Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és a vélemény (!)

 

...a magyarok, „különböző politikai hisztériáktól felbujtva”, képtelenek együtt ünnepelni, képtelenek egymást elfogadni, képtelenek egymás legalapvetőbb szabadságjogai mellett kiállni – fogalmazott Orbán.

 

Mint mondottam már, ma a migránsok ügye mindent visz. A szó a belpolitikáról elterelve, hogy mi folyik kis hazánkban az már senkit nem érdekel? Nézem a hozzászólásokat, az emberek pártos-pártatlan hozzáállását a dolgokhoz... amit véleménynek tartanak, az többnyire csak pocskondiázás- súlya- akként, hogy ki- hova tartozik – jobb vagy bal az oldal, esetleg szélső valamelyik. Inger sok, időnként sokk... hányinger bizony.

Mit építünk fel, vagy rombolunk éppen le, már senki nem is tudja. Demokrácia, autokrácia, diktatúra vagy egy sima önkényuralom? Számít már vagy még valamit is?

Lényeg, hogy beszélnek... beszél Gyurcsány és hallgatják a hívek, mint- ahogy beszél Vona és szintúgy, csakis egyetlenként kis közössége viháncol érte – beszélnek a többiek is, de kérdem minek. Beszéd helyett nem lehetne valamit tenni is? No- itt nem a szobor- szobrok döntögetésére gondolok. Nem a nagy „vésnöki” munkára, ami a sajtónak szólt! Mert a tett, ilyetén- a mindenáron való bebizonyítása annak, hogy előadva a „nagy jelenet”, ám semmire sem való alakjaival, semmire nem jó tartalommal és semmit sem felmutató megközelítésre, miként csak egy hazugságra épített, de valóságnak eladott tökéletlen töketlenkedés, hogy ennek így kell történnie és megfelelt az elvárásoknak...de legalább valami volt – cirkuszt és kenyeret a népnek...

Akarunk mi még valamit? Nem hinném, az ingyen színház már mindenkit kielégít! Így vesztette értelmét 56 is, ma már mintaként sem keressük az igazságot... ki igazságos és ki igazságtalan, kikre tekinthetünk és látni bennük a boldogságot úgy, hogy magunkra nézve felismerjük a lehetőségeket afelé (hiszen már mintaképet sem tudnak felrajzolni, minek milyennek kéne lennie?). Új nemzedékek születtek, akiknek fogalmuk sincs már arról sem, hogy mi a szabadság (egyáltalán a fogalma) – lett légyen vagyunk, elvagyunk... nem számít a minőség sem, senkit semmi nem feszélyez - az egyén nem filozofál már magában (ha még egyáltalán tudja mi az) – csak akik és „valakik” látszatból - manapság csak mennek bele a vak-világba, egyik vagy másik irányba – hogy legalább maguknak megmutathassák, hogy kik azok, akik felettük uralkodnak, miként is- megvásárolhatók és miként is kiskirályok azok, és miért alárendelt itt a nép szerepe? Érdekel még valakit ez? Nem!

Nagyszerű” találmány a Facebook... van vélemény és üres szavakban közreadva, lehet lezsidózni, komcsizni egymást, ha kell cigányozni is... felismerheted magadban a valakit (pedig senki vagy) és valakiként beleszólhatsz a világ dolgaiba is, persze az attól még az marad és úgy- ahogy... de kibeszéled magadból a dühöt, lecsillapodsz, hogy lám! - milyen okos vagyok és jól odamondtam, a sok hülye libcsis- komcsinak, a zsidó felmenőjük említésével és a faji kérdések helyretételével meg- felkarcoltam mindnek a lélekfalára, hogy mekkora bunkó is vagyok! Élmény volt... és ez kielégít! Kielégít? Itt tartunk ma- tehát megvan a szabadság, nincs is miután kutakodnom?

A spekulatív elvek mindig megtalálták helyüket... mérgezzük az Eget, eladják lábunk alól a földet és a biztonságos állapotok egyensúlya kormányzati védelem nélkül marad. „Bölcs” dolgainkban, már nem érdemes gondolkodni sem? Egyszóval most lazul a kötelék, vagy szorul a hurok rajtunk? Elég az ellentét és a vita, amivel nem rombolunk vagy, de legalábbis nem is építhetünk semmit?

Igaz, hogy a végére , eredménynek ott lesz, hogy az állam a tönk szélére kerül, már csak hiú formája létezik, amikor minden szívben kihuny a társas érzület, amikor a leghitványabb érdek szemérmetlenül felveszi a közjó szent nevét (benne a keresztényi érzület kimondja- Harrach száját szócsőként használva, hogy az éhezés életmód!), akkor az általános akarat elnémul, minden ember titkos indítékokat követ, és csak annyira nyilatkozik meg állampolgár gyanánt, amennyire akkor is tenné, ha soha nem létezett volna állam, és hamis módon törvénynek neveznek olyan igazságtalan rendeleteket, amelyek egyedüli célja a magánérdek!

A kormányzat meg mindig azon lesz, hogy pártjának és tagjainak akarja a legjobbat, kisajátítva így a jog... a nép már nem számít, az csak egy tömeg és az éhség-korbácsával jól kezelhetően terelhető, amerre éppen az érdek akarja éppen. Kit érdekel? Ja ez csak szöveg? Bennem meg a hányinger!

 

...jézusi korbács vagy már az sem használna

hol emberibb ha emberből lett állat?

És a hit csak mondva ott

hol a törvényesült zenében

ősi és mai és legyőzhetetlen ősanyaga

egy „Hős” tébolyának adva!

Mindent magából kigondoló akarat

önmagából önmagával megszerkesztve

a sovány valót sem képes felnyitni rá senki ma?

S az érdek- főképp példának itt - semmi

egy mákszemnyi sem

hogy végül is ne kényszerüljek csődömben

magam-magamtól is elundorodni” (!?) – (szőke)

 

2015. 10. 27.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 14
Tegnapi: 330
Heti: 817
Havi: 3 962
Össz.: 373 073

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a vélemény.
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »