedekre... a szájak máris befogva törvényileg!

Orbán tehet amit akar, ezt már évekkel ezelőtt leírtam, vigyázat: „hamis a baba”! - és már őrült is!

Most a „Jobbik” is megmutathatja valóját... valóságában üldözné a cigányt? - vagy józan ésszel bírva, megfontolja kinek ad a jövőre „örök felhatalmazást” - akkor már ők sem lesznek különbek Orbántól!

Most a józan eszüket vegyék elő, van erő- mi legyűri a bajokat és jól meg vannak fizetve azok... semmi szükség egy parlamenti felhatalmazásra... anélkül is lehet szükséghelyzetet elrendelni, ha a helyzet megkívánja!

Világos? Orbán esete, hasonlít a törvény és bíró viszonyához... általános bevezetése, hogy a rosszat kerülni kell s légy igazságos – bár helyes alapelvek – de a hatalom részéről formálisak, üresek és a konkrét helyzetből adódóan az elvekből semmiféle felvilágosítást nem kapunk, felvilágosodást meg hagyjuk is!

„Pusztán igazságtalan”!

„Kiáltóan erkölcstelen”!

Az igazsággal az emberi jog éppen az emberi dolgok tökéletlensége folytán szembekerülhet!

Az egészet arra használják fel, hogy a csalásaikat, a korrupciót, a saját gazdagodásukat senki ne firtathassa!

Orbán, immár jogot formálhat mindenre... ha ezt nem látják be képviselőink, akkor nem képviselik a népet, és nem lehetnek képviselők sem! Elég a teszetoszaságból, elég az ellenzék hülyeségeiből is... egységes álláspontot alakítsanak ki, mert később megláthatják majd, hogy miként mondták ki magukra a halálos ítéletet...

A joggal- Orbán visszaél, eddig is abból élt! Tér, terület, idő és az emberi cselekvés benne, amihez hozzátartozik a térbeliség és az időbeliség is.

A valóságban érvényesülő jog fogalma tehát úgy a terület, mint az idő fogalmát magában foglalja.

Most - a mindent vagy semmit - játsszák Orbánék.

Mindent egy főhatalomért és a legerősebb fizikai hatalommal megspékelve! Persze hozzátartozik, hogy kövessék... és a nép védelmére hivatkozva akarják elérni, hogy az ellenzék (úgy tűnjék ki) nem akarja a népet megvédeni. Vajon, követjük ezt az önjelölt Királyt? Nem kellene!

Annyi baj után- csak magukat mentik most is. Orbán önkényességét most az alkotmány jogérvényességével támasztják alá- jogilag már bebizonyítani sem lehet szándékait, mellyel a korlátlan hatalmát emelné piedesztálra! És ez a határ – ezt már senki nem nem múlhatja felül – akarjuk? Nem! Lám a kauzális szükségesség most kiforgatva... csak a hatalmi akarat létezik és ezt tennék társadalmi akarattá! Immár szemünk előtt, egy új jog keletkezése, amivel a trónusát kapja egy őrült, aki a megváltozott viszonyok felett uralkodni akar egymaga! Ez nem lehet legitim!

Ez illegitim! - amiként az alkotmány sáncai mögé bújva rejtik el a valós akaratot, szándékát egy rendeleti kormányzás önkényuralmával! - konklúzióm: szigorú levonásának lehetetlenségében és az orbáni érvényesülés esetén az állami életnek meg kell állnia és tönkre kell mennie, amiként kiáltó módon helytelenné válik Orbán, erre irányuló tevékenysége benne. Nem jobb lesz, hanem minden rosszabb és a rossz elkendőzésével az EU-ból kilépve egy sajátságos államforma jön létre, ehhez senkinek sem fűződhet érdeke, csak és kizárólag Orbánnak, a Fidesznek!

Ez bizony már nem hit kérdés!!!

Hinni csak azt tudom, amit a meggyőződésem bizonyosra vesz és sugall. E nélkül minden hitvallás alakoskodás és hamis. Ha valaminek a bizonyosságáról vagy alaposságáról meggyőződve nem vagyok? A hatalom és erőszak rám erőltetheti ugyan, hogy valljam, de nem erőltetheti rám, hogy higgyem; valamint ha a hitet a meggyőződés tette bennem erőssé, a hatalom és erőszak rám erőltetheti, hogy tagadjam, de nem erőltetheti, hogy ne higgyem?

Aki velejéig romlott és gazember lett, annak én semmilyen felhatalmazást nem adhatok, de nem is adok!

Ha lelőnek, akkor sem!

 

és láss!

 

Lásd- és láss!

magad előtt láthatod már

a világ legocsmányabb

kis-Vezérét - törpesége

ki a hazugságok óriása

már korrupt - velejéig!

 

Más erkölcs győzte le

réges-régen

Hannibál hadát

- más kardok elől futott Pyrrhus

és a vér is más volt mi verte

Antiocus ragyogó falanxát tönkre...

 

Most éji a homály a történelem is átfestve

rajta sötét az úr és sötét az út

...romlott fajként lelt felettünk

egy jó-nagy- úr

kinek dolga lett

hogy mocskait titkosítsa

...hogy közben álattá lett tenmaga

maga sem bánja

ám ki- serény a szerzésben

kinek szája be nem állna

...így űzi mesterin a politikát mára -

 

...nincs tartása

mert nincs gerince sem

silány lélekkel bírja a jelent

a túl-zajos mát...

 

már nem hős ő

de bolond

nagy-hatalmát köszöni is istenének

hű-keresztény mivoltát a Mennyeknek

míg barbár gondolat vezérli őt magát -

ó- minő

győzelemmel!

 

...csak palotája nagyobb álságos magánál

...dirigálja benne rendjét

mint karmester - a nagy-nagy mű előtt

sírva és nevetve

ki- ma heves rohammal harcra ölt talárt

nap mint nap mint hitszegő- benne lelke

így égeti hamuvá mások igazát -

.

..a gumiszoba mégis üresen áll

midőn

egy pszichiátrián

a dongahordós

korhadó lelkéből a bűn- és hibák sora ömöl

akként úgy

sárga sarába folyt kegyelmén él ma egy nép

nem vezetve- de megvezetve még! – (szőke)

 

2016. 03. 28.

 folytatás: www.magam-emeszto.hupont.hu

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán ébredő reménye?
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »