Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és az egyenlőség!

 

 

Megszegett sok esküvésed, ha egyszer ártott volna csak

elhinném,

hinném akaratodat...

s nem lenne derűsebb hely, ha valamerre mennék

mint e kedves zúg Magyarország

melyet most a szír olaj fel az égre- égve villant – (szőke)

 

Rogán, a kormány egyik „apostola” lett: „tőle várja Orbán, hogy a kommunikációban segítse őt, megszabja a kormány irányvonalát és irányítsa a dolgokat”! Nem semmi... hogy Lázár megy vagy marad, azt még Orbán sem tudja, „hihetetlenül hangulatember, majd hétfőn eldönti”, foglalta össze egyikük...
Ez már igen! - nagy belpolitikai hír.
És a vélemény máris itt: „Valójában semmi más nem történik mint Orbán a saját pártját is megosztja, így próbálja lemosni magáról a felelősséget. Tudnivaló, hogy Orbán nem szokott semmit sem elvállalni, mindig másra vagy másokra keni a felelősséget. Lásd: „mi magyarok!” (a királyi többes benne) pedig én nem vagyok abban teljesen biztos, hogy mi magyarok úgy döntöttünk mint- ahogy sok esetbe előadják. Mert ha- ez így lenne akkor betudnák - mondjuk – mutatni, az utóbbi nemzeti „inzultációra” küldött válaszokat. Na, most itt a dolog lényege csak mismásolás folyik”!
És egy másik: „Lázár vastagon benne van a hazai nagy-burzsoázia megteremtésének nevezett korrupciós akciókban, de az egész Fidesz-mezőny legokosabb tagja.”

...itt egy másik hír: (a KDNP-s égés, mert az - bár becsülendő (hihetnénk), hogy semmiként (mint közös Párt) és senkiként (mint ember) megmérették magukat – a parancsvégrehajtást példázza, ugyanis parancsra tették... Orbánék, a „bukta” veszélye miatt ki is hagyták, ilyetén a becsületet próbálták menteni, rohadtul kevés sikerrel! A boltbezárás „visszaütött”, egyéb más mellett! Zárójelbe tettem, mert egy nem létező párt többet nem is érdemel) Angyalföld Mszp győzelem!

---
Más:
„Kovács Zoltán szerint "sohasem mondtuk, hogy a kerítés, a déli biztonsági határzár megoldás", de olyan eszköz a magyar kormány kezében, amely megakadályozza a zöldhatáron való szabad átjárást, és próbálja ellenőrizhetővé tenni a határátkelést.”
Nem a francokat, „az egyetlen megoldás”, ekként is adták közre. Ideiglenesen ugyan (mint- ahogy az orosz volt itt), úgy ötven-évre még! CSODA TÖRTÉNT: A NÉMET BELÜGYMINISZTER ELISMERI A MAGYAR ERŐFESZÍTÉSEKET – nem az erőfeszítéssel van baj, hanem a módszerrel! Én meg hozzáteszem Gyurcsány szavait is (bár nem erre értette, de ide is illik) „ezt elkúrtuk”! És folytatódik a hazugság, a szépítések vele, ahogy épp az események megkívánják azt.
DK-s vélemény a Fidesz munkáról:„A fantomterroristák által szervezett röszkei támadás hazugsága után megint lebukott a kormány. Most épp nem Szerbiával, hanem Horvátországgal vesztünk össze. Ezentúl mindenki tudni fogja, hogyan is viszonyuljon a magyar kormányhoz: hiába bármilyen megállapodás, az Orbán-kormány másnap mindent letagad és folytatja a feszültségkeltő hazugságkampányt”
Nehogy má' ezen múljon, hogy nem lesz pénz (és a szankciók sara rá), ha kell- mondhatjuk azt is akár, hogy migránsokat sem láttunk, csak a közmunkások hitték egymást annak! Ugye, Kovács?

„Nem rettensz? Pylius Nestor is útra kész,
s hős Laertiadés, vívni kemény csatát!
Ím, fújtatva kutat vérted után a hős
Tydidés, ki sosem remeg,
és mint szarvas, amely messzi a völgyszoros
végén megszimatolt farkas elől rohan,
úgy futsz” majd Te is... ha útra kélsz
tőle el, silány, szinte tüdőd szakad! – (szőke)

„A többség teljesen alkalmatlannak gondolja a szerb-magyar határra tervezett kerítést arra, hogy megállítsa a menekülteket, ezért nem is építtették volna fel azt. A társadalom erősen megosztott: van egy menekültekkel szolidáris réteg, és vannak egyértelműen menekültellenesek, de megjelent egy harmadik csoport is, akik szolidárisak, de a menekülteket nem szeretnék az országban látni” - derül ki a Publicus Intézet reprezentatív közvélemény-kutatásából.
De talán így egyszerűbb is lenne (lehetne):
„...szeretnék mindenkit arra bátorítani, hogy ki-ki a maga szerepe szerint és a maga felelősségi területén tegye meg a testvériség gesztusait...” Ferenc pápa
Kormányzati vélemények szerint beválik az eddigi keménykedés, középtávon az európai politikai fősodor is alkalmazkodik majd a nem éppen menekültbarát hozzáállásához. A miniszterelnök sikerként értékelte a velencei frakcióülésen azt, ahogy a kormány kezelte a menekültügyet egészen év elejétől mostanáig.
Lám, Orbán tette, ahogy a testvériség buzog fel benne, ahogy gyakorolja gesztusait, a maga szerepe szerint: hogy akadná fel, fényes vas-szalagodon!
A CSU a Bambergtől északra fekvő Banzi kolostorban tartja jövő csütörtökön parlamenti képviselőcsoportjának találkozóját. Az esemény egyik vendége Orbán Viktor! Hm!
Orbán meghívása jelzi, hogy a Fidesz nem szigetelődött el pártcsaládján belül - „ORBÁN HOSSZÚ CSATÁRA KÉSZÜL EURÓPÁVAL, DE MÁR HŰTI A PEZSGŐT” - korainak tartom, mert nem lesz megdicsőülés. Az eddigi Orbán arra jött rá, hogy a tekintélyelvű taktika hatékonyabb, mint az együttműködés, a „hogyantovább” milyen változással jár majd, az még a jövő titka.
Orbán hajlékonysága a gerinc hiánya!
“Nem szégyen az, ha az ember erős és sikeres, nem szabad úgy tenni, mintha mindannyian egyenlők lennénk” - mondta Orbán, Toldit példázva - és kifért a száján!
„...a magyarok az ezer évvel ezelőtti népvándorlás során érkeztek az Urál környékéről Európába. Az országalapító Szent István azt tanácsolta fiának, hogy lássa szívesen az idegeneket. Szó szerint idézik Imre herceghez 1036-ban írt intelmeit: “Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak"!
Ha már Orbán „sztárolja” Istvánt a királyt, akkor figyelmezzen a szavaira- mert ellentétben övéivel, István szavai tartalommal is bírnak... jó lenne, ha elébb megtalálná saját identitását, mert a szó önmagában semmi, ha tartalma nem kapcsolódik az emberhez.
A nép viszont magára talált s a kormányzati tehetetlenség (teszetoszaság) ellenére – gyakorlata, érezhető változásként mutatta meg saját identitását (!) - hiszen a menedékkérőket tömegesen segítették az önkéntesek, és vizet, élelmet, ruhát osztottak a rászorulóknak.

álmot kerget?

Az egyik ennyi
a másik annyi
...álmot kerget
akármiképp zeng
a makulátlan jó
és hírt hoz a madárszó
- a dolgok lényege
csak ennyi ? -
...cinkosan nézni
ha a mocskos ár kiönt
igára unt mégis tűri
ahogy a lét haragvó
ostora űzi?
És kinek parancsszavát
készek itt követni
ki- már virtusában is oly silányan -
...így is hiszi
hogy a láng nem emészti
magában -
s a tett cselt vágy - ó!
a valaki által lelt akárki
nem hagyta magát
így lett senki – (szőke)

2015. 09. 20.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 269
Tegnapi: 330
Heti: 1 072
Havi: 4 217
Össz.: 373 328

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és az egyenlőség!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »