Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Uborkaszezon...

 

 

Uborkaszezon van a politikában, bár a politika maga az élet- mégis elhallgatva vagy elhallgattatva van minden... olvasom a hírnek nevezett pletykaáradatot és szörnyülködöm magamban, az emberek reakcióin, ahogyan a notebookon reagálnak egymás véleményére. Nem véleményezek már semmit, hiszen minden jó és szép, a Fidesz-oldalról s minden rossz az ellenzék szemszögéből – a „nyalisok” jól elvannak – a szolgai ütem rákapcsolt.... recseg a racsni, ropog is- törik-kopik a fog, kényszer- érzettel és 'képzetekkel egyre jobban lelassult országunkban, hol százezrek lekapcsolva az áramról, a gázról (ha igaz a hír) – csak félve mondom: és mindez a nagy rezsicsökkentés után!

Uborkaszezon van, a kormány eltűnt (vagy ez a helye mostanság), hogy a látszatra sem adva csak el-van magának, magában! Kata, Tímea, Réka háromszögben minden, ahogy láttatják, mily fényes az élet és szép is (kinek a segg... kinek a kebel a csoda!) - merthogy a gazdagnak megvan mindene, a szegény meg gyötrődjön magában!

Uborkaszezon van a politikában. Megállt az élet. A politikusok eltűntek, aki maradt csak szende bűnbánatával adja tudtára a népnek, a történelemnek, az utókornak, mekkora lelki-válságban van, micsoda súlyos belső ellentmondásokat kellett leküzdenie, amikor elvállalta a posztot!

Esküt tett anno, és tehet-e még esküt kitudja mára... mindegy is, úgyis megcsalja az alkotmányt (ami nincs is), nemzetét, mert a hűség Orbánhoz kötelezi és- hogy megkönnyítsék helyzetét (ez az érdeke). Hogy történelemhamisítás van és folyik... hm... kit érdekel ma? - Orbán diktálja a feltételeket, megfélemlít, ha kell, vagy tart egy ünnepi beszédet (ahogy szokta volt is mindig), azután értelmet nyer minden, aki szól az már ellen! - és ahogy Klebensberg firkált a Duna-völgyi kultúrfölényről- bár mindenki tud a siralmas állapotokról, mégis- így is, anyagi eszközök híján csak a szándék és az akarat marad, meg a nyögés, hogy kitartanak ostoba valójuk mellett.

Rosszul épül fel minden, az oktatásból bukás lesz, az egészségügyből halál, a kereskedelemből éhezés... a támogatás csak szavakban!

Uborkaszezon van. Várunk! - valami csodára és nézzük majd a zavargásokat, félrehúzódva a kormány ott és kajánul majd, sajnálkozva mondja el, hogy teljes a rend, a kormány helyén van, csak pusztán hírkeltés a baj!

Majd elmennek az épp soron következő stadion avatására, mert, ugye a cirkusz kell és pompás gyepszőnyegben csodáljuk tovább a „valóságot”.... mert fényes a díszlet és alkotója babérkoszorút kap a nézőktől. Benne Orbán szavai már, mint az özönvíz feltartózhatatlan féktelenséggel árasztják el a hazát! - miközben a sörszag és a részeg-lárma legyőzi a tömjén illatot!

A politikában uborkaszezon van, nyár van, megállt az élet!

Aztán majd csodálkoznak, hogy ehun van-e, új liberális szelek fújdogálnak, valami ismeretlen-féle oldalról, mert jön az ősz, a forradalmak ideje (!) - és lám! - a nép szívében élő vezérünk, milyen tehetségesen kapcsolta össze, a harcát – a nagy törekvésben – ahogy egyenlőségre buzdít, a nagybirtoka gyűjtögetésével és sajátos hajlammal, hol csak bosszantás-szava a demokrácia, de valójában önfényezésre kiépült diktatúra van, körítve egy kis emberi-joggal, de maradt a szegénységgel, merthogy éber az „önkritika” mostanság, miközben az elit kastélyban lakik, a szegény meg kunyhókban (jobb-esetben panelben s ez már Hawaii), mindezek a széles néptömegek gyönyörűségére.

Uborkaszezon van! Az állami pénzeket elhasználták (az elherdálása jobban fedi azt), embereik saját-néven befektették, a hozam meg saját zsebbe vándorolt vissza! Hát! Így valahogy.... napjainkban! Csend van, nyár van, megállt az élet! - csak a megragadás céljából összeszoruló kéz képes megmarkolásra. A szilárd markolás a dolog lényege!

A keserű-tények optikai dokumentációja nem alkalmas arra, hogy világos képet nyújtson ebben a zavaros helyzetben. Európai unió hallgat, csak várat magára, itt-ott már ejnyézik ugyan, de közbelépni nem képes, az orbáni kalandorpolitika miatt... mély sajnálkozás mellett beállnak mögéje (nehogy már kilépjen a közösségből őkelme) – és hogy terroristákat keresve a talmi győzelmek melegágya lett e haza... kényuraink csinálhatnak, amit csak akarnak!

Uborkaszezon van... nincs mondandó, csak látszathumanitás – (az emberélet már egy fityinget sem ér) – mert- ahhoz, hogy a világ dolgai jobban menjenek, előbb rosszabbul kell menniük! A szájjártatási jog megmarad! Orbán megmenti az ország békéjét, és üres locsogással, a kormány eltölti még a visszamaradott idejét... „tehetsz nekem egy szívességet” (!) - felhörrenésben az ellenzék felé.

Közben a betyársereg szerveződik, csak- most önkéntes határvédelemre, és a téma: lövünk-e asszonyra, gyerekre! És V jelet mutatnak a kamerák felé! Vérből való emberek, ugyebár?

Szakadékok vannak, mélyülnek az árkok – fal helyett drótkerítéssel körít a magyar! - és a „büdös komcsik” csak hallgatnak, mert uborkaszezon van.... „és mégis mozog a föld” (!) - alaposan mérsékli az ellentéteket? Az élet egyhangúbb lett bár sokk-színűsége áthidalhatatlan! - a kifejezésre jutó álláspontokat tekintve átformált lett a viszony és a szociálpolitikai kultúrát megfejelték egy viszolygással teli tendenciával: világos antikapitalista és Amerika-ellenes központi tendenciát kell megtestesíteni e „békés uralmi rendszerben”. Mert már rajtuk kívül és Orbánon kívül nincs is tettre-kész ember! - és - mert Mao filozófiai írásaiból válogat a kormány (?!): „Légy határozott, ne félj... győzd le a nehézségeket. És lásd sikeres leszel.” A baloldal meg mindig baloldal maradt, csak az a fránya libsi nem nyughat, honnan, megint, új-szelek fújdogálnak (amúgy sápadozó fénnyel még)! - mert uborkaszezon van!

 

 

ki veszti fejét

 

Na, ja! - már csak ilyen az olyan!

...és neveltetésem

hiányosságában

kit illethet köszönet?

Nyúlós a lét és forgatagában

nincsen rend -

...csak botlogok az emberek között

vagyok magamban

felemás vetődöm

hol rám időm is bedől

s teremből kiéget

a sok győzelmi marsall...

Érdemül a szó- már fűhöz fához

a keserv

- az üzettetés lett mindörökkön -

a türelem meg csak lapul

és veszti fejét az indulat

előre a múltba

és hátrafelé mégis érzetre

hol az érzék célt találhat

hogy „e nagy szégyent befödje”

így csak... így sugárzik szét a lét biztatásban

bízvást hirdetni a diadalt! – (szőke)

 

 

2015. 08. 01.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 278
Heti: 1 097
Havi: 4 242
Össz.: 373 353

Látogatottság növelés
Oldal: Uborkaszezon...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »