Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Gyötrelmes válaszút...

 

 

Nem akartam megírni az MSZP-s eredményt, örüljenek maguknak, mert hogy lett valami...

„Tóbiás József vasárnap este, a választási eredmények ismeretében azt mondta, az újpesti választók tiltakozásukat fejezték ki, hogy nem mehet tovább a kormányzás ebben a formában.” Ezt hívjam győzelemnek? Maga a kijelentés sem életszerű. Papírforma és... és semmi több, hány százaléka ment el a választóknak szavazni? Jaj!

Győzelem... (?) - hát legyen, de túldimenzionálni nem kellene. Hogy hitelességét az MSZP visszanyerhesse, ahhoz sokkal több kell. Ennyi nem elég. Az úttörős lelkesedés, csak önáltatás. Csináltak valamit, ami nem értelmetlen ugyan- de túlzás, ahogy közvetítik és nem is egy eget-rengető indulatból ered. Bejött a papírforma, kész – passz, ennyi! Ha Kiss helyét, aki MSZP-s volt- elfoglalta egy másik MSZP-s, akkor szám szerint is maradt minden a régiben. 2/3 lebontásáról blődség beszélni... Gőgös a veszprémi győzelemre vizionálva mondotta: hogy Orbán utána már nem lesz egy teljhatalmú államfő, nos ez nem a veszprémi győzelemtől függ... furcsa, de csak kizárólag Orbán akaratán múlik! És ezért most a szocialisták egy „nagyágyút” dobnak be: MESTERHÁZYT!

Bennem máris rengeteg a kérdőjel... hiszen neki köszönhető épp, hogy Orbánék hatalmon vannak! Hogy „eltangózgatták” a múlt ciklust! Az emberek ezt elfelejtették volna, ja- hogy megint arculatváltás jön? Hm... (csendben megjegyzem, ha indul függetlenként Simicska, rajta több múlik – hihetnénk – de ez is csak álca!)

Az országházi közvetítéseket nézem (szavazáskor is), többnyire híjas padsorokat látok- mégis, mindig megvan a többségük... talán, mert nincs fegyelem az ellenzéknél, hogy amikor rájuk verhetnének sem teszik?

A „Jobbik” szavazásáról és a velük való ellenkezésekről és fordítva, már nem is beszélve.

Ha a szükség Orbánnak úgy hozná, érdeke úgy kívánná, a „Jobbik” simán átszavazna!

Így lesz a Várba vonulásnál is (majd a CÖF és a „Jobbik” vállán, megdicsőülve foglalja el kormányzói helyét Horthy után szabadon), már csak ilyen a hatalmi értékrend!

S ezért fogjuk érezni, hogy miért kell „áldani” most az értelmetlen életet.

Zagyvaság- mondanád, majd meglátjuk...

 

Összevisszák:

 

Mangalica telep, ahol nincs csak fehér hússertés és csak pár mangalica? És ki számolja, hogy az adott pénz mellett sertésből mennyi volt? – csak a pénzről szól a „fáma” és nem az állatforgalomról. Magának osztott Orbán apanázst, amiből adott a „Mészárosoknak” is. Csodálkozom? - hát persze hogy...

Nevét adja a „jó-barát” s hamar lett milliárdos, az ország sajátja meg a nyomor, miközben- és már megint háromgyerekes családot raknak az utcára- és Tállai másként magyarázza mégis... ők megakadályozták, hogy családok kerüljenek az utcára. Itt a tél és lesújt a hatalom... amúgy már sokk, ahogy viselkednek az államtitkárok, oly ostobán fölényesek, hogy a nézőnek- hallgatónak is fáj! Kövér meg kioktat... osztály vigyázz és viselkedni tessék ember módra- ezt már minősíteni sem lehet...

 

Rogán számon kéri a volt MSZP-s Simon gazdagságát, a hasonló „cipő” őt már nem szorítja? Atya-gatya mi van itt? Szíjjártó jogi lépései csak „szegénységük” bizonyítéka- szóval van vaj a fülek mögött. Gíró- hatalmas vagyona és tovább... mindennap kiderül már valami és nincs „orvoslás”? Hát hol a becsület fiúk?

A vagyonok csak úgy, az ölekbe hullanak – az ország kétharmada meg szegényen – itt a Karácsony, ami a családoké lehetne, s ezért is bennünk a fájdalom és érint érzékenyen bennünket, hogy a szemünk előtt- pofátlanul és közpénzen, hogy gazdagodnak vezetőink! Ennek a népnek vége, ha a tüntetések nem érik el céljukat, ha nincs célja és távoli is- (nemcsak pillanatnyi) a megmozdulásoknak, mert változás kell, változtatni muszáj és kell- ki kell követelnünk a vagyonosodásokban az elszámoltatást! „Az utcák felzaklatott hullámzása a te mindennapi fürdőd.”!

A hatalomban ne üljenek olyanok, akik a közpénzt magáncélra rabolják... és megint egy nyugdíjpénztári kirablás, amihez közük nincs, mert magánpénz. Szégyentelen rablóbanda, azzal- hogy másokra mutogatnak nem kisebbíthetik bűneiket.

Gazdag ország vagyunk, máris a fél országot a maguk javára spájzolták... mehet ez így tovább?

                                                      +

Az emberi dolgok megítélésében nem lehet, nem ismert az erkölcsi megalkuvás! - és még sincs egyértelműség... a hangulat már megvan s érzelmi tartalmat kapott az ideg, mert emberekről, lelkekről, sorsokról van szó. Tüntetés tüntetés hátán és megtörhető a gőg – ezért is teljes hitelességében a tények, érzések, kapcsolatok, már távlatot nyitnak a hiteles rögzítésre, a közönyt nem fogadjuk el... (!)

Közben és észrevétlenül becsúszott az általános korrupció is (állami szinteken): "januártól hazai közpénznél semmi sem tiltja majd, hogy a támogatást a miniszter felesége, a helyettes államtitkár, a támogatási döntést meghozó közhivatalnok gyermeke vagy a támogatási döntést előkészítő személy saját maga kapja".

A pályázatok kapcsán meg: „az ilyen támogatásokért folyó versenyben csak a nyertes pályázatokra és azok végrehajtására vonatkozó adatok maradnak majd nyilvánosak, a vesztesekre vonatkozóak nem, sőt utóbbiakat törölni kell az elbírálás után.”

És akkor akkor most a kormány reakciója, hogy kell egy válságstáb, mert az általános elégedetlenségből valakiket ki kellene békíteni...

Most jön, amit már leírtam (és a baj is, ha így lesz), hogy jön a kormányzati ígérgetés Orbántól (betartva nem lesz, ez az eddigi gyakorlatuk), amit- ha a fiatalok eredménynek könyvelnek el (bár még részeredménynek is kevés), bebukják a tüntetések célját: miként megváltoztassák a népnyomort, az ellehetetlenült életünket! Ahogy mondja Gyurcsány: követeljük az előrehozott választást!!! Márcsak a 2017-es elnökválasztás miatt is!!!

A tüntető fiatalhoz szólok egy idézettel: „Te megbecsülsz azzal, hogy felfeded, mi neked fölfedetett, a jót, a rosszat, az erényt, a bűnt – te bennünket növesztel, azzal, hogy mint egyenlőkkel beszélsz velünk. Ez – ez vigasztal!” De- hogy a szervező ott hagyja a tüntetést egy kirekesztő véleménnyel! - hát ez már mindennek a legalja! Ő leszerepelt... (nálam) - „Ő most vezér vagy szektafőnök?” Zseniális marketinges vagy „kiváló” szónok? Rápakol vagy lelassít? Kivezet minket a sikeres jövőből vagy elhozza nekünk azt? - csak fel ne ismerjük benne a következő Orbánt... (!)

Választ kell kapnunk mindenre, a banki megsegítés ostoba „végeredményétől” a korrupcióig (ebbe a vagyonátvizsgálást is beleértem) mindenre! Nagy a felelőssége a fiataloknak most – ez már nem buli, nem is játék, itt ténylegesen a lét a tét! „...joggal erőt ad a legzordabbhoz is: a kétségbeeséshez.”

 

Bonyolódom képpel a képtelenség

most-sáncain, hol „malaccal” áldoz

karcos töviseivel az éh -

gesztust ad ott- elvenni sincs mód...

A száj jajra ég -

csak artikulálva ég rá a sors,

játéka rossz? Gondvetésre,

„ahonnét már látni a túli Napot”? – (szőke)

 

 

2014. 11. 28.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 25
Tegnapi: 278
Heti: 1 106
Havi: 4 251
Össz.: 373 362

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Gyötrelmes válaszút...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »