Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és a manipulatív sikerpropaganda...

 

„...itthon támadom a kvótát, Brüsszelben pedig támogatom – egyre kevesebben fogadják el. Nem elvi álláspontról van szó, hanem elvtelen opportunizmusról: mindenütt azt képviseljük, ami a legkifizetődőbb.

Ez rövid távon lehet sikeres, de hosszú távon csak ráfizetni lehet.”

 

(részlet)

 

már pálmától magasul hírük

- és hivatalt ad a kegy

ha úgy dicsérik fel, amiként javít

szavain -

...nehezen tűri, ha pénze nincs

s könnyed táncba kezd

fizetségül... (szőke)

 

Orbán viszontválasza az ostobaság minden szintjét vitte... a diszlexiás Tóbiástól a külföldi munkavállalókat lebecsülni kívánó Schifferen át a vaksi -nem jó szemüvegen át látó Vonáig, volt itt minden! De a Harrach-féle hozzászólás és a Kósa udvari-bolond-szerepéből fakadó reakció rendben volt – nevetséges Orbán. Dicsőségét túltolta, ahogy a semmit előadta megint valaminek.

Orbán, a maratoni hosszúságú brüsszeli csúcs után- győzelmi jelentést adott le: a visegrádiak közös sikeréről beszélt, és azt mondta, győzött a magyar álláspont (ekként voltak a sajtótájékoztatók is!).

A brüsszeli csúcs eredményeit értékelő ellenzéki politikusok többsége ezzel szemben bukásról, árulásról nyilatkozott.”

Tehát, az ellenzék most jól fogta meg a csúcs utáni kérdést. A diszlexián ugyan nem tud segíteni Orbán, máson meg nem is akar. Sérteget, leminősít, fontos dolgokra legyint, közös-munka nem létezik- nem is akarja azt -, de ezzel az emberrel nem is lehet. Orbán és csapata mindent kiforgat, bárki bármit mond... annak nincs igaza, de amit ők mondanak (bármilyen ordenáré is) az igaz.

Ha Tóbiás, aki most jól szólt hozzá, valamint tetszők voltak reakciói a közbeszólásokra is, így és ezért diszlexiás, akkor a miniszterelnök micsoda? Bár a felnőttkori-diszlexia elsősorban az írással és az olvasással van összefüggésben.

- de ha már Orbán így szólt, így minősít, akkor megjegyzem: nála e tünetek egy csoportja az érzékeléssel és a mozgással van összefüggésben. Ezeket a sokféle formában megnyilvánuló nehézségeket diszpraxiának nevezik, nála meg ez jelenik meg! Ezen már senki nem segít!

A mozzanat az indoklásnál nem maradt el- ez tény - miként a tárgyi tartalma meghatározott volt, ám a feszültség, amely ennek kapcsán fellépett, már a kifejeződött irányultságot mint megalapozottat el is veti – Orbánban, az ösztön – a védekezési' – erősödött föl – akár a hangmagasságot nézem, akár a pszichomotoros mozgásait látom- ezek tekintetében nézve reakcióit, valami rejtett oligofrén mérték felnövekedésének esetét vélem felfedezni... ami eltér a normálistól!

És folytatja Schiffer felé a lekezelő stílust, miként- hogy lebecsüli a magyart, akiben van bátorság máshol szerencsét próbálni...

Ki kell mondani őszintén: az ő helyzetük rosszabb lesz, mint eddig. A romlás nem drámai és elviselhetetlen, de egyértelmű.

A jelenlegi szabályozással szemben minden korlátozás hátrányos. Tehát félrevezető az az állítás, hogy megvédtük a munkavállalókat a brit törekvésekkel szemben, ugyanis erre nem voltunk képesek.

Miniszterelnökünk szerint komoly siker, hogy megvédtük a munkavállalás szabadságát, de ez is erősen manipulatív állítás, mert ezt a szabadságot senki nem vonta kétségbe. David Cameron novemberben beterjesztett javaslatai sem akarták korlátozni a munkavállalás szabadságát, csakis a munkavállaláshoz tartozó szociális juttatásokat.

Nem volt nehéz megvédeni azt, amit nem támadott senki.”

Orbán játszik az emberekkel, a mondandók tartalmával és a parlamenti ellenzékkel, azt nem mondhatom, hogy ostoba, de a „túlokos” beállítás sem igaz és a pallérozottsága sem - csak a gőg és magasabbrendűsége kap szárnyat. Egyszerűen meggondolatlan- ekként fenyegető – a mások számára könnyen észrevehető veszéllyel szemben is!

És puff! - nekimegy Vonának, aki vaksi- mert lát (nem tudja, hogy Orbánt csak hályogos- könnybe-lábadt szemekkel lehet csak nézni?). Ejnye már! - mert: „A dokumentum összefoglalja a közös uniós menekültpolitika eddig elfogadott célkitűzéseit. Erről Orbán azt állította, hogy végre győzött a magyar álláspont, és immár mindenki azt mondja, amit Magyarország idáig is képviselt. Pedig inkább fordítva igaz: a zárónyilatkozat elfogadásával most a miniszterelnök mondja ugyanazt, amit a főáramú tagállamok képviselnek menekültügyben.”

Látjuk, már a baj okait, hogy az ellenzék értelmesen szólt és több összefüggést vett észre és a megfigyelt különbségekben a lényeget is tudta- elkülöníteni is, a lényegtelentől. Orbán szerint, ezt nem szabad, ezt csak ők tehetik meg! Harrach seggnyalása és Kósa „csengős bolondozása”- olyan emberek példái, akik nem a részletek értelmes összekapcsolására törekszenek, hanem a mechanikus mantrázásra összpontosítanak.

Egy a lényegük: Orbánnak tetsszen... minden más mellékes! Mintha nem is ismernék az összefüggéseket és kerülnék a lényeget. Mégis- így is, másoktól várják el az áldozatvállalást- mondjanak le a pártérdekről és munkálkodjanak az országért. Az ellenzék, a hibák feltárásával szolgálja az ország érdekét! - ezt Harrach ne tudná?

A zárónyilatkozat középpontba állítja az EU-török akcióterv végrehajtását, megrója az egyoldalú, koordinálatlan intézkedések bevezetését, és szorgalmazza a menedékkérők áthelyezésére vonatozó döntés végrehajtását.

Ez az, amit a kormányzati propaganda Magyarországon kötelező betelepítési kvótának nevez, és ami ellen immár kétmillió aláírást gyűjtött.”

Amit Orbánék tesznek (amit mindig is tettek) a szavak kifordítása, a tartalmak megmásítása – amivel kivívták a teljes bizalmatlanság állapotát maguk felé! Jámbor óhaj nincs, de hazugság, az mindig- az igazságot leplezik és kritikusan úgy lépnek fel, hogy azok az igazságaik, és- ahogy azt ők előadják, úgy vannak érvényben is, amelyekkel mások felé gyámkodók- ilyetén azok helyessége az emberek ítéletének leginkább megfelelőek.

Lám, ha az értelmes szkepticizmus elvét – a senkinek se higgyünk – szabály alakjában alkalmazzuk, ez annyival kerül távolabb az értelmes viselkedéstől, amennyivel közeledik a hősi, százszázalékos következtetéshez, és az önálló értékelés erőfeszítéséről való lemondáshoz!

 

ész nélkül?

 

dalolva a mára úgy „tesz”

aki itt az időn

megfutás helyett

erőt nyert

midőn

csupa-seb és cudar hatalma lett

és a nép közé tőrt

erényét éltetni- már szent!

 

Mutat valamit

suta szárnyakkal próbaútján

miként

az enyhe tél tavasz-szele bírja rá

mit csak szít szilaj ösztöne

ésszel nem- rajta vad éhe telt el

hogy

győzni akar az ellenszegülőkön

...akkor én is dalolom:

a nagy-isteneknek szórjunk tömjént

gyorsan – (szőke)

 

2016. 02. 22.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 278
Heti: 1 111
Havi: 4 256
Össz.: 373 367

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a manipulatív sikerpropaganda...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »