Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Alma…

 

„Amikor a vallás igazolja a politikát. Az orbánizmus „igazi hungarikum".

Keskeny az út melyen oly „szélesen” halad Gábor! És- mert vagy előre ment, vagy kivitelezhetetlen (szerintem sincs olyan csak tehetetlen) – nálunk ez nem igen hoz olyan átütő sikert, mint hiszik… először, mert takarékos formáját már feltalálták – másodszor: „Magyarországon mindössze néhány kis teljesítményű, kísérleti jellegű üzemanyagcellás egység üzemel. A technológia kisipari felhasználásban hatalmas lehetőségek rejlenek. Ugyanakkor kicsi a valószínűsége, hogy Magyarországon nagy teljesítményű üzemanyagcellás létesítmények épülnének a közeljövőben.”

Lehet a bejelentés nem is durran akkorát, mint ahogy azt Széles gondolt… Orbánunk ezzel nem biztos, hogy nyerne- viszont praktikái által valószínűsíthető, mert előre lezsírozva a „pillanat” külföldi „titkos” magyar-szavazóival és egyéb mindencélra felhasználható adatgyűjtéssel! Ebben rejlik a nagy lehetősége, hiszen az adatok nem hozzáférhetőek… ha meg igen, majd titkosítják!

Maga a cellagyártás, mint ötlet nem rossz, de gépesítés miatt nem lesz annyi felvevőhely létszámban, mint gondolnák… a befektetőknek az olcsóság és a nagy haszon a lényeg! A kevés is valami – több a semminél! Hajrá!

Vélemények és magatartások a parlamentben. Az MSZP kezd magára találni: Szanyi, Józsa Hiller már nem hagyja magát! A DK: nos - itt külön dicséret Vadai Áginak a kedd délutáni parlamenti hozzászólása nagyon tetszett – csak is ezen az úton lehet megingatni hitükben a Fideszeseket! Formába rendezett megszólalásai, megtanít mindannyiunkat, ha kell, az elviselhetetlen túllépésére, hogy ebből fakadhat igazság, mit enyhe „oldaldöfből” indokolt – kertelés nélkül ott és akkor!

A KDNP-s nevét nem tudom, de nem keresztényi módon kicsinyt hazudni vitte mondandójának lényegét - agóniájában tehetségtelenül! De ezt már megszokhattuk… tőlük!

Most már azon drukkolok, hogy ismerjék fel a választás tisztaságának lehetetlenségét az ellenzékiek, és bojkott legyen válaszul, mert így is – úgy is nyernek Orbánék… de legalább felfigyel a világ rájuk (már ezen az úton vannak most is, bár megpróbálják magukat Magyarországgal, egyenlőségjellel azonosítani, de már nehezen megy!) - és megítélve tettük által lesznek, amit kimagyarázni nehéz lesz utána!

Más!

„Alakulóban az AlMa (Alternatív Magyarországért). Információink szerint egy néppárt típusú szerveződés körvonalazódik. A párt - alapítói szándéka szerint - teljes ideológiamentességet hirdetne, mivel elsősorban azokra számítana, akiknek sem a Fidesz, sem a jelenlegi ellenzék nem vonzó. Az AlMa (konzervatív, liberális, szociáldemokrata, ökológiai) programjában nem hirdetne semmit, ami érdekek, ideológiák alapján osztja meg a magyar társadalmat.”  Viccnek veszem!

No - ez az igazi „ALMA”! Mint a rom-kocsmákban:”hitel ALMA”! A semmi egy-sóhajban és jajkiáltással lelkendezve egy árny-játékban… nulla és a „zöld” keveréke – a hiúság és becsvágy morális mérlegével a jövőre vonatkozó utalással, kérdése a jelenbe, hogy a jövőhöz viszonyítva a múltba forgathassa az időt? - kesze-kusza, ahogy - amennyiben koncentrikus-körein sziklaszilárd-vázzal olvadna időviszonyaira remekké egy eleve romlandó szervezetben!

 Az emberekben életük folyamán felhalmozódott csalódottság, kiábrándultság, sértődöttség, düh kiváló táptalaj a politikusoknak a manipulálásra. Sok tanulmány és tanácsadó segíti őket abban, hogy hogyan lehet az embereknek a dühét tudatosan úgy formálni, hogy "zombivá" váljanak, szolgálva ezzel a párt érdekeit. Ehhez pedig ellenségkép kell, amit addig kell sulykolni az emberekbe, hogy gyűlöljék a politikai palettán lévő ellenfeleket. A bajokon át - evickélve meseóriásaival, hol színjátszás van, a „modernizmus” kap szerepet? – ma még erőtlen és komolytalan… vallomás-halmazat egy éretlen-„AlMa” szelídségével rajtra-vesztő, és rajtavesztő szerepével mértéktartón – inkább félénk hogy töpreng még „darabjain” a léthelyzet várva beállításra, míg óvatos, de máris különcséggel egyénesít értelmetlenségében! Mentes, mindentől és szakrális távlati titokzatos sejtelemmel tár jövőt, tetszés szerinti elképzeléssel ki- ki fantáziájára bízva!

"Bessenyei Ferenc mondta egyszer, hogy a magyar ember nem túl intelligens, viszont rendkívül szenvedélyes. Ez a tulajdonsága nagyon kedvez a "zombiképző" politikusoknak. A fentiek miatt Magyarországon véleményem szerint nincs jövője annak a pártkezdeményezésnek, amely nem balra, vagy jobbra áll, a többséget nem érdekli az a párt, amelyre nem lehet féktelen dühüket ráirányítaniuk."

„Ki küzdve tört a jobbra” – benne a lét játéklehetősége (lásd: Fidesz) – „un- ortodox” időhúzó fordulata teljes hangerővel kezd mindig, bármibe fog! Eldöntve az ország sorság politikai irányában, meghatározva az új-módit…?

Pártépítés csak-vágyban (mint Bokrosé!) megrendítő részletképpel nem alap csak átmenet valami irányban, mi még értelmezhetetlen s kivételes módban egyből-szabott béke ígérettel, egy látomás evidenciájával szól. Üres ígéret nem adhatja a befejezés sikerét, bár pusztulás látványából szűrt, ám élni- segítő szándékával, másféle indulatokkal mutat utat bármiféle lehetőséghez, ami még nem körvonalazódhat… a táp-talaj erre nem alkalmas – mert mocsaras és láp-bűzös „harci”- felszólamlások most- e jelenben, amit e reakciós politika magának bír…

Zsarnokin másféle vélemény homályosít még, itt az „új” (semmilyen) nem „komédiázhat”… „ki majd itt dől le nászra és annyi dőre, árva nép sírján gondtalan, boldog sarjat fogan…”!

 

A most:

 

Még titkain,
Mi „agyonvert” volt előtte…
Gyűrődésre érett,
Megszületni emléknek.
Az értelem halhatatlan szégyene-,
Eleve
Álarcokkal fagyos lehelet gőzéből erjedt
Dühvel- rejtelmet a csomósodott létre —(szőke)

 

 

Uniós vizsgálat. Lám próbálkoznak… bepróbálnak, és Orbánunk nem izgul, volt elnök ott – tudja ott Brüsszelben mi a módi. Nagy ívben „tesz” is rájuk – majd a következő tárgyalásig kivárásra buzdítva koncentrál „hibátlan remekléssel”! Tehát ennyi volt, az eurós-képviselők feledhetetlen „indításain” jót mosolyoghat a „Fő”. Nem történik semmi! Orbán „magyaros formáit” próbálgatók „szó-salakja”, mit ráeresztenek a valóságra pótanyagként lett szárnyaszegett a mondanivalóval. Várakoznak, várják a küldöttségek vizsgálatát és akként döntenek, miután az érzelmi tartalom felfedi háborgóbb világát a menekvő- együvé-tartozásban! Hová is tartozunk, vagy hová nem fogunk? – ez nálunk kérdés csak? De gyarmat nem leszünk (CÖF)! – ez az alaphang és viadalában máris „idegenül tán mindörökké, de mindöröktől ismerősen”… magány és összekarolás? – mégis egymás ellen - a gőg visz tévutakra minket! E kor politikai története bőven beszél rólunk! Magyarországot alázza Orbán – a népet, az illúziók lefosztásával, hol szenny és gyötrelem valóságában már négymilliónak feloldhatatlan a magány! Területi függőségében a léthelyzetekkel nem tud, mit kezdeni… egyes területeket kiemel, másokat magára hagy (ez megy országosan!) – és mindent ellenségesen kezel, ha szóvá téve van! Szörnyű mondhatnám és mondom is! – illúziók elvesztek! Mi megy Európában? Látjuk! Még semmi ellene! Unió rajtunk úgy segít, hogy Orbán ellenséges magatartását figyelmen kívül hagyva a kohéziós pénzeket utalja? – de őket gazdagítja mégis: a jelen hatalmat! Jaj!

Beskatulyázva lettünk így… egységet hirdet és egyénileg a tartalom a megvalósításban – sima rutin a gazdaságban (egyhelyben menetelünk!)… Számok vannak és nem emberek, statisztika önmagában való egysége a hatalom létére-hangolt fülekkel – gyanítom, egy másik térfogatában mégis többet mond annál: újszerű (Orbáni) – ennek révén idegingereinek gyorsaságával ad mindenre választ: tetszik, vagy nem én „megetetem” őket, ők meg megeszik! No – erre volt jó a féléves elnöksége anno, megtanulta- kitanulta erőfeszítés nélkül teheti, amit csak akar - mert, amit nem értenek (ami szándékoltan rikító rossz nekünk) elterelésül az is a közvetlen átélésből fakadó élményt telíti! Európa visszahatásai erőtlenek – bár, és itt nyitva hagyom a kérdést… visszatérünk majd rá elégszer! Mert- ami itt van: hangulat, érzés- mondanivaló – egy mesebeli tündérországtól – családokon és a társadalmon keresztül, akár „a pokol félelmetes látomásáig (is) terjedhet”!

2013.04.18.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 24
Tegnapi: 74
Heti: 24
Havi: 4 324
Össz.: 373 435

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Alma..
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »