Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Félelem országa…

 

Mentelmi-jogok felfüggesztése, börtönnel fenyegetés, és a vélemények máris bennmaradnak. Képtelenség, hiszen demokráciát mondanak és abban a szabadság csak a sivárság jele volna? - mert az! Beléragad a szusz képviselőinkbe, ha ez így megy tovább… más is lesz itt, diktatórikus megoldásaiktól a Fidesz Vezér „elszállt” – „elszállt” magától… most jön az üldözés? Bizony, szimatolnak körülöttük és kitalálnak valamit, vagy találnak valamit és kész a bűncselekmény, mert véleményed volt, amit markánsabban fogalmaztál meg a többinél. Szót nem kaphat a képviselő, akiket azért választ a nép, hogy képviselje őt, majd elvéve, megvonva, megtagadva a szó… máris öntudatlanságába révült motyogóvá teszi a hatalom. Félelem van félelem országa lettünk és választani akarunk? Kit és minek? Ébredni már tényleg idő lenne… itt az idő a tettekre, a tiltakozásokra, a kivonulásokra, a felvonulásokra!

Ha képviselőinkre ilyen sors vár (s nem is kétséges, hogy készül gyakorlata, mert a pénzbüntetés nem érte el célját!) - mi vár majd ránk? Azt sem fogjuk tudni, hogy mi van, és miért kívánja elfojtani bennünk az érzést és a véleményt (mely így is különbözőségében, ha eluralkodik is) a hatalom, az egyetlen eszközt: a közlést, annak pillanatában mikor uralja az embert a szenvedély és a kimondott szó, amely oldja feszültségét. Helyzetek, egy-egy esemény kapcsán az erősebb fogalmazás miért bántja hiúságukat, miért veszik sértésnek, ha csak viszont a viszony, mit épp ők generálnak? Az érzelmileg túlfokozott állapotok rövid ideig tartanak, de ha elfojtásra kerülnek, és sok embert érint, bizony abból kurva nagy baj lehet… egész a társadalmi robbanásig eljuthat a nehezen elviselhető feszültség…

Lebeszélném őket erről. Megint egy rossz irány és csak azt mutatja, hogy baj van! De nagy… amikor is tehetetlen a hatalom gazdaságilag, de a hatalomhoz ragaszkodnak mégis, akkor erőből marnak belénk…

Az MSZP véd, védi a védhetetlent, tetszeleg, hogy a népért ők az EU-ban is harcra készek – segítenek, hogy ne a nép igya meg a levét az intézkedéseknek… a szankciókat ne terheljék ránk, mert az Orbáni rezsim bűne az! Köszönjük! Gyávaság ez inkább. Félnek, hogy a következmények rájuk is hatással lesznek, ha hatalomra jutnak, nem tudják tisztára „sikálni” az ország szennyesét! Ha… de nincs ha, mert először hatalomra nem jutnak, így biztos nem… másodszor félnek, hogy az EU-s pénzekből esetleg nekik nem jut majd, harmadszor az Orbán rezsim marad és a parlamenti helyüket féltve minden marhaságot egy megmentő szerepbe próbálják előadni (mert rájöttek, hogy a kétharmad mindent megtehet – velük is!). Pedig ha hagynák az ügyeket maguktól „rendeződni” előrébb lennénk, hiszen, ha a nép ebből bármit is megérez a választásokon büntet és jutalmaz majd, vagy öntudatára ébred a nehézségek miatt és elzavarja a nekik nem tetszőket. Nem az MSZP-re vár (az létszámban is leapadó, hát még az érzet, hogy semmivel sem különbek, mint a most regnáló hatalom… a hatalomért csak- és azért minden!) – vannak mások is, nincs kizárólagosságuk! Félelmet ők is elültetik bennünk, csak a megközelítése furmányosabb… Pávatánc ez is, csak a népies színezetén vették másra a figurát! Akkor lenne igazán rossz, ha a hatalmuk „tiszavirág- életén” hunyna ki végleg a remény, mert minden „balhét” vinnének kötelezően: nem mérték még föl, hogy Orbán emberei ülnek mindenhol, hogy a stílus marad Fideszi? Orbán épp ennek alapjait rakta le, hogyha „bukna”, azt is győzelemmel konstatálhatja magának!

„Az uniós fejlesztési pénzek elosztásánál is lehetne követni a korábbi "mintát", de azt látjuk, hogy ezek 90 százaléka egy körben marad. Még véletlenül sem kerül be ide más, mert a politikai hűség lett az egyetlen vezérelv.”  Ez fáj az MSZP-nek? Hol ülnek? – legyenek vélemények, mondják azokat el, de ne játsszák a „nagyot”, hogy Orbánnal mivel értenek egyet, mivel nem és még örülnek is ennek-annak… nevetségesek, csak tehetetlenségük jön le – „vágod”? A fenéket az orrukig sem látnak el és még süketek is! Az egész úgy romlott, ahogy van… a lángolás értük hunyni látszik, a stílus is, amolyan stílromantikává avanzsál! Emlékezni most kellene… és így láttatni a feladatokat!

Máris itt egy azonnal megoldandó feladat, mert sikítás lesz abból és igen hangosan. Fájdalmas lesz hatása, ha az unió visszavonja a pénzeket… párthűség és politikai hovatartozás ezekben az ügyekben ne legyenek befolyással… elég nagy baj hogy egyáltalán felvetődhet, nemhogy még érezhetjük gyakorlatban is. Merthogy a hatalmasságok egymás zsebét jól kitömik!

Sokszor ismétlem azt a szót, hogy bizalom (miért is, mert ismeretlen fogalom lenne? Á dehogy!) – mindennek alapja, nélküle semmi sincsen csak hivatásbéli képmutatás… tehát mi is lenne az, aminek szükségét hangoztatom, aminek a nép és a hatalom között létre kellene, hogy jöjjön, ha jobb eredményeket kíván elérni? Ez nem más, mint az a bizonyos valami, ami „kialakítja a kontrasztot a jelen és a nehezen elszenvedhető, traumakeltő múlt között”! Mondjuk másképp: a szabadság légköre! De amíg a hatalom a kulcslyukakon leskelődik, diszkréciómra ne számítson – „ütöm – vágom”, ahol érem… mert semmirekellőknek bennünket néznek, miközben (a lehetősége csak náluk) lopnak, csalnak - félrebeszélnek és félrevezetnek mindannyiunkat. A szakadékba már csak továbbbucskázhatunk, hogy mit élünk túl és hogyan, az a jövő „zenéje”!

Az EU-s pénzek kizárólag másfél – kétmillió ember javára van, azt szolgálja, hogy mindent csak maguknak, a népnek is: csak morzsákat! Pl: konkrétan nem látok bele, de itt a panelprogram, lehet az államnál pályázni, a fennmaradó költségeket hitellel részletre pótolni, miközben az EU tiszta pénzt ad erre és átvállalja a költségeket – tehát ingyen is lehetne! Lehet - rosszul tudom, de lenne munka is, ha gátakat építenénk, arra is van EU-s pénz – persze a terek rendben tartása mellett, mert azok szépek! És még sok-sok példa, hogy értelmesebbé válhatna az élet és nem hazugságokkal beoltva, az amúgyis elgyengített népet… lusta a magyar, nem akar dolgozni, ezért majd munkavilágába visszavezetnek bennünket, de hol van munka, ha van vajon elégséges-e? Fizetnénk az adóságokat is, de miből kérdem, ha a fizetések (már akinek van olyan) megélhetésre sem elegendő összegben… mi van itt, hol a munka értéke, vagy a munkaerő ára vagy… nem sorolnám, lehet nem is tudják, miről beszélek?! Se perc alatt végrehajtanak, majd jön az utca százezreknek – csak idő kérdése mikor ér utol a baj – ez így nem mehet tovább! Rabszolgasorsban nem akarok élni. Megjegyzem: anno, azoknak is jobb volt, mert - ha azt akarta az „gazda”, hogy dolgozzanak, akkor enni is kaptak, és kipihenhették magukat!

Egyszóval Mesterházy is elhiteltelenedett… hipotézisei sincsenek szilárd alapokon, hogy lenne a gyakorlata – a viszonylag egyszerű dolgok megértése is nehézségbe ütközik, tisztázások képtelensége tükröződik itt… meggondolatlanságban, csak egyetlen célra irányítja figyelmét, hogy vezethessen – végeredményben célt téveszt!

Orbán rezsicsökkentése annyira álságos, mint a devizahitelesek megsegítése… ki már eladta házát, lakását tapasztalhatta, hogy jó, ha felét kapta annak értékben, mint amire a hitelt felvette, csak részt fizethetett ki belőle, a többit, mert munkáját elvesztette menetközben a bank eladta egy behajtó cégnek (százezrek imigyen zaklatva lettek ennek okán). Majd a végrehajtások sorával, mit megelőzött inkasszók adták tudtul, hogy itt a vége, aminek eredményeképpen az albérlet is ugrott, fizetni nem tudják – de jótékony államunk ezt meg azt (ma ezt, holnap azt leginkább meg semmit) ígérve átvállal, ami érthetetlen (legalább is én nem értem). Egy biztos csak, ez a társadalom úgy, ahogy Orbán összekuszálta káoszában fürdik és érthetetlenségével átláthatatlan. Mindent visznek… ezért nem csoda, ha az utca egyre teltebb! Nos, Mesterházy (!) - itt a lehetőség, hogy válaszokat adj a megoldásokra, hogy kiérdemeld a majdani szavazatokat! Mert már ott tartunk, hogy (inkasszóval) viszik a gyerektartást, a családi-pótlékot is, arra sincsenek tekintettel, hogy az a gyerek sajátjogán adott! Persze jöhet a hülye szöveg, hogy senki fölött nem álltak puskával, hogy vegyen fel hitelt – de az is igaz, hogy volt munkája (értékében fedezet) – és a feltételeknek éppen ezek okán megfeleltek. Elvesztett munkával, „fél-pénzért” eladott „vagyonnal” kit köteleznek, hogy adós fizess! Maradt az utca?

Orbán ebbe belebukik, és mégis győz – ez hogy van? Magyarázzátok el a mai magyar valóságot. Hiszen a valóságban minden változás egyszerre sok minden elmúlása és sok minden keletkezése, vagyis összességében pozitív és negatív jelenség, de itt káosza mégis, mert valamilyen célt láttat ugyan a hatalom, mégis céltalanságra ítél milliókat… ezért is rossz a hangulat, ezért belénk „ül” a hanyatlástudat. A színjátékra itt már nincs (nem lenne – nem kellene) szükség és mégis van és pazarlással visszavonhatatlan, ahol valóságában a nép számára már csak a prózai kijózanodás marad…

Én így nem választok, mert a valóság csak rosszabbodhat!

 

Hit (!) - bohócmozdulatain
látni zűrzavarom 
gondolatait – hidegen, melyek okán 
értékben alaktalan vitt…
formát nem mutat a tartalom.
Mellet dönget az öröm és a gond,
a szó is kör-forog, hogy civódja
különbségeit, míg – önbecsülésem így
eggyé-torlódott bűnökkel kucorog—(szőke)

 

2013.05.09.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 120
Tegnapi: 74
Heti: 120
Havi: 4 420
Össz.: 373 531

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Félelem országa...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »