Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Ormányos kormányos...

avagy Orbán illatol.

Rövid írásokban szinte lehetetlen kitérni mindenre, de az egyes kérdésekre is csak érintőlegesen van „válasz”! Amit érzünk - már talán látjuk is, hogy Orbánnál az, amire hittük, hogy ami, az nem az – más… és nem egy dologban, hanem már mindenben.

Kényszerítő-államában az elfogadás nem tiszta jogi helyzetekből adóan kötelező – törvényszerűsége, szabályossága, sorrendje önkényes voltával – hogy kormányoz a „kormányos” az enyhe túlzás, káoszában önkényes megoldásai vannak, szokás van – tekintély és tisztelet kikövetelt magának… mint látjuk az Orbáni-állam nem más, mint egy sajátos – az emberi-társadalomtól különvált kormányzati apparátus… elvannak maguknak, magukért!

Lényege az ereje! A formaváltozás szembetűnő volta miatt és – amit bőrünkön érzünk, az – az, hogy az időben visszaléptünk valamiféle hűbériség irányába, ahol most élvezhetjük Orbánék csökevényes munkáját, ahol az emberek közötti viszony formája nem a többség számára és érdekében változott, csak egy kisebbség kiszolgálására, ami már a legdurvább formákat ölti magára!

Itt ma mindenki hibás csak ők nem!

Neki a világnak, neki Európának… hiába a történelmi tapasztalat a Vezér őskori-dorongjával győzködi az ellene szólót. A hatalom megtartása a lényeg, bár apparátusaiban is színvonaltalan, ám, hogy elnyomja a másikat, arra minden eszköz a kezükben van. És ez elég, hogy ő mondja ki a szabadság nevében, hogy a nép akaratát teljesíti… demokrácia, mint népuralom (kizárólag képviselői által) csak hivatkozásra… választó jog, országgyűlés csak forma, afféle váltó, amely semmiképpen nem változtat a dolgok lényegén. És éppen itt a baj, a választás még akár oké is lehetne, demokratikus jognak van mondva (bár már rég csak színi előadás- értelme semmi), mert a jog nem terjed oda, hogy ha nem vagyunk megelégedve a választottal, azt le is mondathassuk!

A hatalom kizárólag a 2/3-dé – a Fideszé!

Meg is marad, mert az ellenzék egymással úgy van elfoglalva, hogy arra nincs felelet… kis pártokkal egyeztet, akik mögött nincs tömeg… arra viszont jó, hogy egymást hogy vigyék be és milyen létszámban az országgyűlésbe… ahol évekig a semmit művelhetik jó-pénzért, mert mint megtapasztalhattuk eddig is, a népképviselet smafu, ahol a lózungok szintjén a megválaszolatlan kérdésein rezeg tovább az élet! A megélhetés gondjai csak szavak szintjén- őket el nem érik! Ébredjünk már fel! Nem vagyunk birkanyáj - tennünk kell valamit, mert a jövő gyerekeinké, unokáké és értük tennünk kötelességünk!

Bojkott! – leírom ezt a szót még ezerszer, amíg valami párt fel nem vállalja, hogy vezet és levezényeli, hogy egyetlen „alkotás” egységébe zárva jelenjen meg tiltakozásunk!

 

„Az ügy szaga”
„A miniszterelnök azt mondta, mára tudni lehet, hogy a Laborc-Portik-találkozókon "nem a levegőbe beszéltek", hanem "az ott létrejött megegyezést elkezdték végrehajtani", amikor Kósa Lajost, a Fidesz alelnökét, Debrecen polgármesterét "mindenfélével megvádolták".

Megjegyzem, én más-tényekkel is tudnám vádolni Kósát! 2010-ben, „dumája” miatt a banknak háromszázezerrel többet kellett visszafizetnem, mert meggyengítette a forintot Szíjártóval! Ja! – gondolom ez is csak rágalom! De zsebre ment! – és bizonyítható!

Lám! – ahogy a választás felé közeledik a Fidesz a „szeretetteljes” eldurvulás egyre erősebb… a Vezér meg prejudikál, ártatlanság vélelme semmit nem jelent, az csak őket illeti meg!
„Orbán Viktor az ügy részleteinek feltárását sürgetve azt mondta: a kommunizmus alatt sok politikai aljasság történt, és ennek az ügynek is "kommunista szaga van", ezért fontos, hogy 23 évvel a rendszerváltás után az ország és a politikusok is kialakítsák viszonyukat a történtekhez”.

„Tragikus” hatása talán különleges szakmai körülményekkel magyarázható, a munka során szükségképp létrejött sajátos kapcsolattal… ilyen kapcsolat nem jellemző más területekre ezért az általánosítás sértő a Vezér szájából. Mondhatnám azt is akár: „Maga folyton szimptomatikus jelenségek után szimatol a környezetében, s ezáltal mindenkit egy olyan gyermek szintjére alacsonyít, aki pirulva vallja be, hogy hibái vannak”! Mellesleg kommunizmus helyett inkább a szocializmust használnám, ugyanis az volt… nem így szoktak történelmet csinálni! - vagy azt is szokássá tenné, hogy mindent másként tálal, és ha kell, ha nem eszed?

Ha valami szar, annak van szaga és szagit is rendesen a hatalomnál – viszonyaikban megy az árnyékbokszolás – a történések, mint a történelemben is – saját ízlésnek megfelelően átfestve elébb, majd közreadva okozatos vizsgálat nélkül. Tudnia kell az aljasságokat, hiszen benne volt maga is, élvezte a jó oldalát – amit feledtetni szeretne – a korszakokat épp történetiségében keveri össze, ezért is a katyvasz, mint kormányzati munkájában is… ahogy - vizsgálódást háttérbe szorít, megelőlegezett véleménnyel értékel, amiből kitűnik szerepe – itt csak ő van, ő létezhet, kinek szava szent!
"Tegyük világossá: bűnözőkkel nem lehet összeállni. Ez nem pártpolitikai kérdés. És az, hogy az MSZP-sek ezt megtették, nagyon súlyos ügy" - mondta. Hozzátette: "ugyanakkor az is fontos, hogy a jobboldal tudja: ezek nem a baloldali választók, nem szabad kétségbe vonni a baloldalra szavazó emberek jóhiszeműségét és tisztességét csak azért, mert azok, akikre szavaztak, ilyesmit csináltak."
Kicsit sikerült oldani a feszültséget bennem, hogy a balra szavazók tisztességét és jóhiszeműségét nem kérdőjelezi meg (legalább)… azonban az irány, különböző árnyalatain nem a tudást, inkább az ösztönt domborítja ki… összeműködés nincs. Elfelejti, hogy ő Magyarország kormányfője és nem a Fideszé! Vagy mondja ki: egypártrendszer van, és akkor érteni fogom viszonyait! Érdektől vezérelt fogalmain a hasznosság öntudatlan ösztönein érzelmet sem sugall (vagy csak azt), elébb a megismerésre való törekvés kellene megelőznie véleményezését – kölcsönös hatás kedvéért is – a társadalom iránymutatójaként így nem léphet fel… bár érezhetők a jogi eszmék változásai, ideológiája is szagit… akkor személye milyen kifejező eszmét testesít meg? Elfeledte jogértékelő felfogását – amint látjuk – észjogi átmenetét az értékelő jogból a történeti- okozatos eszmekörbe.
„Orbán Viktor azt mondta, biztos abban, hogy a baloldali szavazók nem azért szavaztak a szocialistákra, hogy ők - bizalmukkal visszaélve - gyilkosokkal, "a maffiabűnözés központi figuráival" álljanak össze.”

Kurva nagy szavak! Lám! – a szabadságának tudatára ébredt szellem. Minthogy a szabadság érzete bennünk az Orbáni-államban ébredezik éppen – ám még szellemében aluvó – de szabadosságában meg épp az állam a példamutató – ezért is a visszafejlődés fokozatait élhetjük ellentmondásra! Bizalom meg nincs! Négymillió nyomorgó sorsára telepedve ki itt a maffiózó? A cselekedet népellenes – a gazdálkodás meg nem lett az alapja e létnek (un- ortodox mivoltában)… szubjektív érzések objektív hatásain a számszerűleg is mérhető tények – rá a lelki-tényekkel szembeni sajátosságok, mint anyagi tényeiből a szükséglet hiányai… stigmaként rajtunk – hogy annyit is érünk!

Egyszeri trauma vagy tartós a viszony? Álláspont megfogalmazva Orbán részéről…

Vagyunk és másként, ezért is mi az álláspontok közül személyes tapasztalataink, egyéni vérmérsékletünk alapján választunk – illetve aszerint, milyen szubjektív „térkép” él bennünk a lélek mélyéről! A különféle léthelyzetekben a történéseknek (történeteknek is) más és más értelmezései tükröződnek, gyakran ellentétes irányzatokban, de ahol több forrásból van kialakítva a saját álláspont…

"Ezt mindenképp tisztáznunk kell, különben a demokrácia törékeny marad" – mondta Orbán és mondom én is!

 

…urak arcát a pír vonja be- 
        nem szégyene, 
csak bor ereje és reze rajta mára kényszerűsége, 
világos-barnás rézfénye úgymond: házi-őrizete hitének… 
lét-erdejének „virányát” csalja vele színe, 
       míg szivárvány-emlékoszlopaira képedt 
reménye rajta megingathatatlan hite - hitvallásában ereje-
       így esküdj rájuk, hogy vak-dörgedelmük: 

„éltet, öl, vakít, tovább vak csőd az egész ismeret”— (Szőke E.)

                                                       

2013.05.03.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 74
Tegnapi: 74
Heti: 74
Havi: 4 374
Össz.: 373 485

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Ormányos kormányos...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »