Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Falanszter vagy vágóhíd?

 

Lám csak lám... ez a nyár senkinek nem tett jót. Senkinek sem tett jót, mert ilyen rövid idő alatt is kiszerettünk a politikából – bár a nyár pihenésre szánt lenne, az uborkaszezon ellenére sem üdültünk fel. Sőt elszomorított bennünket a valóság – és mert időnk volt elgondolkozni sorsunkról, jövőnkről!

A „Jobbik” változni akar- az iránya csak rosszabb lesz... Novák szerint az ország kétharmada Jobbikos csak még nem tud róla (!) - egy kabarészövegbe elmegy talán, mert vicc a feltevés is. A hisztéria adott, bevándorlás, népvándorlás címekkel... és mert a valóság is gyenge lett Tapolca után! - és Ózd? Kukkolások a közmunka területén, támfalas folyton-érő gyümölcsök (elképzelés mindenki megelégedésére) út mellett, ahol buszok, kocsik, motorok járnak, ahol a benzingőz mindent elborít, ahol por és kosz van – huh! - be egészséges (!) - a gondolat meg gyerekes, öntömjénezés, kivagyiság, szemfényvesztés és hazugság és kirakat - ezek napjaink direktívái... miközben (a nyárra való tekintettel) a kormányhivatal felvetéseit meg sem tárgyalják (majd az önkormányzati testület dönt!) - mi ez? - állam az államban? "Szép vagyok, engem szeressetek2!

A „Jobbik” elszállt magától! Vonával is szembefordulnak és még jobban űzik a szemfényvesztős mézesmadzag politikát, de a tudás hiányzik, az értékből csak értékvesztés lesz!

 

Lám-csak mit szolgál a szándék?

...ahogy megfojt a gyűlölet

és magamban még -

ahogy összecsap bennem és

felettem

egy felbuggyanó érzés

a lelki-szenvedés...

ahogy keresi értelmét a szennyes lét

ahogy láttat magam-előtt

magamat gyászolni épp -

ahogy láthatom a rám-néző magamat

a méltánytalanságban

megaláztatásban a sérülékeny

önérzetes lényt... (részlet szőke)

 

Drágulnak a lakások, de nem kereslet-kínálat szabja meg az árat, csak beépítették a „családbarát” kormány CSOK-ját! A lakások iránti vételi-kereslet lecsökkent (legalábbis vidéken)... egy-szóval, itt szar sem lesz! Nálam a „Jobbik” értéke nulla (pláne, hogy még dübörög a fegyverkereskedelem is).

Még tart a nyár... főnek a fejek – még - (két hét és a nyárnak is vége, lehűl a levegő és a kedélyek? - hm... majd meglátjuk mivé alakulnak). Addig elrendelik az „önkéntes” határőrizetet!

A Fidesz és álkeresztény szövetségese ismét a felfelé-menet útjára lép... családipótlék emelés helyett (segítség gyanánt) egy hópapban kétszer is csenget a postás (augusztusban), mert beiskolázáshoz kapjuk a családipótlékot, ami már emelkedni nem fog- vásárlóértéke meg a fele lett ennek a kis összegnek. Hiába no, a nagy-fejű emberek irgalmatlan gazdagodása mellett, íme itt (megint) egy kis morzsa, áldjátok a kormányt érte és az álkeresztényeket! És a gáz, immár egy-kézben! - mert gáz van!

Jöhet a Megváltó, akit Orbánnak hívnak! - aki Paksnak és Putyinnak szenteli a jövőt... bár az szerinte nincs is – így helyesebb: szenteli minden idejét! - és dübörög a kisvasút program, folyik az EU-s pénz!

A szocialistákban bízni is csak önáltatás... semmit nem tesznek a jobblét irányában. A hangjuk elhalt. Tett nincs. Hamis-képpel politizálni nem lehet! - az is csak magukért!

Az „Együtt”-PM önmagukban kevesek – összefűzve sem többek, hangjuk nem hallatszik az égig... a bíróságig sem, elnyomják őket.

LMP van és talán lesz is... a többi, mint Gyurcsány, kicsinyt puha-talpú „selyem-pincsi” módra politizál, de kiutat ő sem talál, a sok igazsága mellett sem (amúgy meg jól elvan).

A függetlenek semmire sem jók! Hát jaj nekünk- szegény magyarok, szegény Haza!

Ki lesz itt a jobb? Nem látszik... csak egy, hogy a Fidesz marad (a „Jobbik” továbbra is talonban), és bár senki (vagy csak kevesen) értenek egyet az orbáni politikával, és hogy Orbán kitaposta az utat magának, ezért- addig marad uralomban, míg önként le nem mond, de ez még odébb van.

A 2018 utáni idő is az övé marad, hacsak őkelme meg nem gondolja magát, mert túlgazdagította már mind a közvetlen családját és a pártcsaládot is!

A többség csak szegénységben tengődik... elvan, hallgat... élvezi, ha rugdalják és alázzák. A „visszajönne” program sem működik (a regisztráltak száma nem éri el a 200 főt, a kiment 600 ezerrel szemben). Tállai szerint idő kell, hiszen a kimenetelt sem egy-két nap alatt döntötték el. Hülyegyerek politikával lehet csak így játszani, mert nem idő kell, hanem lehetőség és elébb az itthoniaknak, és ha minden második ember jobb létben lesz (ám most legfeljebb jobb-létre szenderülhet), akkor a kintiek visszajönnek maguktól is, de mert kell a kirakat, a hazugsággyár meg jól működik, így marad a sóvárgás mások pénze után, ami a kormányzati-zsebeket megtömi, a szegény meg szolgai-módban élhet tovább!

Szar a kormány és szar a helyzetünk... és megyünk, mert nincs hazánk (a migránsok ellenére vagy velük – mindegy is). Fogy a magyar és fogyni fog, mert csömör van, mert a hatalom megtartása mindennél fontosabb, mert ahol a hatalom, ott a pénz.

Sok pénz.

Mi pedig hallgatunk.

Egyre többen, egyre mélyebbre hajtott fejjel.

Mert sokan üvöltik a képünkbe a hazugságaikat, egyre hangosabban, egyre nagyobb gyűlölettel, egyre több nyálat fröcsögve mindenkire, aki másként gondolkodik.

Aki bárhogyan gondolkodik.

 

- tegnapi terveidet töröld

a legszebbeket is

azokat először...

mire megépítenéd ezért

azért már úgyse laknád

s onnan ide törmelékek halmát

miért cipelnéd? --

 

Talán voltak tartósabb rendszerek is a földön (ha levonnánk az önkritikus elemzés konstruktív következtetéseit) – teszem azt a fáraóké, de a bölcs egyiptomiak gondoskodtak arról, hogy a fáraó a Napisten fia és király legyen egy-személyben, ne pedig pártelnök és miniszterelnök egyszerre!

Akárhogy is legyen, mert lett – kedves Fideszes elvtársak! - a béketáborban harc van, a napjainkban zajló drámai változások semmiképpen sem eredménye a jelen hatalomnak, csak szégyene, hogy a váltás nem történt meg (s ez a mi szégyenünk is - legfőképpen) – nyíltsággal be kell vallanunk, hogy valami nagyon félrecsúszott – így lett a spekulánsok kezében az ország...

Kicsit úgy érzem magam, mintha a keresztes hadjáratok résztvevőinek próbálnám éppen megmagyarázni, hogy csupán az európai nagyhatalmi érdekek miatt készülnek meghalni, nem pedig mert Isten leszólt walkie-talkie-n, hogy zavart érez az Erőben, menni kéne rendet rakni.

Van ez a nyomorult nemzeti pátosz, és ebből az istennek se lehet kimozdítani őket.

Annyival vigasztalom magam, hogy az istenhittel kapcsolatban is azért utólag kiderült: nem az volt a hülye, aki nem hitt benne, hanem az összes többi.”

 

- lehetetlenségünk ragyog!

...s nincs szem mely belenézhet -

taglalható állapot

...nem része az egésznek --

 

Vannak akik gyorsan jutnak sikerre, de a drámai hatások egymást múlják felül, emberek és dolgok – a minden napnak eksztázis a szelleme, és itt mára a csömör, mi már e nép többségében tetőpontra ért, és csend van mégis, valahogy önmagunk szakítjuk meg menetünket, visszatérünk a látszólag elvégzettekhez, hogy megint újból elkezdjük, hogy alapossággal és kegyetlenül gúnyolva itt a felemásságokat, magunk is gúnyolva legyünk.

Gúnyoljuk a lét gyatraságait, gyengéit és valahogy visszariadunk céljainktól (a jobbítástól), bizonytalankodva teremtődő helyzetektől, s nincs már a „most mutasd meg mit tudsz”! – csak elmegyünk egy másik világba, vagy egy más csodahitbe menekülünk... melyben újból megjelenik Krisztus és megkezdődik egy ezeréves birodalom...

Jobb ötlet híján kénytelen vagyok azt gondolni, hogy az ember, mint faj, egyszerűen ennyire sötét. Előtte ezer évekig az istenhittel csavarták el a fejét, vagyis azzal, hogy van egy tejhatalmú, szakállas bácsi odafenn, aki mindent figyel és kijelölt helytartóin keresztül mondja meg a tutit – ez mostanra szerencsére kezd egyre kevésbé működni, jött viszont helyette egy másik, determinált csoportok örök küzdelemben birkóznak egymással, és földi létünk legfőbb értelme, hogy a sajátunkat minél magasabbra juttassuk.”

...és a dolog nem feneklett meg. Van. Már nyilvános vetélkedőkön a mutyi, a pénzlenyúlás és a bajnoki fordulókon az üres ígérgetés bajnoksága lett most a politika- vagy- amit annak mondanak már szórakoztató társasjátékká degradálódott! De nevetni mégsem tudok!

Fennakadtunk a pókhálón... a parlamentben csupa faarc- szólni minek?- abból csak baj lehet!

Olyannyira jól működik ez az alatt-valóságba való indoktrináción alapuló rendszer, hogy mára a vezetői réteg (pontosabban elvtelen, szolgáló gorilláik) nyilvános erőfitogtatására is csak elvétve van szükség (hol vannak már azok a szép idők, amikor legalább őszintén meg volt mondva, hogy a király úgy szólott, oszt innentől úgy vagyon), maga a tömeg hitette el magával saját alatt-valóságát és temet máig maga alá mindent, a helyzet megváltoztatására irányuló kísérletet...

Az aljas, mindenhová beférkőző nemzeti ideológia ezen felül hamis összetartozás- és különbségképeket teremt ott, ahol valójában nincsenek, mindezt az állam iránti kényszerű vágyakozással tetézve...

 

helyzetjelentés

 

...shakespeare-i jellem

hogy bolond

mert a lyukból is bolond szél fúj

üdvözítőleg?

...nem játszik csak komoly hol lennie kell

vagy nem

süllyed a Fönt lebeg a Lent

dagad az őr

sorvad a rend”

...és így tovább – ez rosszat jelent! – (szőke)

 

2015. 08. 06.

 

 

 

 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 120
Tegnapi: 74
Heti: 120
Havi: 4 420
Össz.: 373 531

Látogatottság növelés
Oldal: Falanszter vagy vágóhíd?
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »