Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Anomáliák…

 

„Az alkotmányügyi bizottság hétfői, eseti jellegű állásfoglalása szerint nem sértette meg az országgyűlési törvényt Balla György képviselő (Fidesz), aki Novák Előd (Jobbik) felszólalása után igazságügyi elmeorvos-szakértő kirendelését javasolta a plenáris ülésen”. de beszélhetnék Szanyi esetéről is! A Fidesznek viszont mindent lehet! Óriási beképzeltség és szubjektív eredetű konfliktusaik már-már katasztrofális méreteket öltenek, nincs rálátásuk magukra!

Az "állami irányítás alatt álló sajtó" árulónak bélyegzi azokat, akik véleményt nyilvánítanak az interneten - áll a beszámolóban, amely szerint a kormány politikája ellen tiltakozó csoportok körében különösen erős az aggodalom az "állami megfigyelés" miatt, amely (mondom én) sajnálatosan „leoldja” az egyént a közösségi érdekről (és csodálkozva láthatja a hatalom az érdekérvényesítés ilyetén mozzanatával a negatív hatást, esetleg rá az amorális válaszokat).

A gazdaság romokban, a közösségi érdek máris fikcióvá vált…

A társadalom, mint szó is tartalmatlan (nem véletlen a hazátlanság érzete) – valóságos közösségi viszonyai ez esetben szükségképpen formalizálódnak, az egyéni érdekek játékát keretbe foglaló, kiürült intézményes alakzatokká válnak – a „legjobb” úton van e folyamat!Szabálytalankodó privát érdekek egyszerű halmozódása miatt a társadalom érdekei sem perspektivikusak. Lám- csak, máris az ügyeskedéseknél vagyunk, aminek levét együtt isszuk meg máris… kakaskodik a hatalom és pávatáncát járja a Fő – mégis a lehetőségek végső határán vagyunk, és miért? – az előbbiek okán! Tehát a társadalom minőségi romlását hozta – lett itt egy rakás szar, amit hívhatunk még bárminek is – a csoportönzés alakját öltő privátérdekek álcája az s emiatt egy klikk-alakulat adja a hatalom törzsét.

Veszélyessége abban áll, hogy egyetlen ember érdekei és hatalma körül szerveződik (nevezetesen Orbán az illető!) – mintegy udvartartásul szolgál! Ez már nem tünet, gyakorlata a jelennek, de szaporodásával elkerülhetetlenül élezi mind a helyi jellegű, korlátozottabb, mind az átfogóbb társadalmi feszültségeket…

És itt a baj – nem mernek, vagy nem akarnak szembenézni a tényekkel, amelyek bizonyítják, hogy életveszélyes dolgokról van szó! Éhezés, nyomor, hajléktalanság és öngyilkosságok… amorális válaszok stb.

Már-már a világot elöntő erkölcsi és gazdasági-válságokban, a hatalmak (ez alól Orbánék sem kivételek) - egy válságban levő világ szimptómáját láttatják (látják bele) a kialakult helyzetekben és nem az egyéni drámát, amit a társadalom maga idézett elő épp a „töketlenségükkel”… mert hiszem, hogy itthon a válság - a hatalom „gyengesége” (értelmi, tapasztalati hiány stb.) - miatt mesterségesen (un- ortodox akaratból) gerjesztett. Ebben a zilált állapotában szorongással, félelemmel együtt az agresszív megnyilvánulások is megjelennek! Pláne a társadalomtól generált nyílt vagy burkolt fenyegetőzések is megelőzik, felerősödésével (munkahelyi problémák, kirúgás, ingyen túlmunka miatti kifáradás, mint idegileg, mint fizikailag - pénztelenség, felmondással fenyegetések, ha valami tudomására jutott, tartsd a szád! – kötelező elhallgattatások, hamis jegyzőkönyvek, kényszervallatások, esetleg kreált-váddal bíróság elé citálás és végtelen- eset még!)– a kilátástalanság elől máris az öngyilkosságba menekülők száma nő – még akkor is így van, ha eltagadják, a hatalom érzéketlen – ugyanakkor lereagálni sem tudja, csak ferdített magyarázkodással az egyénre, családjára vagy egyéb kitalációkra fogják az eseményeket…

A hétköznapi tapasztalás egyébként a mai társadalmunkban bőséggel találhat adatokat és tényeket e rossz felfogások, visszaélések alátámasztására! Szégyen- és ebből is látszik, hogy a demokrácia már csak szóban létezik és már intézményeiben sem gyakorlat, átvette helyét a diktatúra, a diktatórikus intézkedésekkel a korrupció – hamis látszatokat teremtő emberek (vezetők) is vannak, akiktől mást sem hallani, minthogy jók és szentek! Ámbár ez a nagyon is általános megfogalmazás csupán vázlatosan jelzi a „kivizsgáltatásra” kínálkozó kérdések lényegét, arra bizonyára alkalmas, hogy a fenti gondolatok kiindulópontjára és céljára világosan rámutasson… bár aki kivizsgálja, mindig a hatalom embere – nem kérdéses az eredménye! És itt elérkeztünk a bizalomhoz (amit már többször említettem más-más írásaimban), ami nincs! Erőből nem megy…

Ezért nem hiszünk a választások tisztaságában sem! – és mégis van igény a baráti hangra, a történések buktatóival szemben is felkészülő magatartásra – ami egy újfajta széttéphetetlen összetartozásról szól, amely azokat köti össze, akiknek nem mindegy az emberiség sorsa: „itt vagy velünk együtt s együtt vagyunk veled mindannyian, kinek emberhez méltó gondja van”.

De addig még hosszú az út, mit meg kell járnunk…

 

„Ugyanúgy a boldogtalanság

a te kenyered

amint én kenyerem is az

a kérdés csak annyi

hogy melyikünk a farkastól

melyikünk az egértől

örökölte fogait.

Ha úgy akarod

légy te a vadabb

a falánkabb

nekem a friss levegő is elég.”

 

„S jogunk van (!)

hisz halandók s életadók vagyunk –

mindazzal szembenézni,

mit elkerülni úgysem tudhatunk.”

 

 

Habcsókos életük, amúgy szeretetteljesen…

Ma reggel egy híradói közleményből: „a kormány sikeresen megvédte állampolgárait a rezsicsökkentéstől”!  Képzeljétek el, ha a gáz és villanyáram szolgáltatók kapcsán még angolra is lefordítják!

„A teher terhelődik”! Ki hitte volna…

„Hülyeséget mondani és azt el is hiszik, attól az még nem lesz igaz!” Mély megállapítás.

Így megy ez nálunk – már azt sem tudjuk, mit beszélünk, hogy várjunk a cselekvésben változást?

 

 2013.03.27.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 41
Tegnapi: 74
Heti: 41
Havi: 4 341
Össz.: 373 452

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Anomáliák...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »