Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és az átláthatóság...

 

...az átláthatósághoz vezető út valódi mérföldkő lehetne - hangzatos szavak és ingatag garanciák helyett.

 

A miniszterelnök (egyik) pénteki szónoklatából szeretnék idézni:

A magyar emberek dolgozni akarnak, a magyar büszke nép, ha lehetősége van rá, nem akar más kegyelemkenyerén élni, hanem a saját munkájából akar megélni. A mostani kormány partnere ebben az embereknek, így ez a „természetes életösztön” azonnal megjavítja a foglalkoztatottsági, munkanélküliségi mutatókat.” Orbán szájából az akarat egy felemelt ujj, amivel bemutat! A kegyelemkenyér is megvan, de kegyelem nélkül – válogatás nélkül... lám az orbáni munka-program

- éhbérért (büszkeségből)! A “természetes életösztön” annyiból áll, hogy nem dobják el maguktól azt, amit életnek lehetne nevezni. Ha élet lenne.”

Segítünk, mi emberek. Segítünk sokaknak, sokan. De mi lesz holnap? Küldünk ruhát, élelmet, egy kevés pénzt. De aztán? Amikor elfogy a lehetőség? Akkor mi lesz?

...gondoljanak arra, hogy milyen szörnyűségesebb helyzetben van nagyon sok család. A tragédia nem akkor kezdődik, amikor valaki fizikailag éhezik, szomjazik, megfagy a lakásában. A tragédia itt kezdődik!

A múltra hivatkozni, az elmúlt nyolc, huszonnyolc, száz évre kenni a felelősséget nem lehet. Most és itt van nagyon nagy baj. Most és itt kell változtatni a rendszeren, mert az rossz és embertelen. És ezek után hallgassuk, hogy az emberi méltóság kiket illet meg? -és a játék, hogy életben tartsák a gárdát, immár így: „...a honvédséggel, majd annak számbeli elégtelensége miatt, önkéntesekkel megerősített rendőri alakulatokat vezényelhetnek bárhova, ahol a vezér veszélyt sejt. Akár olyan mértékben bevonva az önkénteseket, hogy a rendőrség hivatalos jelenléte formálissá válhat. Végső soron a tényleges hatalmat a gárdaszerű szervezeteknek átjátszva. A recept ismerős lehet annak, aki belülről is látott már történelemkönyvet.”

Gárdisták 2009-től nincsenek, hihetnénk: „Ám az a helyzet, hogy vannak – nem sokan, de az ideálisnál (nulla) lényegesen többen –, akik „gárdistáknak” képzelik magukat. Meg „nemzetőröknek”, „betyároknak” stb. A lényeg az, hogy legalábbis részben terrorcselekményekre szerveződött banditák. Undorodom tőlük, de úgy vélem, tiszteletben tartandó, védendő emberi méltóságuk nekik is van, még ha másokéra köpnek is”

És a bíróságon folytatva (szemlézve):

Az alapvető emberi jogok a „gárdistákat” is megilletik, dacára annak, hogy ők szívesen sértik meg mások alapvető jogait. És, mint fentebb mondám, emberi méltóságuk is van. Hogy az pontosan mennyit ér, meg nem tudom mondani, nem is az én tisztem: nem vagyok bíróság. Ha meg kellene becsülnöm, egy forintra taksálnám.

...és ha demonstráltak, mert demonstrálnak:

A rendőrség az ítélet szerint helyesen járt el, amikor nem sértette meg a „gárdisták”, „betyárok” „emberi jogait, emberi méltóságukat”: nem oszlatta föl azt a demonstrációt, amelyben erőszakos cselekmények is előfordultak, s amely a maga egészében a helyi cigányok megfélemlítésére, terrorizálására irányult. Nem, azt hiszem, helyesbítenem kell: a devecseri terrorakció valójában nem csupán Devecser, hanem az egész ország cigány embereit akarta megfélemlíteni, terrorizálni! És nem csak őket.

Ha jól értelmezem a helyzetet:

...hazánkban ma bizonyos csoportok – „gárdisták” (bár jogilag nem is léteznek), betyárok, más banditák (nagyon is léteznek) – „emberi méltóságát” erre szerveződött nemzeti ügyvédek kezdeményezésére az állam nagyon is védelmezi, miközben másokét hagyja a védelmezett csoportok által akár naponta megsérteni.

 

Mintha a terrorcsoportok tagjainak emberi méltósága fontosabb, védendőbb volna, mint az általuk terrorizáltaké.

 

Valami nagyon nincsen rendben ebben az országban.”

 

és a hatalom most a menekülteken gyakorol:

Valahogy úgy, hogy: „Fidesz-ököl vasököl, oda csap ahova köl!”. A naftalinból meg- majd csak előbányásszák a pufajkát. Elvégre lehűlés jön (vagy felmelegítés?).

 

csak ennyi

 

...elmerengtem

tagadhatatlan- bár nem része az egésznek

így is prófétai világosságot-hozó

miként „mahdi”

lépett előtérbe és a fél-szemrevaló

lótuszevő még

...ekként merengve mondom is magamnak:

Labor omnia vincit

improbus”

kemény a munka – laikus

nem értheti...

gyászos végre itt- utódai

hol vad a futás s bordát

tör a virtus -

Züllött és gőgös a világ

csak nem sikerült rendbe tenni -

Akart vagy tűrt prófétaság

Ninive... Jónás... cethal... ennyi” – (szőke)

 

2015. 10.04.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és az átláthatóság...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »