Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Politikai előrejelzés:

 

„A jelenlegi irány nem biztató, a tendencia rossz. A rövid távú gondolkodás és az azonnali politikai haszon a vezérelv.”

Folytatódunk... marad a kisemberek és a szegények kioktatása, megvezetések hazugsággal, amivel jóllakatva - már balga-módra, a csöndre-vett ember-sokaság.. ahogy az „Egy”- ritmusához igazodva értékét veszti emberként itt a nép... merthogy a Fidesznek joga lett meghatározni, mi legyen egy másik ember önmegvalósításának a csúcsa, ekként itt „ez a középkor lehelete”, rajta Kövér „bűze”... habnak, a reggeli kávék mellé „Benesi” dolgának rossz időzítése! - és vár a Vár és a politikai-bazár - az Elnökváltás- immár köztársaság nélkül... kövéren (!?) Orbániasan... rá a migráns-duma! Ez bejött a Fidesznek, most ők a fő-tudorok, a világban is... csak Európaiságunk látta kárát! És mert szalonokba nem járnak- 'képtelenségük így adva a mának.

És a nagy megállapítás: „Veszélybe kerülhet Európa jövője, a kontinens nem tart lépést a való világgal.”

A Fidesz viszont igen?! - már az EU-s zászlókat végleg kisíbolták! Orbán, majd- egyszer, önként mond le – de nem most, majd 2022 után, mert nem lesz pénz, hát akkor már szenvedjen más! - addig is velünk élveztetik, az MNB „finomhangolásait” és a kamatvágásokból adódó következményeket! - és – mert várják- nézik- mire megy más, jól érzik magukat - mert a Fidesz-krédót összefoglalták maguknak: “Élni fog a nemzet, amelyik összetart.” - és az, hol van (mármint az összetartás)? Orbán- Matolcsy- Kövér összetart (csicskásaikat nem sorolom ide) – az még nem országos- népi- nemzeti összetartás (gondolom én)! Szúr, görcsöl, nyom, fáj, hasogat, és betegnek érezzük magunkat velük. Azért- ezt érdemes lenne végiggondolni, hogy e triumvirátus betegség-tünetei ne okozzanak egy járványos betegséget nekünk... vagy kigyógyulásul hallgassuk, e „nagyok” lélek üzeneteit? :)

A nép balga-mód hallgatni fog tovább... erőlködésnek tűnő el- megmozdulásai (talán- ha)

és maradnak magukban- maguknak!

Marad a sunnyogás, a retorikai lavírozás, a szemlesütött, udvarias, finomkodó, gyáva költői kérdések sekélyes szabadsága. A hajlott hátú kompromisszumok, egy gerincetört, féltérdre kényszerített(?) nép fáradt beletörődése.”

Az állam lassan elfogyasztja a közvagyont, a tartalékokat is.. ekként csodálhatjuk a „húzó” gazdaságunkat – a földbotrányok- korrupciók- és a pályáztatások terén lesznek élesebb hangok, de ennyi csak... és a gazdaság, ahogy eddig se, ezután sem dübörög... nem- hogy „húzó” nem volt, de semmi sem lesz! Már a közmunka is kérdőjeles!

Pedig, „Itt az IDŐ!” - itt volna - egy „együtt-mozdulásra”!

De egy- nagy-dologra, azért figyelni kell mégis... a világháborús veszélyre – mert- és nehogy „harmadik” legyen belőle... lásd a Török- Orosz viszonyt – és itt már a NATO sem hallgathat! Aszad hatalma sem lehet végleges, még ha elfogadják is- most – teszik azt, kényszerből csak! Talán győzni fog a józan ész és Putyin- szárazföldi-segítséggel ugyan, de legyőzi az IÁ-t... ám az ideológiát- magát, nehéz lesz! Sajnos a helyi- terror-fenyegetettségek nőni fognak...

Itthon: a keresztény-pártban (KDNP) folytatódik a Harrach... a keresztényietlenség netovábbja

Semjénnél... és a KLIK(k)- a PÖCS- a BECS- és egyéb marhaságaik! - a „vasárnapi sikereiket”, majd megéneklik...

A baloldaliak keresik magukat tovább – egymással bújócskázva... a „Jobbik” szélsőben marad... (ha nem tenné, veszítene híveiből s a népszerűségéből, bár nagy-párt- pláne váltó'- nem lesz, így sem! - kénytelenek lesznek benyalni Orbánnak – egyszóval megenyhülnek Orbán irányában! - jogkövetkezménye nem lesz semminek, Orbán azt csinál, amit akar... a felhatalmazást a néptől kapta – ja, és attól a kétmilliótól, amibe a külföldi kettőzött-állampolgárok is beletartoznak!) - a többiek meg, kicsinységükben tengve-lengve – Gyurcsány fog csak szót követelni magának (még az egyedüli mérvadó), de érdemleges nem történhet nála sem!

 

Még valamit: Valóban Jézus keresztje ad vigaszt, de ezt valakinek közvetítenie kell. S az nem Orbán (!) - senki nem adott neki felhatalmazást rá! Az Isten biztos nem!

A hívőknek sokkal inkább vállalniuk kellene, hogy odamennek a szenvedőkhöz, az egyedül élőkhöz, a hajléktalanokhoz, a kiszolgáltatottakhoz, a betegekhez, akiket megérintenek Istenük irgalmával... ahogy a váci püspök mondta.

De Orbánéknál, a lemez megkopott, fönnakadt... szajkó- és duma mindenben – így viszont és éppen miattuk és Orbán politikája miatt (a házépítési és a szaporodási kedv még nem jön meg! Hitelt senki nem akar...) - a gazdagabb rétegnek kedvez...

a nép nyomora marad!

 

alkony pírjában

 

...szeretne az idő is

békében esteledni...

miként

a lenyakló-horizont

lassú lépésein

érdemként virul mostra

az Ég

ahogy

szelet mutató pírja

elvetődik - ott

a kiégett napokra -

akként

hogy

a sok-

bajra

a

zaklatott hangú habzó ajak”

is

torz szavak után kap”-na

hol

még civódva

mégis egymásra vágyva

csontját rágja egymásba

itt már

a

párjasehol” akusztikán – (szőke)

 

2015. 12. 19.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 269
Tegnapi: 330
Heti: 1 072
Havi: 4 217
Össz.: 373 328

Látogatottság növelés
Oldal: Politikai előrejelzés...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »