Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbán a legény…

 

Család, gyermek- és ifjúság helyzete a kormány szeme előtt, lehet – ezért nem látja, mert a látószöge más (fától az erdőt): „…a kormányzati lépések a kisgyerekektől az egyetemistákig minden korosztálynak károkat okoztak. A centralizáció szembe megy a gyerekek érdekeivel, és arra is alkalmatlan, hogy megfelelően szolgálja az iskolairányítást…” Pálfy figyelj! Mit mondjak? – mestermunka!

„Az árvíz óta immár szokásos reggeli sajtótájékoztatóján Orbán Viktor szerdán azt jelentette be, hogy árvízi helyreállítási megbízottnak nevezte ki Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgatót, és már értesítették is az önkormányzatokat, hogy várják a helyreállítási igényeiket. A gátak állapotának felmérése megkezdődött, a megerősítési tervek  készülnek.
„Ma van az a nap, amikor először kimondhatjuk azt a mondatot, hogy győzelemre állunk" – fogalmazott a miniszterelnök.” Mit is mondhatok? – ez is mestermunka!

Ezek után a lelkiismeretem esetlenségével a pillanat-felvétel- állapotában már bátortalan véleménnyel vagyok: mert van-e nevetségesebb és esetlenebb dolog, mint a laikus lelkendezése vagy fintorgása e mestermunkák előtt? A remekműveket nézem, mert nézhetem - szemlélhetem előítéleteimmel magánkörülményeimben fogékonyabban, hogy minden rendben, jó-kezekben a gyerek- családomat sem kell már féltenem, a Dunán a „réseket” a Miniszterelnök saját-kezűleg tömte meg… átélésre. Hát mit mondjak- itt minden rendben! Győzelem (már választás sem kell!), a kétharmad garantált - ravaszul tudatunkba csempészett…

Láthatjuk, ha eddig nem láttuk, hogy a Fidesz nélkül megáll az élet (pláne Orbán nélkül, ahogy elment szakadt a gát Gemencnél)! Ki tud már nélkülük- nélküle élni? Csak megemlítettem, és tényként megállapítom… és kérdem: méregetjük-e még a lemérhetetlent? Bennem már feltűntek a kiengesztelődés és a harmónia-teremtés motívumai összhangot találtam az idilli képekben, már belefeledkező örömmel nézem a jeleneteket (magamba értékelem a színészi teljesítményeket) - Duna partjainál a derűs természetes „képeket”! Férfimunka volt! Bár Orbán tudatának telíthetetlen tárában fölgyűlt a sok tapasztalat, mit szerzett a gátakon, most jöhetnek a rideg számadások… „idill” után a prózaiság! Ahogy a közvetlenségre viszonya fellazult volt - úgy lészen megint sejtetés és duma – az élmény után felszakadó (mint a gát) – hogy érzékelhető legyen a „győzelem” már mindenki számára!

Miért mégis, hogy e győzelmet nem hallelujázom… (?) Közérzetem, létérzésem, létem állapota tart távolságot a „most-örömével” – érzésemben tompítja az elérhetetlenség… mert a nép nagyobb része – benne én is – nyomorában nem találja a derűs jövőt – és elkeseredetten panaszkodik a vagyoni és létbizonytalanság miatt. Nekünk a kör bezárult!

És tovább: Áder ne dumáljon bele az átlátszóságba! Picsába! Picsába, picsába, picsába!

Mondá az úr, ki Orbán…

Detélleg!!!

Ez most komoly? Tiltásismétlős marhaságokkal kell töltenem a drága időt, János? Nem voltál te mindig ilyen kifogásokat kereső kapcabetyár, se annyira vakegér, hogy ne lásd meg, én mostan héroszi magasságokba emelkedve már lassan a vízen is járok, mintha Wesselényi és az Úrjézus szerelemgyereke lennék. Nem csak arra nem érek rá, hogy a kifogásaidat személyesen orvosoljam, de alig volt idő a kanmajmokat felhívni, hogy úgy cseréljenek ki néhány szót a lex átlátszóban, hogy azért kb. ugyanazt jelentse, amit eredetileg gondoltam. Mindezt egy kaszárnya dikón héderezve, a kifulladástól stabil oldalfekvésben, hogy a zihálásom is elmúljék a kolbászkarika vacsoráig egyúttal.

Érted te, bakmacska?

Vagy soroljam még a kedvenc hiányszavaimat napestig, hogy felfogd: nem most kell a tökösgyereket eljátszani. Az jelenleg én vagyok és nem te, bibibí. Neked most annyi a dolgod, hogy szépen és főleg csendben megérted, a közérdekű adatok kiadásának önkényes korlátozását úgyis el fogom érni, te meg végig fogod nézni. Hidd el, eszedbe sem jut a minimális változtatásokkal ellátott szövegrészeket normakontrollra küldeni. Legalábbis, ha jót akarsz magadnak. Gondolom, nem szeretnéd, hogy dagilaci Stumpfhoz hasonlóan rólad is kijelentsem, a kurva jogászkodásod nélkül is faszán meglennénk. Tudod milyen, ha felpiszkálják simán képes megvonni akár jövedelmek egyharmadát is. Nyilván nem akarod te sem, ha a rossz ütemérzékű visszadobálásaidat a ház megsértésnek venné, és javasolná a szankciót kiterjeszteni rád is.

Világos voltam most, ugye?

Nem kell részleteznem milyen következményekkel járna kiadni a trafikmutyi és a földbiznisz papírjait ránk nézve. Nekünk ez nem érdekünk, János. Úgy kell ide a mismásolás lehetősége, ahogy egy épkézláb gát kellett volna Győrújfaluba. Ott kitelepítettünk emitten meg kizárunk. De ki ám! Kizárjuk a sok kíváncsit és velük a több szem többet lát elvét a közpénzfelhasználás közeléből. Ne tuggya már meg aki akarja, hogy mit is mutyi meg hogy is mutyi minálunk. Majd én megmondom, hogy a minden kérelem visszaélésszerű adatigénylés, oszt’jónapot.

Ne, nekem ne gyere te se azzal, hogy ez így a korrupció melegágya! Különben is, nehogymá miniszterelnökként hideg-ágyban aludjak! (varánusz)

 

Mondja is jó székelyem: „Nagy uraságot értél!”

És a mese vége: A nép az áldott megalázó szegénységben él és élhet tovább is, a folytonos és egyre szaporodó politikai csalódások között. Míg el nem halálozik… „aval hát el es kőtözhetik a másvilágra, hogy ne űzzék az esziket valami- letteképpen”!

 

…ejnye, ember! – nem játszol jól…
 A lelked is megátalkodott, megriasztott- mondom
és a mosoly, mit feléd küldök? – gúny-vágy egy bolondtól?
Csak-hatalmadban lehetsz boldog? Benne a dolgok
lapulnak és vannak… magától sokszorozva az önvigasztalás
kapaszkodik ott nem-illendő- buzdulásban,
hogy itt-ott dicsőn lubickoljon hangulatom?—(szőke)

 

2013.06.12.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 74
Heti: 51
Havi: 4 351
Össz.: 373 462

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán a legény...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »