Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Hűség a néphez, hűség a párthoz...

 

...mint ölyv

ha rettent gyáva galambokat

vagy mint nyulat havas mezőkön

fürge vadász ő –

hogy a szürke némbert

bilincsbe is vereti...

már nem ismer félelmet- asszonyi módra

bódult az édes sikertől – (szőke)

 

A hűség nem jellemző, nem is volt igaz- már- mint régen sem, és sosem... a néphez pláne nem- ez nem a hatalmasok sajátja! A párthoz talán igen!

„Ám Orbán úgy tesz mintha a népét védené... a miniszterelnök utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a szerdai kormányülésre minden olyan, a terrorizmussal kapcsolatos tervezetet készítsen elő, amely korábban, a politikai viták miatt megrekedt. Ilyen például az egyszer már elvetélt alkotmánymódosítás ötlete is, vagyis újra terítékre került a terrorveszélyhelyzet ötlete.”

...a szabadságjogok reflexszerű korlátozása nem megoldás. „Bár a közvélemény rövid távon, a terrortámadások fizikai közelsége miatt Orbánnak adhat igazat menekültellenessége és a kötelező betelepítési kvóta kapcsán.”

"Aljas, abszurd, ravasz" Schulz keményen kiosztotta Orbánt – de Szíjjártó máris nekiment, saját jelzőit másokra leosztva- miként "Csipkerózsika, otrombán kritizál"! - és Orbán mit tesz (természetesen politikai okokból)? - amit az európai vezetők nem akarnak tenni: „Az európai vezetők nem saját állampolgáraik folyamatos megfigyelésében, korlátozásában, hanem a hírszerzés megerősítésében, a nemzetközi együttműködés fokozásában látják a terrorveszély okozta komplikált helyzet megoldását”!

Orbán azt állítja – még mindig – hogy csak „kulcsra zárt kapuk mögött vagyunk biztonságban.”

Ej- azt a – de ők tudják és a világ még, hogy mennyire nem lehet számítani ránk! Lesz is következménye, csak a híreket fogják kicsit átretusálni (ferdíteni) és máris más lesz a látszat... a nép simán beszopja, mindegy mi az igazság, mi a tartalma...

Megy a félemlítés gőzerővel adják rémhírnek a-még szerelmes utcalányok esetét is... és futtatóit összemossák a terrorral... egyszóval nálunk, már mindenki gyanús és a félelem nagy úr- állig vasban mindenki- mindenki ellen – már csak ez hiányzott.

„Bakondi György szerint Magyarországon nincs terrorfenyegetés, de a brüsszelihez hasonló, súlyos eseményeknél ellenőrizni kell a “szálakat”, ezért is rendelték el a 2-es szintű terrorkészültséget.” Ja- átutazott valaki Magyarországon, ennek már szálai is vannak! Most akkor elvicceljük dolgaink, vagy beszarunk ebből eredően? Na szóval! Most megint nem világos valami - Budapesten az utcákon, tereken, aluljárókban, pályaudvarokon megjelentek az állig felfegyverzett rendőrök, rémisztő ruhájukban a TEK beosztottjai, mondván terrorveszély van. Amit nem értek: mit néznek? Azt, hogy mennek -e emberek csomagokkal az utcán, netán, hogy arab-külsejű ember visz-e szárnyas-rakétát a hóna alatt?

Sokkal nyugodtabb lennék, ha a titkosszolgálatok végeznék jól a munkájukat, láthatatlanul, csendben de eredményesen.

Persze akkor nem jelenthette volna be vezérünk, hogy számítani kell a "hírtovábbító eszközök ellenőrzésére"! Az emberek nagy részében fokozza a feszültséget, a félelmet a rengeteg rendőr, harci jármű látványa! Persze lehet, hogy tévedek...

Elkapjuk a hajléktalant, mert gyanúsan viselkedik, vagy van egyéb is a tarsolyban... ám a milliárdok, majd szépen folydogálnak szanaszét, valamerre.

Orbán rendelkezik máris... mindent megtart és vagy erősíti a védelmi fokozatokat... módosítva lesz az alkotmány is, az már bizonyos. „Újrahasznosított gumicsonttal szuggerál Orbán, kulcsra zárná az országot”!

A Fidesz-KDNP abban érdekelt, hogy a terrorfenyegetettség megmaradjon (a figyelem így elterelődik a belső bajokról- de a terror- a terrorista marad (már előbb bejöttek, s alvó-ügynökként voltak- vannak jelen csak idő kérdése, hogy mikor aktivizálódnak, és a védelem ilyen csinnadrattával, csak az ő malmukra hajtja a vizet) - ahogy a csótány kiirthatatlan úgy a terroristák is igazi túlélők, innen nézve a lényeg, belső ügy, hogy Orbán addig marad Magyarország kormányzója (mert az- kár tagadni!), ameddig csak akar! És marad is, mert így akarja, akár élete végéig is...

Ellenzék nincs!

A „Jobbik” lepaktál- mert uralomra nem juthat- mint azt mondtam már, kormányzati szerepet talán vállalhatnak – és nincs is hűbb szövetségese most Orbánnak mint ők, politikájuk egy- és ugyanaz- a másokon való uralkodást szeretik ők is! Mindig a gyengébb irányba menetelnek, a rászorulókat gyapálják, az elesettek ellen lépnek fel, amolyan rendcsinálás célzattal, közben meg jó- lehet a zavarosban halászni- és visszaélni a pártpénzekkel is! Ez ma a „Jobbik”! Polgármestereik, kitudja hány fizetésből élnek, van ki dupláz és van ki triplázza már hasznát!

Akkor mi a különbség a „Jobbik” és a Fidesz között? Semmi- csalnak, lopnak, hazudnak! Ez ma Magyarország... csak a nyomorult magyar népnek nem szabad semmit... lassan már megszólalni sem lehet! Mindenki élhet jogával, de jobb, ha nem teszi... azonnal megbélyegzik.

Orbánnak csak az Isten írhat elő törvényeket, az emberi törvények alól már kivonta, kivonták magukat.

Egyenlőbbek mind az egyenlőbbeknél és mert uruk van ki- fölöttük- az ma a szuverén, aki Orbán... uralkodó, aki uralkodhat- hol helytartóként lép fől, hol meg kormányzóként dirigál... erőszak, börtönnel való fenyegetés, „kilövési engedélyek” a szónokokra, végeredményben jogeladás (feladás) - jogátruházás nélküli feladása mindannak, ami demokratikus volna. Tehát most az élet, amelyekkel fenntartható volna és anélkül, hogy terhessé ne válna- nem biztosított!

Gyűlölet van, fondorlat van- és már semmi sem tiszta. Orbán csak hazudik, hazudik és hazudik. Befogadóállomásokat építik ezerrel, lásd: Körmend, Szentgotthárd, Dunaújváros... Letelepedési kötvényeket árusítanak törvénytelen módon vadidegeneket beengedve az országba. Miközben harcra szólítja a magyarokat Brüsszel ellen március 15-én.

Most már- csak az hiányzik, hogy a gondolatszabadság ellen is hozzanak törvényeket, amivel nem magukat- a gonoszakat sújtják, hanem a nemes-lelkűeket... Orbán törvényei az idő próbáját nem állják ki... egyik nap ez igaz, a másik nap meg amaz... a rosszindulat meg benne marad... amivel- csak a becsületes emberek életét keserítik meg! Haszontalanságból jeles!

A civilek, a szabadelvűek el vannak nyomva, és az álnokul-cselekvésben mára a hatalom van első helyen – mindegy is, hogy kereszténynek vagy másnak vallja- valaki magát.

Mikor tanulják meg, hogy abban a pillanatban, amint elveszünk valamit az ember azon jogaiból- jogainak teljességéből, hogy önmagát kormányozza, és olyan mesterséges korlátokat állítunk föl, ami már az életet is befolyásolja, attól kezdve a kormányzat egész szervezete az alkalmasság kérdésévé válik! Hol itt a szükségletek figyelembevétele? Hol az ésszerűség a mértékekben? Csak okok vannak és kihasználva azok, mindegy is milyen jelentőséggel bírnak, de lehetőleg az emberek balsorsát hordozza, annak lényege (sajnos teszik, ezt tudatosan)... vigyázva- ne a jólétet szolgálja.

Aljas húzás és árulás- és ezért vannak csalások már és erőszak is vele, mert a hatalom zsarnoki, túlkapásaikkal immár szükségszerűen kényszerülnek hazugságokba

– hitvány és aljas csalásokra vetemedve... amiként az MNB dolgai, de a hatalomban lévők vagyoni gyarapodását is végig kísérve láthatjuk is, miként lett elsődleges szerepük a korrupciókban... de akár a hír-hamisítások is itt. Nincsenek fékek, nincsenek ellensúlyok, szánandó az ellenzék, a „Jobbik” aljas és provokatív, az MSZP tesze-tosza- és ez csak rosszabb lesz (mert választanak és megint- magukkal vannak - csak és kizárólag – elfoglalva) - az igazság, hogy a demokrácia elveszett! Nincs... mintha nem is lett volna, olyan sunyin lett kiépítve az orbáni diktatúra! Majd jön a Várba menetel, hol a „nagy-embert” kormányzóvá nevezik ki- vagy ő maga-magát annak! Mert mitől ne tehetné, hisz mindent ő irányít már- már a látszatra sem adnak, de – ha kell nekimennek a világnak is.

Nehogy már folt essék a becsületükön, pedig nyakig sárosak!

Gazdagság és a méltóság csak így fér meg egymással? Csak a bűnös rosszindulat van meg bennük- egész-pályás letámadással! Erőből minden- és ez már töményen hatalommánia! - és csakis konfliktusban érdekeltek, ha nincs- csinálnak, most már csak azt várom, mikor kerülnek egymással szembe – talán még van közöttük olyan, akiből nem veszett ki a jóérzés... másra már, amúgy sem apellálhatok... mert kötelező a hűség- náluk!

 

hűség

 

máris

szégyenbe buktok – ki nem felelhet

az most hallgat

nem értelmes

cselekedet – vagy- így teszel méltót?

...jaj- az ilyenféle igazság ismerős

torz és csenevész

csak a gombnyomogatók

erejét hozzá adva válik valamivé -

erre százával kaphatók

itt

megcsúfolva- így a ma... s kiélheti magát így a Hős -

 

Csel- és csalás és minden kép

rajtuk s rájuk ég

a hűség is mindenképp

és még mindig értük magukért

most is – így is

jaj de szép!

 

Rátörnek a más tulajdonára

szeszélyekkel magáét lehazudja mind

és az út vége- már ott az árok-

és széle – mi tele növendék-ringyókkal

...hogy fogoly itt legyek már-

vagy csaló ekként?

Kezessé pedig ilyetén tenne a lét -

 

ám szálait magam körül mozgatom...

szavalom is így: ki- itt lop- csal- hazudik

azt suhintsd fejen Komám

de úgy

hogy meg ne sántuljon! De kezd magadon!

 

...a felhő is elrepült- már csak ők maradhatnak

és a hűség egy pártért

- valami színessel átfestve jónak magáért

„...mert tetszeni akar az Úrnak

így köszönetet mondani”? – (szőke)

 

2016. 03. 23.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
Oldal: Hűség a néphez, hűség a párthoz...?
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »