Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Mentális tévelygések...

Kövérnél még tart az első világháború (amúgy génekben kódolt üzenet- mentálisan).
„A jelenkor jelképes lövészárkaiban ma is farkasszemet néz egymással gazdag és szegény, nyertes és vesztes, uralkodó többség és alávetett kisebbség...” mondja ő.
Még szép! Mindig is így lesz, mert nincs egyenlőség és amíg irdatlan pénzeket zsebelnek egyesek, és milliók éheznek, és mert látható, hogy ilyetén ki a vesztes és ki a nyertes. Az „uralkodó többség” épphogy a kisebbség, akik a hatalomban és közelében vannak, a többi alávetett – akkor ugye nemcsoda a háborúság. Mindig is így volt a történelmekben, ha félremagyarázzák tudatosan az erkölcsöt, valamiféle keresztényi mázzal leöntve teszik másoknak kötelezővé.
A nép jussa, hogy az élet, az erkölcs, a gazdaság, a politika dolgaihoz értsen, azokat vitassa, a köz ügyeiben szavát hallassa.
Az igény és követelmény naponta fogalmazódik meg az országban, elképzelések is vannak, vágyak és teóriák – ám a megvalósítás még várat magára.
Azt már látjuk, hogy a hatalom csak magáért van, és a maga érdekeit nem rendeli alá a közérdeknek (már bocs', de ne Orbán és ne Kövér mondja meg mi a közérdek- a jogok megvannak, vannak lehetőségek is s amennyire az országot ismerem, az emberekben is van igény a közügyekbe való beleszólásra), ilyetén a hatalom csak ellenpólus lehet (sajna, negatív értelemben).
Nem kisebbíteni akarom Orbánt, de ennek a politikai rendszernek a létjogosultságát viszont megkérdőjelezem, mert a szabadság és a jog, maga a demokrácia fogalmilag is, gyakorlatilag is mást jelent a népnek, mint amit belemagyaráznak nagyjaink! Hiszen az egyszemélyi vezetés tekintélyt parancsoló diktatúráját éljük. Immár, nem békés egymás-mellett-élésben... köszönhetően a hatalom torzulásának.
Egy társadalmi rend erényeit, hibáit, tévedéseit, fejlődését, elmaradottságát saját normarendszeréhez s nem más struktúrájú államszerkezetekhez kell viszonyítani – mint azt tette Orbán: Orosz, Török, Kína, India hozva követendő példának!
Európához kívántunk tartozni (ebben zászlóvivő volt a Fidesz is), most ágálnak, böllenkednek, immár a felajánlott segítséget is visszautasítják, mintha nekünk jól menne – ma már látjuk, hogy egy kisállam hibás politikája szövetségeseit is belekényszerítheti olyan helyzetbe, amelyet nem kívánnak...
pedig tükröződik a szándék - a különböző érdek, felfogás tekintetében a segítő akarat, de a türelem, a rugalmasság, a megértés Orbánéknak nem lett kenyere. És az alárendeltséget épp ők azok, akik nem viselik el... a hangsúlyt az erőre hegyezte ki... és így „nagyra” téve magát, immár politikája alaposan elvette az emberek kedvét attól, hogy hitelt adjanak a jelzőknek. A tiszteletet meg kiérdemelni kell és nem kikövetelni, de már érteni véljük a miértet, merthogy az „ötös-fogat” (Orbán, Lázár, Kövér, Kósa, Rogán személyében) mindig fordítva van befogva a szekérbe, ha a  tettek mezejére lépnek (mert mást mondanak, és mást tesznek)!
Értéket teremteni közmunkával nem lehet, azaz az érték fogalma lett más...  (?) - félpénzen és megalázó helyzetéből – a zsarnoki zsugoriság a nép felé nem más, mint transz-deformált félelem, ami ugye nem éppen nevezhető közéleti szenvedélynek...
A nép számára, a szegények számára a függőség, az alárendeltségi viszony immár realitást jelent. Ilyetén már képtelenség a békés egymás-mellett- élés! A bizalom elveszett...

 
A való változásán a szégyen lélekre ég,
s közel-múltat tagad... a sors mit ad (?)
hogy még-régebbit avat-
áldani tekervényeit és ráépíteni a töprengést...
Megcsúfított dallamának
oldhatatlan tüzén az üszkös maradékát annak,
hol hamis-esküjével gyilkos-darabra játszik a lét.
Ha élni akarsz önkényét viselheted köpönyegként! — (szőke)


2014. 07. 29.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 55
Tegnapi: 226
Heti: 55
Havi: 3 200
Össz.: 372 311

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Mentális tévelygések...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »