Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán ironikus világa.

 

- Esküszöm, és igaz az esküm: én is menni fogok, megyek

amerre mész, készen követlek

társad az úton a vég felé is...

 

Ím' itt a „rezeda” világa... és hírül- adva, mit is mondott a pápa:

Köztudott, mi lesz a falak végső sorsa. Minden fal leomlik: ma, holnap vagy száz év után, az akadályok emelése több vagy kevesebb ideig működik, de nem jelent megoldást. A probléma attól még fennmarad, csak a gyűlölet lesz miatta nagyobb.” Nos- e renitens és istentelen mondatokat mondta Ferenc!

Emlékszünk még a szegedi püspök szavaira (ja- az a csanádi!) – aki azt mondta volt, „Ferenc pápa nem tudja mit beszél”! Kedves ember, igaz? Lényeg ő tudja, hogy mennyire van az Ég s azt ki lakja ma: talán Orbán, talán más- mert az Isten földi helytartója- számára semmit sem jelent. A kenyeret Orbántól kapja, talán azért, vagy... mindegy is – mert most itt állunk tanácstalanul... mégis csak bántotta a mi Európa-védő hős országunkat Ferenc! Főleg Viktorunkat, hogy munkáját lefikázta. Így hát be kéne rendelni a külügyre a Vatikán nagykövetét, ha lenne olyan, ámde bánatunkra: nincs. Így magát a pápát kéne megidézni, hogy Szijjártó kioktathassa a mi ezer éves államiságunkról. De azért nem lennénk most a tarajos „ürügyérünk” helyében, logisztikailag csapdába került úgymond, tehát baj van. Javasolnánk egy jegyzék átnyújtását, miszerint őszentsége fogja be a pofáját, amikor mi éppen őt védjük végvárainkban (!)

Lám, lám. Mi mindenre képes a hős nemzet fia, és akkor itt pofáznak nekünk, akik egyedül állunk a vérzivatarban. A minap is védtük a keresztény Ajrópát a szlovén határokon, ám nagyjaink azt sem tudták, mit cselekednek. Éccaka fölhúzták a drótot, aztán, amikor kiderült, hogy ez nem épp komilfó, elkezdtek hülyeségeket beszélni, meg rögvest bontani is persze. Orbánunk szerint csak tereprendezés folyt, két hét alatt rendet teszünk Sándor meg gyakorlatról delirált. Érdekes ez. A szerb oldalon már fölhúztak majd kétszáz kilométert, és szükségét látták, hogy itt is gyakoroljanak. Ki érti ezt? Az a szerencsétlen drót elhagyatva áll már ott, mégis jönnek a népek más utakon, mi pedig jó fuvaros módján azonmód tosszuk tovább őket Ausztriába. Azaz, megfontoltan szarunk mindarra, amiről Orbánunk pofázott és pofázik szüntelen, elfedni óhajtva a gyalázatot. És akkor még ez a Ferenc is beletenyerel a levesbe. Mit tudhat ez az argentin a magyar lélekről? Semmit se tudhat róla. Különben is, mi már akkor keresztények voltunk, amikor ő még meg se született, tehát jobb, ha nem nagyon ugrál. Így aztán érthető, ha itteni beosztottjai szarnak reá, és a helyi egyházfő, azaz Orbánunk szavait követik, hiába, az apanázs tőle jön, két urat meg nem lehet egyszerre szolgálni, ugye. Itt tartunk most, és csak azért is építünk, nem állíthat meg se Isten, se ember.

 

------

Erősek vagyunk, faszagyerekek, szarunk mindenre és mindenkire. Így is szeretünk Magyarország! Hajrá Fidesz!

Itt az Idő!”

Ki ide belépsz, hagyj fel minden reménnyel!

Munkát nem adunk, elvenni meg nem hagyjuk!

Jaj! - ezek a szavak..! - de ez nem az igazság, az igazság máshol és másképp van (s a további csak kitaláció, egy vicc csupán!):

...mert „Átutazó vagyok én a földön...” emberminiszterünk parancsolatjára, így fakadt dalra egy menekült- aki bevándorlóként itt- elesett (Orbánunk szögesdrótjában) és lett így migráns, merthogy kivándorol- meg át- és tovább, immáron a gazdasági-megélhetőség okán... s ő nem honfoglaló (!) - csak egy időre „fennakadt”.

És mi- a kvóta miatt kesergünk..? - merthogy nem veszi észre a sok fránya ember (ki csak menne), hogy mi itten- csak marasztalni akarjuk és turistaként szeretjük, ezért is „gyakorlatoztunk” a horvát határon, hogy kinyissuk a határokat, a szívesen látott vendégek előtt... ha ettek, ittak és láttak is, már mehetnek is - csak elébb a számlát legyenek olyan jók, írják már alá, ha nincs toll, jó lesz az ujjlenyomat! Mert ugye nekünk is élni kell valamiből. Az unió kifizeti helyettük.

De látom, hogy ez sem a teljes igazság, van ez tovább is:

...ahol még látható az akadály, az sporteszköz csupán... ott lehet küzdeni tovább!

SportemberünOrbán- már jó előre elköltötte a pénz(a dömping előtt, érkezés előtt még) az akadálypályára- s a pályán, épp egy válogatás folyik most, mert készülünk az olimpiára, akként- hogy ki- mekkorát ugrik ott és milyen gyorsan fut a kukoricásban -már nem is kukoricázott Orbánunk, hanem- elő a rajtpisztollyal, azzal adva jelet... indulhat a menet (árkon-bokron át)! A hatóság csak az időt mérte! Időnként előkerülő ösztöke sem szolgált mást célt, minthogy gyorsabb legyen a cél elérése, ja hogy fújtak is? - az oxygén volt, mert volt ki gyengécske volt (a sport nem volt erőssége csak bepróbálkozott) és nem bírta a tüdeje... a verseny össznépiként volt meghirdetve- jöttek is a világ minden tájáról (és sok náció gyűlt össze ott, a nemes versengésreám, így elkerülhetetlen sérüléssel is járt, ahogy a jelre a tömeg meglódult (hisz mindenki győzni akart), ezért voltak kirendelve mentők és önkéntes orvosok... s a verseny még folytatódik egy jó ideig – tessék, csak tessék, lehet még próbálkozni... lehet futni a győzelemért- vagy az életért. A dobogó még üres, a szír meg ne sírjon a lobogó alatt, az a miénk csak- és kizárólag... azt nem adjuk! Egyszóval csak magyar győzelem lehet!

 

------

Orbán kis híja (s ez már nem vicc (!)) - hogy megdicsőült... most épp azzal a kijelentésével szórakoztat, hogy meg kell akadályoznunk az iszlám-ellenességet.

A menekültválság volt a fő téma Orbán Viktor és Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfő keddi tárgyalásán a New York-i ENSZ-székházban. A két politikus egyetértett abban, hogy meg kell akadályozni, hogy Európában a menekültválság miatt iszlámellenes hangulat alakuljon ki”!

Remélem tudja még, hogy mikor mit beszélt- mert én már követni sem tudom... (még akkor sem, hogy tudom- kétarcú és mindig mást beszélő pávatáncos!), mert nem rég még, nagy lélegzettel fenn lebegett (kis híja volt, hogy hősként ünnepeljék!), ma szárnyaszegetten lehullik? Ám- a gyűlöletet nem a nép kezdte, hanem Vezérünk, aki védi Európát és a kereszténységet, bár a keresztényi érzület, halvány csíráját sem véltem felfedezni benne és megnyilatkozásai, inkább tűntek embertelennek mint emberségesnek. Egy sor hazugság még rá kovásznak és máris járta „érzelmi menetét” gyűlöletkeltéssel. Most védjük őket? - felfedezte magában a keresztényt és máris túlárad szeretetében, akkor mire is volt a nagy erődemonstráció- a lárma az iszlámozással, ahogy most a lassú érzelmi áthangolódással már a békesség-igény és az engesztelési vágy kapjon helyet benne? Vagy ahol épp van, mindig más beszéddel és más tartalommal kábítja hallgatóságát? Ez a gondolatiság most „zavaros, bölcs és nagy”! De miért is nem vagyok meglepve? „Ne azt figyeljék amit mondok, hanem- amit teszek"! Ez az ember kitudhatatlan, akár a végzet!

 

 

a tett és a győzelem

 

...más vagy- más is voltál

elkanyarodott utad...

ez már nem az ami

- félrelépek én is!

a harc ideje itt

s ellenedre már

saját bajait tetézi -

...az enyém is

mondhatnám...

Természeted erőszakján

sugárzik szét a „biztatás”...

hogy kenyerem elfogyott – így

hirdeti

a tettek csillaga is:

hogy az még nem a testi vég – itt

a honért a tett – lám! -

...de rettenti

ítéleted

s az enyészet-tudat

miként győzelmet arathatsz

ily „szilárdan” mégis az ádáz

harcban! - ám lenne az „pyrrhus-i” – (szőke)

 

2015. 09. 29.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 71
Tegnapi: 226
Heti: 71
Havi: 3 216
Össz.: 372 327

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán ironikus világa...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »