Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Orbán szeszélyes és modortalan...”

 

 Orbánnál a jog és az érték összekuszálódott s általában már minden!

Nem tudom elképzelni, hogy a Soros alapítvány jóvoltából Angliában mit tanult... talán melléjárt az iskolának? Mert a mai gyakorlat és a joggyakorlat is más szabályokat állít, mint az- az emberi cselekvés számára megkövetelhető volna.

Hihetetlen butasággal tűzik ki céljaikat a kormányban, ugyanakkor az eszközök és az összefüggések káoszában az ok és az okozat kuszálódott halmazában már a logikus gondolkodás is kuriózum. Hatásában minden nem-normális... elképzelések hiányát fedezhetem föl, pedig a hatás nem lehet más, mint létezni és visszahatni!

Haszonelveikkel mehetnek a laposba kúszni.

Semmire-sem-jó szemléletük beadott a valóságnak... nincs perspektíva- csak negatíve létező gyakorlata!

...a történetek és a szociológia sem lehet lezárt folyamat, mint azt Orbán szeretné, miszerint eljutott valahová és a továbblépés lám, mégis mindig kérdőjeles, mert tagad minden eszmét és filozófiát, és persze vele az erkölcs is elkerüli fontosságát.

Mond valamit a hatalom „hatalmas” embere, máris ott a szajkóhad körülötte: Rogán, Lázár, Kósa stb. mondják hülyeségeiket! Pénzügyi vonatkozásai kizárólag rajtunk csattannak. Hát! - imigyen csak – s a büntető jog is eszerint felénk hathat, a hatalom következmények nélkül éli világát rajtunk!

Itt a szabadság- egyenlőség már elvekben is csak felszínes, mint mérőeszköz, mellyel a jog helyességét megítélnénk- nem is létezők... eszerint a mérték is csak mértéktelen lehet az értékek világában, bár hierarchikus a rend, de etikailag csorbát szenved minden mással együtt!

...csak mert így áll hozzá, hogy: „volt egy választás, az emberek nekem adták a hatalmat és a felelősséget, hogy vezessem az országot. Sok a probléma, mindent megteszek azért, hogy megoldjam őket. Ha nem tetszik az embereknek, amit csinálok, akkor a következő választáson majd másra szavaznak.” (?!) És ha nincs probléma, akkor csinálunk... ugye? Mennél nagyobb a káosz, annál jobban lehet a zavarosban halászni!

Régi a nóta...

Bizony!

Kurta létünk miért akar annyi hajszás,

nagy célt? Miért tör másfele, ahol új a

napsütés? Ha túl a hazán, kerülsz-e

önmagadon túl?”

Siralmas a helyzet, így röviden és tömören!

Orbán tagadja a filozófiát, a történelmi és társadalmi kérdéseit fel sem veti... normát csak felénk közvetítenek és nem vizsgálják a szabályok jogosultságát!

Legutóbbi kibukkanása a trafik-ügyek kapcsán, de felsorolható, mert fellelhetők hibáik minden másban is... egy biztos, a kényszer érvényesül!

Lelki-kényszer mellett, immár a hatalmi-terrort is rajtunk éveztetik. Szabályok és a felsőbb akarat kibocsátott parancsait követni kell (így képzelik el a hatalomban), még akkor is, ha akaratunk ellenére vannak, mert ez az őrült hatalom abszolút uralkodónak tartja magát, pedig nekik már a nemzetközi-jogot is fegyelembe kell venniük, erkölcsi követelmény, hogy az EU szabályait betartsák, bár a szankció így is csak botladozik, ezért is Orbánék részéről a felbátorodás... fő seggnyalók által (mint Deutsch) is csak mondják a „süketet” mert a „leges imperfectae” hiányzik... amit egyébként is Orbán az EU felől egy jámbor óhajtásként kezel!

Minden hazugságot kimerítettek már... kérdés, hogy meddig bírják még idővel és a statisztikák hamisításával.

A paraméterek eltussolásával a megismerés is ferde.. ellentmond a megismerés minden matematikai változásnak, pedig a kifejezésformáik indokolnák a módszerek megváltozását...

 

 

fátum

 

...kiköpve egy Ave Máriát

szánkból

hogy általa

égig jusson a hatalom?

Hogy kóbor ordasa

mégis majd eliszkoljon

s haraggal gomolyogva

már a hegyeken és völgyeken is át

hol lángjától az ég arca is pirulón

fedje el csúf ricsaját

mit itt hagyott

maga-után énnekem az „ősi-norma”

mert „szép és magasztos halni ezért: haza”? – (szőke)

 

 

2015. 05. 04.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 27
Tegnapi: 278
Heti: 1 108
Havi: 4 253
Össz.: 373 364

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: "Orbán szeszélyes és modortalan..."
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »