Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbán filozófiája...

 

Keverés- kavarás, Orbán utasít, visszaszólnak, eljátssza a „karakánt”, de a tudás és a hatalma nincs meg hozzá, de még igazsága sincsen. Majd a főügyész- s lám szegény feje (a kormányfő jobbkeze)

jogsegélyt és az informális tájékoztatást összekeverte – most bogozgatják a tartalmakat... Amerikával kapcsolatban: „Az amerikaiak a barátaink. Szó szerint a Jóbarátaink, ezért már nincs is szükségünk ellenségekre” mondotta Orbán!

Mégis- mindenki feljelent mindenkit... Ildikó perel, Tóni perel (!) Futás a becsületért!

…és a zűrök, „csalások” már régmúlt emlékeket idéznek fel, rá képet a képedt képzelet fest, felkavaró küzdelemben a Fidesz – Gyurcsány a hibás- és mindenért itt, szegény feje- ráhullt a menny is...

Ő majd kit jelent fel? Már annyit mocskolják, hogy akár ügyvédi munkaközösséget nyithatna, saját-bejáratú bírósággal...

Orbán azt mondja: „a mi filozófiánk, élni és élni hagyni...” No, már ilyenje is van? Akkor itt valami nem stimmel, a sleppen kívül, aki nem haver- ott nem hagynak élni senkit. Ja, a közmunkát majdnem elfeledtem – jó élet!

Vaskövetkezetességgel hazudik... minden eljárás az ellenzék ellen folyik- a nép kétharmada ellen is, pláne, ha a magánkörülményeket is figyelembe veszem.

És minthogy a szomorúság, akár közös, akár magán-okok folytán- minden időben és a nézetekben elválaszthatatlan a kedélyhullámzástól, a hangulat mindig vissza ad valamit az elmúltakból, hogy a jelen - a bánat ellenére is – legyen felemelő, ezért a fideszi-padsorokból mindig felsikolt egy hang - most épp Tuzson Bence torkából a sikoly: „a Gyurcsány-kormány időszakában (...) zajlottak le ezek a „csalások" országhatáron átívelve - mondta a frakciószóvivő.”

Mi a bánatot csináltak az öt év alatt, ha most jut eszükbe, megint másra kenni a sarat? Semmit. Saját gazdagodásukkal voltak elfoglalva a kormánytagok... és az oligarcháikhoz tartozók.

 

No- de hejre-tyu-tyu-tyu (!) - a V-4-ek összefognak és átmennek fejőgulyásnak, igen – megfejik a „Juncker- csomagot”! És ha sikerül, mert a markát Orbán már most nagyra nyitja – és a sok pofon, koki, saller után, meg hogy „nem leszünk gyarmat” béke-vonulása okából (lám a bőr mily vastag) - szidva, szapulva Brüsszel, de a pénzért mindent – máris baráti arcot mutat Orbán.

Akkor jöhet a vagyonosodás- az új pályázatokkal, ahol kipróbálhatják már családilag a most meghozott törvényeket... hogy működnek a gyakorlatban!

Itt a poézis nagy csavarja.

Az érthetőség s érzékletesség, a világosság kedvéért visszamegyek a múltba:„Miért nem oldják föl az olajügyeket?” – írta az egyik olvasó, mire rövid, tömör válasz érkezett: „föl vannak oldva”. Mondja Orbán.

Tény, hogy az olajaktákból napvilágot láttak érdektelen iratok vagy olyan dokumentumok, melyen minden érdemi adatot kitakartak.”! Szóval nincs korrupció, ilyetén vád sem lesz... mondom én, mert a bizonyíték „elszállt”. Maradt a szóbeszéd...

És így van ez a jelenben is, gazdagság, boldogság, öröm csak odafönn!

Lásd: Matolcsyék milliárdokért vettek villákat a Várban!

És mi lesz a szegényekkel, az ország felével? Érdekelni fog valakit?

Továbbra sem... kitalálnak „morzsákat” és dolgoznak- dolgoznak azon évekig megint, hogy – hogy ne adják azt meg...

A kereskedelemmel, az iparral, az egészségüggyel mi lesz? Maradnak a hazugságok? Vagy

felpöröghetnek a gazdaság motorjai?

A mostani ellenzékkel Orbán soha leváltva nem lesz!

Pláne, ha nagyobb szeletet tud kivágni Brüsszel „tortájából” - akkor mehet a „dőzsi” megint! És jöhetnek a pofátlan magán-ingatlan-vásárlások, egyéni vagyonosodással... az új földesurakhoz meg majd a kirendelt közmunkás megy szántani- vetni- betakarítani és állatot ellátni- közpénzen természetesen...

Ám Brüsszel figyel a kettős-játékra, a páva-táncokra is és a szigorú elszámoltatás követelményeit megszigorítják. Kérdés mikor?

Putyin, Amerika, Brüsszel szögelésből, nehogy egy „Bermuda háromszög” legyen, ahol az ország mellett a magyarnak is nyoma veszik. Hála nagy Vezérünknek, aki már most is „ad” a közérzetnek, életérzéseknek- élethelyzeteknek... ahol a lelt bizonytalanságban kiszolgáltatottság van s az elidegenedésben csak mocsok és harag! Hajrá Fidesz (ne hagyd magad).

Szabó Lőrinc után szabadon: huszonöt év van már benned: óh, / huszonöt év, „mennyi gyötrelem”! /

Huszonöt év, „mennyi bujdosás!” / Huszonöt év, „mennyi, mennyi szenny!”

„Tisztelt Miniszterelnök Úr! Egy rövid kérdés. Miért nézi teljesen hülyének a magyar népet?” – kérdezték Orbánt. „Nem nézem annak. A kormány a tisztelet kultúrájának alapján áll. Erőt, egészséget” – áll a válaszban”...

Hát! - a gyakorlat szar maradt... Intézményeik nem kormányrendeletből dolgoznak, sehol nincs egyeztetés, nincs összhang csak a régi szokások maradtak eligazításul. Beosztás, „feor”-szám, fizetés besorolás és pótszabadság, semmi nem egyezik. Ki az ki „szív” megint? - csakis a kisember, a beosztott. A nép! Ha érdeklődik „másoknál”, máris a fenyegetés robbanó szavakkal, hogy megkerülte a szolgálati utat...

A munkahelyeken (intézményekben) metsző és éles szavakkal az eligazítás. Nem jár! vagy Nincs! - tehetetlenségben őrlődés vagy kirúgás! Ez Orbánéknál a napi-gyakorlat, hogy tudja- lenn is ugyanúgy mint fenn - csak kicsibe! - mentek ti a pitlibe. Ennyit a tiszteletről...

Az igazságosság az állami életben gyökerezik, de ha eltér a törvénytől (mert az nemcsak lefele igaz), akkor mindennél alávalóbb – márpedig a jog szabja meg az igazságot... és mindenfajta szolgaság természetellenes (a nép nem állat)! Ám az erény, ha híja van annak- elvetemültséget ad.

Az orbáni rendszer meg kell hogy bukjon- nincs öröm csak keveseknek, de annál több a kellemetlenség!

Természete nem alkalmas a vezetésre – állandó a viszály, fő okai pedig, a habitusa - versengést adott a pofátlan gyarapodásnak, amellyel bizalmatlanságot hozott és dicsvágyat generált. Ezért már mindig több kell... és az „ördöggel” is cimborál, ha keletről fújnak a szelek. „Tánciskolájában” páváskodva, kettős-beszédekkel harcol... véd és mégis állandó veszélyezettséget érzünk.

Mikor mond már le végre?” – kérdezték a miniszterelnököt, aki erre azt válaszolta: „De hiszen csak most választottak meg! Boldog karácsonyt!”

Orbán filozófiája: én mondom meg mi legyen. Én, én és megint én!

Megjegyzés: „légy férfi, legalább a homlokodtól fölfelé”!

Szeretetünnep ellenére is felperzselődünk, mert itt már mindenki, mindenki ellen van!

 

 

A nagy-zenében

a semmi köz-epés érzetén

kesernyésen lépkedek

- érzékszerveimre

így hatnak a véletlenek -

 

...országlásod lélek-mélyén

a mindig tétova-arc őserénye

sugalmaz szítani vágyakat epedve...

 

Ahogy a vezér az elvek poharába néz

sugaras derűt vonz e képpel -

hol- már „töketlenűl” a fölszisszenés

a sorsán fonódókkal kellőképpen...

komolyságát sem adja csak békétlen-- (szőke)

 

 

2014. 12. 10.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 269
Tegnapi: 330
Heti: 1 072
Havi: 4 217
Össz.: 373 328

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán filozófiája...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »