Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Ki a bolond?

 

 

Nem védem Dopemant – merthogy három évet kaphat egy tettéért- ezért „a rappert gyanúsítottként hallgatták ki. Garázdasággal vádolják, amiért egy tüntetésen a ledöntött Orbán-szobor fejét rugdosta.”

Ízléstelen volt az nem tagadható, de ennyi! Tömegtüntetésen fejezte ki ilyetén (is) véleményét. Mivel elmúlt feledhető... a hatalom részéről a bosszú nem lehet megoldás... egy tüntetésen Gyurcsányt akasztották bábfiguraként, ott miért nem olyan kényesek a hatalomban, vagy a leköpése- nem adna alapot egy ítéletre? Hát!?

Lássuk be a politika szar – félelemmel kordában tartani tömegeket, vagy a tömegből kipécézni valakit, mert szobrot döntött (papírmaséból – mások által készítettet) - és véleményt így alkotott, hogy darabját odébb rúgta, ami útban volt- vagy lehetett (persze- hogy ízléstelen), megrontotta a közerkölcsöt talán (?) - inkább markánsan kifejezte abbeli véleményét, hogy az látványban is célba találjon. Sikerült, hiszen már személye is szúrja a szemet a hatalomnál – de gondolom nem ő rendezte meg, a hév meg egy tömegpszichózis alapján tettre váltódott. Talán mert a diktatúrák így szoktak megdőlni, ezt szimbolizálta ott. Talán, és legyünk jóhiszeműek. Egyébként a sokaság mindig bölcsebb, mint a Vezér... de észérvekkel kellene védeni az álláspontunkat, a hatalomnál is. Nem hozok máshonnan példákat, de lássuk be az ízléstelen megnyilvánulás még nem büntethető, bár magunkban elítélendő- inkább.

Fejtegetéseimből azt a következtetést vonom le, hogy egyenlőség (a bírálatokban sem) már nem uralkodik, de a törtetők a hatalomnál (mely legalább olyan ízléstelen), immár jutalmazva vannak, mert a hatalom megőrizve így van? - ezért kielégítik nagyravágyásukat! Szóval jön majd a fekete autó is? Éjjel?

A nép meg tűrni köteles az igát?

A közfelfogás szerint a hatalmon lévő nép könnyen változtathatja véleményét, ingatag és hálátlan, én azonban azt a következtetést vonom le (történelmünkből is) – hogy a nép nem marasztalható el jobban a vétkekben, mint a hatalomba került egyén!

Félelemből csak ideig-óráig mutat „hálát” a nép, utána már cselekszik is... de ez természeti különbözőség már, hogy ki megfontoltabb, ki állhatatlanabb. Majd ha jobb törvényeink lesznek, majd ha a a gyújtogatás és a városégetés, tv székház foglalás nem hőstett lesz, akkor beszélgessünk arról, hogy az ízléstelen megnyilvánulást miért kívánják, akár – három-évvel büntetni. Orbán megtudja őrizni a kialakult „rendjét” másként is- így is. Vagy már ez is dicsőség, hogy ilyeténre sikeredett e „rend”?

A nép immár hathatósabb megoldásokban gondolkodik, bár még félve, de már gondolkodik, de mert a nagy zűrzavarban zsarnok kerülhetett hatalomra, a megoldás még várat magára... a módit most (még) a hatalom diktálja!

A remény éltet, igen- most még másképp nézik a jelent, másképpen a jövendőt – óvatosan ítél a nép, és a hatalom tudja, hogy a nép „betegsége” beszéddel is gyógyítható, a lázongás meg senkinek sem jó... ám mégis- gondolhatják úgyis – ahol hathatósabb „gyógymód” szükséges, ott nagyobb a baj... a hatalom meg ítélkezésre és parancsolásra termett? - már akár tetszésük szerinti időtartamra is? Ahogy már Lincoln is mondotta volt: lehetetlen állandóan az egész népet bolondnak tartani!

 

 

Már a szép szavak is vacognak,

hogy

 

„olcsó” a jelen, s benne a formálódó ember

a célok mellet-dagasztó érzetében.

Itt vett markába a döbbenet, hogy értelmet érjen…

 

Múltjára kacsingat véreres-szemmel a hatalom-

adva ösztön-sorsot

minthogy, „mivelhogy, miszerint s pediglen”,

címerez egy címeres vivátot

ó nemzetem-

 

Isten megsegít, helyt áll helyettem

és tűr,

tűri bal-sorsom és hatalom-tanod,

mit mindenével javadra számol a szánalom

új-erkölcsű magyarságom ölében—(szőke)

 

 

2014. 08. 15.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 278
Heti: 1 133
Havi: 4 278
Össz.: 373 389

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Ki a bolond?
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »