Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és a relokációs kvóta tisztelete...

 

„Világ végére készül a britteket

föllelni...”?

„De vétkeink, óh, és sebeink is, óh,

s a testvérharc mi szégyen”

...hát semmitől se tart

e kurafi?

 

...milyen világot épít Orbán?

Hazugsággal és csalással egy antidemokráciában, annyi ellenséges beállítódással, hogy már társadalmát is széteszi az előítélet! Alázva és nem babázva, a kegy önálló mérlegére teszi a tényeket. Pedig a helyzet konkrét, adott a valós kapcsolat mint ellenséges beállítódás. Lám a gyermekkori élmények most visszaütnek, összefügghet a felnőttkori neurózisával... ésszel élő ember tudja, hogy itt nincs szó veszélyről, csak hazugságról. Konkrétan a magyar miniszterelnök füllent, bele a szemünkbe, ami azért kellemetlen, mert lassan már a kicsi kutya is tudja, hogy nem mond igazat. De mondja és mondja, megállíthatatlanul, szóhoz sem hagyja jutni az őt figyelmeztetőket, mondja, mert hiszi, hogy minél többet mondanak egy hazugságot, annál inkább el fogják hinni.”

Vagyunk „kockásan” - a Vezér előítéletessége már társadalmi tudatban tágíthatja látókörét, miként a védelem most az európai kultúráért épül „kör-körösen”! Keresem is a kulcsát mindezekhez... mert a tett irracionális, barbár, abnormális és embertelen... pártérdeknek talán megfelelhet, de az össztársadalmi érdeknek biztos nem!

Vagyunk mint régen- most a történelmi-utakat is bejárjuk, a konfliktusos érintkezés eleven folyamatában.

Máris feszültségekkel teli világunk... ahol vagyunk, de miként (?) - ahol az etnocentrizmus, mint meghatározó embercsoportokhoz való tartozás érzése, kezdettől fogva tartalmazta a saját fölény tudatát, ott... hol a gondolat az önzésé lehet csak, szokásaink, erkölcseink és megint az Isten! - ezekkel lennénk jobbak mint az idegenek? Ami vörös fonalként húzódik végig bármelyik népi eposzon, mondán, legendán... (?) Ami igaz, hogy a létérdekek nem érintik egymást, ám ha hirdetjük vendégszeretetünket talán a nyíltságot, az életörömöt és a szívélyességet is közvetíthetnénk mások irányába. Vagy nem? - pedig a befogadás - mert kisebbség is - gazdasági és társadalmi téren versenytársként nem is jelenthet veszélyt!

...ja- és a 8/h pont, amit Orbán Viktor aláírt. „Bizony, benne van a relokáció, és bizony nem tavaly augusztusi intézkedések végrehajtását szorgalmazza. A magyar miniszterelnök már megint azt hiszi, hogy nem tudunk angolul.”

Meg- hogy a terror – és ezt melegen kell tartani márciusig, hogy visszatérhessenek az Alaptörvény módosításához... így érteni vélem – vele azt is – miként nem csökkent a kizárólagos- hatalom megszerzésére irányuló törekvés, vagy annak- inkább megerősítése folytatódik épp!

„Orbán Viktor pedig, Cecile szerepében tagad, kacérkodik, mosolyog és hisztériázik, a helyzettől függően, ám mindenkinek azt mondja, amit az illető hallani akar...” - miként tette- a brüsszeli csúcson is! - akként az országgyűlésben is...

„...tényleg aláírt egy záródokumentumot – az uniós szaknyelven következtetést – ami tartalmazza azt a kitételt, miszerint a relokációs kvótát mindenkinek tiszteletben kell tartania.”!!!

Orbán erkölcsileg felelőtlen, a kommunikációban is - és a hírek ferdítésében is, rájátszik a terror helyzetre... és már leigázza a saját népét is! Ahogy túloz és vele a sok „szakértő” is, lett valós a félelem, ami a veszély túlbecsülésére készteti az embereket. Orbán a képességeit „rossz irányban” használja fel!

Pedig volna itt fontosabb dolog is! - (mert csak csöndben kérdem: mi az- az ezerháromszáz fő – létszámilag -, aki mellesleg nem is akar idejönni - itt maradni, a hatszázezer kivándorló „ingázó” magyarral szemben, kiknek nagy-része már látogatóba sem jön haza?) lásd: pedagógusokkal, az oktatás helyzete – az orvosokkal, az egészségügy helyzete... a körömépítőkkel és a kozmetikusokkal, valamint a tornásztatókkal a mezőgazdaság helyzete (!) stb... stb... A kormány munkáját erkölcsileg is megítéli. Még. És már az egyház is ráhallgat, rájátszik az ellenséges érzületre, a hangulatokra, mert kell a „júdás-pénz”! Azaz van az a pénz, amivel hitet hirdetnek, de gyűlöletet keltenek, de legalábbis bizalmatlanságot és félelmet... (ha csak eszembe jut is, a szeged-csanádi püspök- vagy érsek /tudja a frász tisztségeiket/ szava: „a Pápa nem tudja mit beszél” - máris a gyomrom lép fel kritikusként)

Akkor hogyan is? - azt hiszem nincs és nem is lehet ezeknél nagyobb dolog, ami az egész társadalmat érinti, hogy kiírjanak végre egy népszavazást!!! Ha nem teszik, az nem visszaélés, hanem egy társadalomellenes tett lesz, amiként hatalomból és izomból az erő, hol az árulókkal való szövetkezés adhat győzelmet! Az aláírásgyűjtés semmit nem mond, csak azt erősíti bennem, hogy Orbán csalt – már megint mint a választásoknál, mert- hogy senki nem ellenőrizhette annak valódiságát...

Utcán kell, hogy folytatódjék a politizálás? Akkor nézze a világ, hogy járatódik le ez a kormány, amelyik már úgyis kiiratkozott a demokráciákból- lássák akkor, mert láttatják- miként építi Orbán és kormánya tovább a diktatúrát!

 

 

szín-világ

 

...éld a víg jelent!

Szólnak így a felettesek

...de mitől víg a szomorú?

Kín itt – fészke szívekben

és szüretel a bú -

...torzonborz követe közpénzen

mint vezérlő-csillag

zeng - hős is- erős is- jó-fajú

ki- egyszínű-sárga lett – (szőke)

 

2016. 02. 23.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 278
Heti: 1 133
Havi: 4 278
Össz.: 373 389

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a relokációs kvóta tisztelete...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »