Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és az „őrült eszme”...

 

- van félnivalónk, mert a korlátlan hatalom a legszörnyűbb rabszolgatartó... nincs mentség: el kell kezdeni, magam a veszteséghez edzeni!

 

Óvakodjék! - Jobb általában

azt hinni: megy, ha kedve lesz,

s jön vissza két markát hibátlan

holmikkal kapkodván tele:

szeszélyei szerint szerez,

s nem kényszerűség jár vele.”

 

Orbán: „a kommunizmus egy őrült eszme volt...” - igen, a pártkatonák benne, s a begőzölt pártitkárok inkább és azt szocializmusnak hívták, a kommunizmus mint cél volt kitűzve, de nem nyert megtapasztalást! Az eszméket olyanok teszik tönkre, mint te is vagy (minden eszmét már, ha a vaskos valósággal találkoznak).

“Saját biztonsága fejében a Nyugat végül tálcán nyújtotta át a Szovjetuniónak Európa szabadságszerető népeinek jelentős hányadát” – fogalmazott – amúgy általánosan a kormányfő. Szajkózza részigazságait. Mi baja van ennek az embernek? - már napirenden nála, hogy a nyugatot szidja? A pártitkár apád jóvoltából tanultál, kicsi fiam és a Soros alapítvány pénzén... nyugaton. Lenyugodhatnál már!

„Orbánnak egyre nehezebb nagyot mondania, ám úgy tűnik, ismét sikerült.” - miként élményeinek ad hangot, nézzen magába – mára, kicsit kopottas lett a sok duma, ahogy ködös valóságában „átkozódik” így. Saját eszméje egy percenttel sem jobb- igaz még általános célzások formájából villan elő (bár ő maga az eszmét is tagadja- a mait is, merthogy cselekményeinek sincs ideológiája- hacsak nem vallásháborúja, miként kereszteshadjáratot folytat az elesettek ellen, a nők és gyerekek ellen, akik semmiről nem tehetnek!), de már nem játék gyanánt, másként szűrődik át, más színt kapnak a szavak, más a hangsúly is, de a téma ugyanaz: nyugat a hibás... ilyetén már távlatai is mások?

Tudjuk, a modern középkor lovagja lettél s mint ki- szélmalom-harcos is egyben- már és mégis itt ki- nagyképűséggel diktál-na... nincs rá vevő- nyugaton. Az „ÉN” erői és képességei elvittek a transzcendentális oldalra (sper/ma) katonai idődet feledve és a kisz-titkári múltadat vele... már a saját erőid és képességeid rabja lettél. De ugye tudod, hogy a felületes gondolkodás nem terem gyümölcsöt és nem is a reális tényeket borítja virágba... ám az állam te magad vagy- diktatúrád sajátos viszonyaiban (az én állam leesett) csak korlátozások vannak, szólás- (miként tűnnek el az írások sorjában) és a sajtószabadság is veszni látszik általad, csak a csókos köztévé adja képileg átírt valódat a közvéleménynek, más TV-k elzavarva a híradástól... nehogy má' kitudódjon bármi is.

Célzásaid így is homályosak – ej, te fránya nyugat! A jelen pillanata sem kevésbé őrült... már látszik is, rajtad. Mert, amolyan százféle lettél kétarcúságodban, de törhetetlen önbizalommal, új gondjaid és kalandjaid közepette, hogy furfangos méltatással visszarúgod a neked passzolt labdát, miként, amit csináltok csak bóvli besorolást kapott – ismét a nyugattól! Bizonyítékaid a Horthy-kultusz cselre képes ténye, az bezzeg nem volt egy őrült eszme- ugye? Amit most a szélsőjobbal imádsz csak népi szórakozás? - nemzeti mi? - mint a szögesdrót és véle a haláltánc... gratula!

Hiszen, amikor azt mondod: „a terror is egy veszély, de az összefüggés eltagadása destabilizálja igazából Európát”, akkor már rég nem az ISIS-ről, Al Kaidáról van szó, hanem arról, hogy „az európai vezetők folyamatosan beengedték, sőt, beszállították, ők maguk szállították be ezeket a tömegeket”. Javaidból senkinek nem adtál, de gorombaságaidat bizony osztogatod rendesen, ja- az útszéliről beszélek, mi- amolyan meghökkentően közönséges és alvilági, de neked érdek!

Orbán csak mondja a magáét. „Legyinthetnénk az egészre: megint csak a szokásos hülyeség, hány ehhez hasonlót hallhattunk az elmúlt öt évben, aztán reggel mégis felkelt nap. Csakhogy immár nem lehet nem észrevenni, valójában épp Orbán szavai destabilizálják Európát – a miniszterelnök azon kívül, hogy hazudik, immár a tűzzel játszik, talán még élvezi is.” Ilyen az, amikor vallásháborút indít a „felcsúti bakter”! Lényeg, a lényeg- imádják és zabálják is szavait a fideszesek... Európa már szalonképesnek sem tartja! Orbán a kommunizmust szidja, de a nyugatot is szidja, akkor most mi is van? - kihez is tartoznánk? Az ilyen harcok „egyszeriségében” elszoktak veszni a diktátorok, mert lehetetlen bármiféle történelmi törvényszerűség megfogalmazása... hozzáállásával a demokráciából immár, a reakciósba (egyként épített rendőrállamában) találtattunk és benne építünk egy nagy semmit magunknak... ahol a nagy szellemi honvédő CÖF igazgat békére, mert „az eszme és a szellem ügye helyett az eszmenélküliség és a szellemtelenség, az önvédelem helyett az önfeladás a divat"? Szegény fejük...

„Orbán Viktor csupán az Európai Unió széthullásában érdekelt, hogy aztán a válságból megmentőként kivezethesse az országot... nem kapott felhatalmazást a társadalomtól arra, hogy megkérdőjelezze az unió alapértékeit, vagy elindítsa a schengeni szerződés módosítását – ha ezt teszi a miniszterelnök, azt súlyos felháborodás fogja övezni a társadalomban.”

 

a más

 

ezer a tapasztalat

mégis bejárhatatlan

a lét -

...zugaiban tespedőkre

koronát nem nevel

a szükség

ám vont-sikolyával

az élni akaró energia

adná

vágyát égre

...ráncosodott köszöntőkkel

egy más reményért? – (szőke)

 

2015. 11. 22.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 24
Tegnapi: 226
Heti: 24
Havi: 3 169
Össz.: 372 280

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és az "őrült eszme"...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »