Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Ezüsttálcán a lét!

Magyarország házi-ezüstkészlete „visszajött” (nem-semmi költséggel!). Bőbeszédűnek nem nevezhető miniszterelnökünk rendkívüli híradó keretében ismertette (papírból... némi szájnyalogatás kíséretében) az „anyagot” és- hogy kinek benne- mekkora az érdeme! Szép! - és örülünk neki – ugyanis hiteles kínból gyönyörködtet... régi szenvedésből fakad az érzet, és a művészet legrejtettebb titka előtt tiszteleghetünk immár a tulajdonosi- átváltódás előtt!
Szép az „ezüst”, megrendülésünknek oldja végső zárját... elkápráztatja a szemet, ahogy meghitt kapcsolatba kerül a mulandóság és az örök öncsalásban mámorosan- ilyetén is - egy sejtelmes érzés belső reflexióját vetítve ki élményszerű kifejezésben, ízlelgetésre bírva így a gondolatmenetet, ahogy a látvány az öröklét érzésnek itt ad egy „szédületet”!
Örülünk immár hogy e Nagy -Család ezüstje megkerült (legalább részben).
Soha ne is legyen nagyobb gondunk ennél! Csak a négymillió szegényt, és az éhező családokat- és gyermekeiket ez nem érdekli... nem érdekelheti, mert az asztalra nem a terítéket vágyják, hanem a rávalót! Ezek okán már inkább indulatmenetté lesz a gondolatmenet (felejti az emelkedettséget), mely két tűz közé veszi a létezés képtelenségét!
A választások közeledtével már illik összegezni a "„Ne azt nézzék, mit mondok, hanem amit csinálok” elv szellemében, mit is tett az országgal Orbán és pártja... nem térek ki az ötven pontra, mit mások már megtettek (bár az ellenzék ezekről is mélyen hallgat) – számtalan változatban a saját dics' viszont, mit művelnek nyelvtani képgazdagságban, ahogy bölcseletté tömörítik mondandójukat!
Orbán glóriát vont már maga fölé – a múlt átvállalója – magatartása magától értetődő és helyzetéből következően fél-feudalista- kapitalista és „királyin” így... a jelmezt immár arcára vette (álarcban), ahogy a rávont közérzet dekorálja képmutatásra vonásait (nem kifejezetten riasztóvá, inkább rokonszenvessé) – hogy ne bánthassák lelkét: ama keresztény valláserkölcsében -amit a mitológiából vett saját értékként - amivel egy bizonytalan korba visszahelyezhető régi hangulatot vegyít (a fantázia átszellemesítésével) e jelenben maga-köré!
Rajkin úgy mondaná most is: „valami van... de nem az igazi”!
Választás és győzelem: a Fidesznél... az MSZP leírható (észre sem veszik, hogy semmik)- nekik köszönhető a Jobbik előremenetele, az LMP Fidesz-szövetsége (végsősoron a Fidesz győzelme is!) – e mesetörténelem-vágyában az érzelmi átváltódás önmegmutatódásra sem indul - ahol már szánalomkeltés sincs, de önértéktudat is mérlegelés nélkül engedi szabadjára a képzelődést a véges és végtelen felé!
Szóval és „tetvel” itt mindennek vége!
(Nem tetszenek észrevenni, hogy ez a „nemzeti”-oldal miként sérteget minket, mindannyiunkat, pártállásra, származásra való tekintet nélkül? Kossuth, Petőfi, Vasvári terroristák?) Ha már múlt a múlt:
„Nem a magyar nép akart forradalmat, nem is a hagyományos és az áprilisi törvényeket még nagyrészt helyeslő politikai elitje (bár korábban láttuk, hogy azok megszavazásánál is alkalmazta Kossuth a fenyegetettség légkörét és a jobbágyfelszabadítást a király sürgette régóta), csak a nemzetközi felforgató-forradalmár alvilág hazai képviselői, egy szűk csoport, amely a többséget a forradalomba beleterrorizálta.”
Ekén már érthető, mitől irodalom Wass Albert és Tormay Cécile. Ha Petőfi nem az, sőt, Arany, Vajda János sem az, akkor csakis ők lehetnek magyar írók, költők. Koromsötét szellemi feketeséget látok gomolyogni jobb felől, villámok cikáznak benne: és mielőtt ideér, még arról is meg akarnak győzni minket, szereljünk le minden villámhárítót.(Sz.T.)
Nincs hogyan tovább...
Ma ügyetlenkedése unortodoxikus- valójával a pénz-dolgai, mely oly' kevéssé értett és fotélyaiban a „harc”mégis általa megvívott... új- távlatain már a nyomda-dolga, hogy a piperkőcség, a feszesség precizősen tárgyszerűbbé legyen, mert a „bankóprés” benne már kűrtjelre indul és  sárgulhat az irigység... IMF végleg kipaterolva!
Indul a munka! A Mű alkotva – föld kiosztva (és kifosztva), az út járva és a restség mellőzésével immár - a törtetés szabad-útján - a „vérszomj” is csillapul!
Mégis- hogy Horthy örömeit őrizgetők „állnak” a gátra, majd tettek mezején lelkesedve a szerzett pozícióktól forradalmilag ellelkesedve- erkölcsi felelősséget hirdetve a "váltás" rendje lép CÖF-támogatva (szélsőséges kedélyhullámzással) – csupakérdés-léttel-burkolt lét-teljességre szólítva- a köznapi „csodákkal" s elvontság patetikus részletszépségeivel ékezett életdarabkáin... hogy értelmetlen a sors elleni lázongás (!) - ahol a múlt gyöngéd átmenetekkel és már „megoldott” játékain, a jövőhöz viszonyítva siklatja át az időt (vissza) - a tetten-ér(t)hető hibái ellenére is – így lehet e valóság káprázat!
Hajrá!Már születőben a homo aestethicus (!) A művészi beállítódás, hol a gondolkodás már fölösleges, ha... hamár minden európaiban ott él az a közös vonás, ami a középkor emléke itt... s az egyház tanítása im' az emberről, az életről, a túlvilágról... ezeken az évszázadok mit sem változtattak! Ezek a „bőlcs” érvek adják az „egyöntetűséget”! Színjátszásban már elsők vagyunk!
Választunk? - én nem (bojkottpártiságommal magamban „semleges” maradok)!
A magyarok lelkesen újra fogják választani Orbán Viktor miniszterelnököt és pártját egy újabb kormányzati ciklusra a jövő heti szavazáson … (Rauters)

2014. március 27.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 269
Tegnapi: 330
Heti: 1 072
Havi: 4 217
Össz.: 373 328

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Ezüsttálcán a lét!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »