Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Skicc...

 

Orbán és a politika...

A politika egy kutya dolog...

Régen úgy mondták: politizálni az nem más, mint érték alapú érdek mentén való beszéd... ma a hazugságok előadásával a saját érdek megszerzésének színtere lett a politika.

Orbánék az utóbbit oly nagy elánnal, vehemenciával gyakorolják... ahol- szinte a cinikusság s az arrogancia vele a természetesnek vehető „nemes-vért”, mint nélkülözhetetlen velejárója ott a mondandónak, ilyetén díszként ad érzékletes kifejezést a tartalomnak...

Szellemi-élményt ugyan a hallgatónak nem nyújt, ám a „játék” összefüggésein az új-divatú „köpeny” kifordítottsága teszi áttekinthetővé a tájékoztatást (a rálátás és a belelátás fordítottja) - mintegy ráolvasás szerűen - a „hintázás” díszítő kedvén, hogy a gondolat tartalmi vonatkozásain eltöprengjen - immár összeszorított szájjal - az akinek szólt, hogy a végkifejlet, a hömpölygő mondatrendszerekben mennyire volt okoskodás, a „láttatás”- érdemi vonatkozásában mennyire volt érték...

Megértést az hozhat, ha az értő-hallgató is megfordulva ül fel a lóra, de időbe telik így is, hogy rájöjjön: a hibák megfordítása nem igazság, hanem csak egy másik hiba!

Ám- példabeszéd gyanánt (Orbán ebben professzor) - a szónoki fogások tekintetében (főleg a visszamutogatások hasonlat-tömbjein) pazarlók mindenképp!

 

Ennyi... ennyi maradt,

rá „csak félhülyén motyogni”-

Az okoskodás útjára hajt

s újrateremt megsemmisíteni-

majd Fortuna és határán Atlasz

vagy- mindegy is a derült égből bárki,

aki a pokolba hajt...

- nem akarom észrevenni -

...sokesélyű játékban

„új-rend-csináló” módba tenni! – (szőke)

 

És a gyakorlat, ha a nyelv nem hagyja el a „királyi” segget a jutalom el nem marad...

Az elmúlt négy évben a Simon és Simon Kft. több mint 63 millió forint állami támogatást kapott, elsősorban a cég által megművelt földterületekre – írja a Blikk.

...a közpénz és az élet-gazdagság már végeláthatatlan gyönyörré fokozta tettét: rengeteg állami pénz hizlalja L. Simont... (!)

Kitudja még hánynak öltöztetik „anyagba” így az „eszmét”?

Orbán ihlet-világa és csak maguknak... (!) - íme, a lét „hitele” - értékre adott önző részének „örömben-birtoklása” így... benne tükröt nem vet a lélek, de hiányaival ott a lelkiismeret válsága.

 

Szokás vonz és a botrány?

- hogy vagy és vagy ok...

egy-kézbe fogott e világ

csodáin kápráztatón -

hol színeivel villog a hamisság,

ha jobb- alsó-felén talál...

- vörösre sápad a zsarnok -

így is öntelt a dísz-„vonulás”,

a tiszteletet kikényszerítő póz-- (szőke)

 

Számít valamit az ország sorsa, a váltás-rendje? Megújulásra – nép javára - biztos nem... a „gránit-szilárd-alap” mára „úgy rothad puha sárrá”, mint az őszi-téli fordulásban az agyag.

Ám- az orbáni cáfolat itt van máris:

...feladata egy gazdaságilag stagnáló Európában, egy geopolitikailag kiélezett helyzetben megvédeni Magyarország politikai szuverenitását és bővíteni gazdasági szuverenitását.”

Ja! - és- a dolgozói lelkiállapotot is szem előtt tartjuk :) - ennek okán, ki- hiszi, ki- nem, folytatólag meseországunkban: „az infláció nullára csökkent; nőtt a háztartások megtakarítása; közben csökkentettük az adókat...” mondta Orbán (rá Mráz Á. Dumája: „csökkenő a szegénység és az éhezés megszűnt, mióta Orbán áll felelősen a kormány élén 2010 óta” :) - jót nevettem, a bajok ellenére is) – s „a nesze semmi” izzadságos munkája nyomán a dics':

A bankok elszámoltatásának eredménye az, hogy /.../ hozzávetőlegesen 5,2 millió ember életét könnyíti meg.” -

Istenem! - és nem szakadt le a mennybolt... ez csak gesztus volt mint- ahogy gesztus-értékkel bírt a rezsicsökkentés is! Megalázó az orbáni „korszakalkotás”!

Sikerült beindítani a magyar gazdaságot, a növekedés ma már az egyik legerőteljesebb Európában. Magyarország kitört a megszorítás-elengedés gazdasági körforgásából.” - de alig, hogy kitörtünk a kötélhúzás bonyodalmából, máris visszaültetne a körhintába? Baljós kötelék, a szédület megszokása!És az értelem vígjátéki bonyodalmával tetézve: Munkába állítottuk Magyarországot” - hangsúlyozta a Vezér - immár magában is az értelem pörét hozza vissza... elébb vagy utóbb ráeszmélnek a lelki következményeire is (talán) – átérzik-e vagy sem, nem velük és nem általuk kívánom a megtapasztalást... féltett hiúságukkal nincs realitás... de mese folytatólagossága nyomán már minden döntésük „ferde” - lásd: vallás, erkölcs, család, házasság, oktatás, nevelés, iskola, tudomány, sajtó, közigazgatás, társadalmi szervezkedés, magán- és közjog, egyesületek (civilek) stb. ezen ügyekben nem hozta a kormány a lelkiismeret tisztaságát!

 

Változás kell... és az a váltás, ami egy előrehozott választással lehetne valóság.

Az orbáni-rend a tévedések és pártharcok veszélyeinek valósága – a kivagyiság és a pofátlan meggazdagodás korszaka, melyben a kábítás kap nagyobb szerepet... (viccesen) nem véletlen a „drogteszt” - a fejvesztességet egy új ötlettel hozza, hogy ne unatkozzon a magyar: „Kötelezővé tenné a kormány a vastagbélrákszűrést”!

...és már megint Selmeczi a véd-asszonya! Rajta én végezném el: hogy egészséges legyen a „közszelleme” is! De nem szívós agitációval... eminens kötelességemnek „venném” és tenném az ország javára!

 

...kijátszanak és semmit sem tehetek

csak arcomat átadni valakinek,

hogy szóljon...

Homályos a lélek,

az „idetolakvó világ

sokféle rácsain át”!-- (szőke)

 

2014. 12. 13.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 49
Tegnapi: 74
Heti: 49
Havi: 4 349
Össz.: 373 460

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Skicc...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »