Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Jogállamunk ami…légvár!

 

Szokták mondani, hogy ami rossz az nem etikus – kevés ésszel a logikus gondolkodás sem megy, ezért is erkölcsre hivatkozással méri értékeit érzületből a hatalom is… Az erkölcsi törvény, még ha benne volna is lélekben – megmagyarázni nem lehet… észbelileg ugyanúgy nem, mint a mindenséget, vagy a csillagos eget… ezért is a mindennapi értékmérőt használja…? Bármi is történik velünk, tudnunk kell, hogy egyszer vége lesz - és a kormány kész akár a bíróságig is elmenni, hogy megvédje igazát. No - éppen itt a baj: az igazsággal: földügyek, trafik-pályázat, mutyizás, kettősbeszédek és pávatánc! Rövid a táv, nagy a lehetőség?

A jobbik tüntetése kapcsán Orbán álláspontja egyértelmű: "bármely köntösbe is bújtatott, nyilvánvalóan antiszemita szándékú rendezvénynek, a jogállam kijátszásának Magyarországon nincs helye"… s mit ad Isten – hogy mégis van?

Kiderültek az embertelenségek, elmúltak az ábrándok és itt a tüntetés – „Ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész május 4-ére, a Zsidó Világkongresszus közgyűlésének kezdetére időzítve "antibolsevista és anticionista népgyűlést" szervez” – és ennek   kapcsán: „A kormányfő közleményében: arra kéri "a Legfelsőbb Bíróság elnökét, vizsgálja meg, Magyarországnak milyen jogi eszközök állnak rendelkezésére, hogy érvényt szerezzen az alkotmánynak". És most akkor mi is van?

Még hogy nincs káosz a társadalmi, gazdasági és állami élet legfontosabb szabályait, az állampolgárok alapvető jogait és kötelezettségeit az alkotmány törvény által határozza meg… nincs mit vizsgálni, mindenkire kötelező… ha nem tartják be, borult az alkotmányosság! És ezt az államot már nem jogállamnak hívják, ugyanis az mellett, hogy semmilyen szerv nem helyezkedhet vele szembe, az irányító normák - a civilizált társadalmak által elfogadott eszmékkel és értékekkel – nem lehetnek ellentétesek.

Ennek viszont olyan lemondás szaga van kedves Viktorom! „Itt az Idő!” - a távozásra… már nem tudod kézben tartani az irányítást (törvényesen nem működik!). Bíróság ellentmond, a rendőrség nem tudja, mit tegyen, csak szajkóz valamiféle törvényességi felügyeletet, Te komám meg fújod (fújhatod) a magadét!

A magatartásszabály kötelező és általános – érvényesülését állami szankciókkal kell biztosítani! A konfliktusokat nem elkenni kell, de megoldani, ott lép be a kényszerítő erő!

És itt az eredmény, hogy eddig elengedte füle mellett Orbán a jelzéseket – máris a nyúl viszi a puskát és oktat is:„A Jobbik a történtekre úgy reagált, hogy a független magyar bíróság döntései mindenkire kötelezőek, "függetlenül attól, tetszik vagy nem tetszik", azokat Orbán Viktor kormányfőnek is tiszteletben kell tartania.” Hát ez „bekaptad” Viktorom! (Már követelheted a tiszteletet, mert kiérdemelni nem tudtad!)

Láthatjuk a jog nem mindenható csodaszer! Csak remélni tudom, hogy a jogi szankció nem marad el, ha még létezik társadalmi valóság és a realitásokat figyelembe veszik – vagy légvárakat építünk, amit jogszabályilag elrendelhetik vezetőink – mint ahogy már három éve folyamatosan a semmit kapjuk! De mindenben!

 

Ki szelet vet, érzéketlen lett…
Fizet…
megfizet a szabálytalan
vágy, keserűség-telt terhével az élet-
Nosztalgiáin álmok omlanak, robajjal
ad szárnyalást az alkotó képzelet — (Szőke E.)

 

u.i „A jópofából sose lesz jó pofátlan. – Rossz lehet.” (!)

 

2013.05.04.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 74
Heti: 51
Havi: 4 351
Össz.: 373 462

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: ...légvár!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »