Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

A kérdés még mindig ugyan az...
elmélet vagy már dogma?


"Az elmúlt években nem csak a választásokat vesztettük el, hanem kicsit önmagunkat is. Az a dolgunk, hogy újra el tudjuk hitetni az emberekkel, hogy azért vagyunk, azért dolgozunk, hogy nekik jobb legyen. Elölről és alulról kell újjáépíteni a pártot. Mert csodák nincsenek, vagy ha vannak, azokért nagyon sokaknak nagyon sokat kell dolgozni... Továbbra is van egy közös álmunk: egy Orbán utáni, egyenlőbb, igazabb és szabadabb Magyarországról. Ezt egyenlőbb, igazabb és szabadabb világot kell újjáépítenünk." - és mind ezeket Botka mondta... csak mellékesen nem kicsit vesztették el önmagukat, de nagyon! Nehéz az emberekkel már elhitetni, hogy azon munkálkodnak nekik jobb legyen, mert a gyakorlat eddig, mindig is mást mutatott.

„Szisztematikus, hirtelen kanyarok, ötletparádék nélküli építkezés” – ezt ígéri Tóbiás, odaverve pártelnök elődeinek. Nyugodt, méltóságteljes politizálást vizionál, meg azt is, hogy nem gyalázkodik majd ellenfeleire. Patrióta hitet emleget: „Helyünk van a nemzetben.”
Ennek a „tangózásnak” nincs helye a magyar valóságban. Mesterházy-féle tesze-toszaság „méltósága” elavult, a napi események felgyorsultak, már nincs helye a mellébeszélésnek. A valót nemhogy nem értik, de nem is látják, nem is érzékelik, így az az irányt sem tudják, tehetetlenségüket szép szavakba rejtik, ilyetén képzelik lenyeletni hamisságukat!

„Tömegdemokráciát építünk. Ez a munkánk, nem is kevés” - ekképpen zár. Ezt ki eszi meg? Kinek kell a kerülőút? Az eszmék összekuszálódtak... a tévutak meg elhallgatva vannak – megint. Erényt mutat a ma és erkölcseiben lesz züllött mégis – hazugság a szabadság, a képmutatás az érdek miatt dívik, e polgári életben dologgá alázott az ember, a hatalmukból mégis semmit sem akarnak elveszíteni... egyszerűen hiteltelenek. „A demokrácia nem az az államforma, melyben a nép állandóan ülésezik, és önmagát irányítja a közügyekben: még kevésbé olyan állapot, melyben a nép százezer frakciója, elsietett és elszigetelt eljárásokkal, ellentmondásos eszközökkel határozhatna az egész társadalom sorsáról”! A demokrácia már megerőszakolt állapotában van! A tömeg-akarat elnyomva...

„Demokrácia. Egyenlőség. Szolidaritás. Ez a három jelszó áll a kivetítőn. A másikon meg ez: MSZP - Erős baloldal, Erős Magyarország...” - az erő – mint látjuk – sehová nem vezet el, nem veszik észre, hogy a saját gyengeségüknek kívánnak engedelmességet! Az idősek kiesnek s a fiataloknak meg a legkisebb gondja is más, mint az MSZP újbóli arculatváltása...
Nem képesek felemelkedni a „bölcs-politika” elvéhez. Egyszerűen az MSZP érthetetlen. Bérmunka, rabszolgasors tökéletlenné tette ezt a rendszert! A jóakaratot nemcsak vágyni kell, de elsőnek kellene legyen minden erkölcsi eszmék között., mégis az érdeknek hajolnak meg... itt a magánérdek, mely minden hanyatlás oka, a demokrácia elve az erény, a felsőbbé a mérséklet, de a félelem nem lehet a becsület mintapéldája, és mégis annak magvait ültetik el. Nincs harc-  a gyávaság meg nem erény, tárgyalni is csak úgy lehet, hogy tudom a célt! - és tudják? - nem tudják azt! A hatalomért való küzdelem csak betegségük... hacsak az uniformis más, akkor bele se fogjanak... a szerzés szabadsága lett jelentős (az orbáni érában), az érzéki élvezetekben tobzódóknak, mert fényűzésekhez szoktak (szoktatták magukat).
Tehát a szabadság nem más, mint annak eszköze, hogy akadály nélkül szerezhessenek (és a megszerzetteket biztonsággal birtokolhassák)!
A „társadalmi szerződést” - mint olyant - már a Fidesz lenyúlta... a vadság állapotát hozta – hívságos is lett minden (engem érdeklő igazság nem metafizikai, inkább morális) – enyém, tied fogalmát csak maguk felé ismerik megkülönböztetésül (ahogy minden szentnek maga felé hajlik a keze), de a bűn és erény fogalmát már megkülönböztetni sem tudják - keverik is... sunyi politikájuk így kapott nemzeti színezetet. Régen tudjuk, hogy a függetlenség a jó-úton járó gazdaság lenne, de ha a kenyér az EU-tól függ, és most Putyintól (az orosztól megint)- nos az a nép elveszett. És itt a vallás ügye, mert rossz célnak használva többeket eltántorít így, mint vonz, már nem lehet nemzeti szokásnak nevezni, hiába adnak nemzeti jelleget, hogy a hazához láncolják – ceremóniákkal – az embereket.

Mesterházy „rendet” tett!  - az MSZP-ben: "kiszorította a megdékásodó Gyurcsány Ferencet, esélyt sem adott az együttesedő Bajnai Gordonnak a visszatérésre, és közéleti gerontológiára terelte az „öregeket”, Lendvai Ildikóstul, Szekeres Imréstül, mindenestül..."
Kiváló, a leépülésre (feledhető munkássága).
Kíváncsi vagyok, mit lép az MSZP az éjszakai szoborállítás ügyében... hogy hozzák (egyáltalán) ide a nemzeti nevelést, a nemzeti szokásokat, a nemzeti lélekre, hogy hat e tett, hogy fognak érvelni az európai kultúra kozmopolita ismeretanyagára, az erkölcsi- hazafias nevelésre, vagy hagyatkozik saját fantáziájára, mellyel láttatják majd (ha láttatni akarják egyáltalán) a külszínt, a hamisságokat, hogy milyen erkölcs irányítja az akaratot? A Demokratikus Koalíció elnöke közleményében úgy fogalmazott: "az éj leple alatt a rezsim - többszörös kordonnal körbevéve - felállíttatta a gyalázat emlékművét, amely összemossa a gyilkost és az áldozatot, megbecsteleníti az erkölcsöt és a történelmet. Ez hitványság és gazemberség. Orbán ezzel a gesztussal meghamisítja a holokausztot, meggyalázza annak minden zsidó, roma és meleg áldozatát. Jellemző a hatalomra, hogy nem merték fényes nappal felállítani a hazugság szobrát". Legfrissebb hír szerint a „Vezérek” már ott vannak az MSZP-től, réteg-sértésről és értékről beszélve, helyük ott van, hol tüntetnek... (!) - ez már valami! :) Bár az egész ország szégyene, ami itt van...
A társadalmi-szerződéssel feladtuk szabadságunkat? Igen, az Orbánival! - ezért is csínján kellene bánni a szavakkal... rossz az íz- mert a rosszmájúság nem politika, mert nem elveket reggelizik, s nem elveivel ebédel, főleg nem elveivel szeret senki. Ma már hadiállapot van... tartalékok elkülönítve (a maguk számára), csak pillanat kérdése, hogy rendkívüli helyzet (állapot) legyen... s a megélhetési jog, ami eddig is feledve volt, ezután már annyira sem lesz érdekes! Spekulánsok országa lettünk...
és mindössze öt emberen múlik a politikacsinálás -  ők határozzák meg „a magyar belpolitika tartalmát, akik közül ketten ma nem tagjai a kormánynak: Orbán Viktor, Rogán Antal, Kövér László, Lázár János és Kósa Lajos. Természetesen közülük Orbán a meghatározó, a Főnök.”
Velük szemben mit akar az MSZP?
Ne feledjük (nem mellesleg), hogy még sokunkban él az előző évek tapasztalata és gyanakvással fogadunk mindent - hogy mikor múlik el ki tudja?

Úgy fogadott be, ahogy egy-mozdulattal ki is taszított.
A hatalom férges-beléből, adta örökségem,
          hittem ugrat ott…
Vonítva irigy, hogy bennem méltányos e helyt mégsem lett?-
          így hagyott nyomot…
Már járok nyomtalan, árkon-bokron én a szamár,
          hogy „túl-ütlegelt” voltam folyton,
ezért is ott hetvenkedhetem, hol tövisein a dac- tükrében most rágalom?--(szőke)


2014. 07. 20.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Állapot és berendezkedés...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »