Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán attitűdjei...

 

A jóindulatú értelmezés az volna, hogy Orbán Viktornak most ment el a maradék esze. A nagykövetek előtt mondott beszéde kétségkívül a viharos szellemi leépülés jegyeit mutatta […]”

Ez az agy által reprodukált valóság... s a múlt, a jelen benne, no- meg a perspektívaként megmutatkozó cél – lám a belső szellem és az emberi tevékenység, ha tudatossá válik s értelmét keresve már cselekvéssé lesz, így együtt változik fejlődéssé, melyek sajátos vonásokat hoznak létre, és sajátos tulajdonságokkal is bírnak az azt irányító törvények is benne!

Többnyire azt hisszük, hogy véleményeink kizárólag gondolkodásunk és okoskodásunk termékei – de – és teszem hozzá gyorsan – az ember nem olyan ésszerű lény, mint hiszi!

Mivel a vélemények és érzelmi reagálások gyakran szorosan együtt járnak, a hangulatot és az attitűdöt (magatartás, modor, viselkedés) sokszor nehéz szétválasztani, különválasztani. A hangulat, mi ideglenesebb, függ a fiziológiai állapottól – gyenge egészség, kevés alvás, éhség és érzelmi felindulás befolyásolja az egyént és olyan hangulatot hoz létre, amely fogékonnyá teszi a kedvezőtlen reakciók iránt. Ha már véleményezünk, akkor ennek tükrében tegyük! Ilyetén ítéljünk Vezérünk fölött, hogy elébb az önvizsgálatot is megejtjük magunkon... másokban persze könnyebb a hibát fellelni. Nem védem, benne a hiba- öreg hiba!

Lenácizta és leelmebetegezte Orbánt a Magyar Narancs”!

Jobbik esetben csak a hangulat vitte a cikkírót... az egyes felé (mint Orbán is szokta), egy specifikus érzelmi visszahatást vesz fel az egyén - felgerjednek és az erősebbé is lesznek az elnyomás korszakaiban, merthogy a hangulat ilyenkor barátságtalan, részben a viszonylag szunnyadó attitűdök miatt, amiként is az előítéletek kialakulásához kedvezőbb talajt próbálnak megteremteni!

Orbán ugyan nehéz eset, és véleményeit legnagyobbrészt attitűdjei alakítják, az okoskodást meg véleményei megvédésére használja, mert a racionalizálás a mentális tevékenység általános formája.

Mindnyájan tudjuk, hogy véleményeit akkor sem vonja vissza, ha összes támpontjait megcáfolják!

Helyette, inkább kidolgoz egy másik érvkészletet. Tehát feleslegesek az erőfeszítéseink feléje, hogy meg nem változik azt kell látnunk, csak az igazolás eljárásait és védekezés módját változtatja meg. Maga a vélemény megmarad!

Ő a Vezér és passz!

A gyakorlatban némely ügyben mindenki inkább ésszerű, viszont más ügyekben mindenki inkább érzelmileg elfogult (mint a menekültügyben is). A logika Orbánéknál, mindig is hiánycikk volt! - merthogy az attitűd sérti a logikát és másfajta logikát vezet be... az érzések logikáját! Következetlenségeket látunk? - meg kell hogy értsük, hogyan békülhetnek össze egymást kizárónak látszó állítások. Ehhez az kell, hogy jobban respektáljuk az érzelmek tekintélyét – igen, ez volna az első lépés, ahhoz, hogy egészségesebb attitűdöket fejlesszünk ki!

Ami miatt nem mindegy, hogy az első számú (a Vezér!) milyen, az -az, hogy a megítélés egy egész országot sújt most!

Íme: „Hagyják békén a magyart! Ezek nem emberek, ezek állatok!”

...és akkor beszélhetnénk még az intelligenciáról, miként annak sajátságos hatása van a véleményre. És mert Orbán mindig szembemegy a „forgalommal”, így egyéni változatra a tapasztalat: „paraszti”...

Hogy a különbsége (különcségei) itt is- máshol is kirívók és negatívak is: el kellene dönteni mennyire veleszületettek és mennyiben szerzettek – nem tudjuk, de kétségtelen, hogy van benne öröklött is és függ a kulturális háttértől is – ha már bíráljuk. Hol már- az országfejlesztő program, a sikeres külpolitika? Látjuk, hogyan zavarják össze az okokat, az érveket – és még hivatkoznak is a józan észre (bár ezzel elenyésző hatást gyakorol Orbán – miként társai is, ha Kósát hallgatom, vagy akár Lázárt próbálom megérteni, de Pintér sincs a magaslaton emberileg, Szíjjártóról nem is beszélve!- aztán a többi...)

Lehet mérni az attitűdöt, de ebből nem derül ki sem az eredete, sem megváltoztathatóságának lehetősége... érzelmi terület és a vélemények is legalább ennyire kuszáltak!

Konzervatív és liberális szálak, az össze-vissza beszédek, a személyiségjegyek, a kiegyensúlyozottság... és hogy mit hoztak a kollégiumi évek? - stabilitásban intellektuális tényezőkön nyugszik... orvoslás elszigetelt maradt, hacsak a sérelmek forrásait nem hozzuk felszínre és nem korrigáljuk! A kormány nem szolgál, nem demokratikus, de diktatórikus- önkényes autokratikus Vezérrel az élen, ílyetén- meg is tudja semmisíteni egy-egy költséges program értékeit, amivel saját értékét is mérlegre teszi! Tények megváltoztatása, immár ellenérzéseket hoztak felszínre! Nem a tudás mozgatja tetteiket, hanem szerepet játszanak a kormányban – színészi képességeket „domborítanak”... ekként tévedéseik, és a félreértések sok bajt okoznak, mint okoztak eddig is.

Hiba, hogy munkájukat olyan formán tálalják, mintha nem lenne középút. A választást most két alternatíva közt jelöli ki – a saját álláspontjuk a kedvező, a jó, másokét kedvezőtlen színben tüntetik fől! A vérükben van!

Ezek után nem csoda, ha az elmebajt látjuk felszínre törni itt!

Jól mutatja a zsarnokság és a faji megkülönböztetés összefüggését... „örököltük a cigányokat, kénytelenek vagyunk velük együtt élni” mondata Orbánnak! Miközben az állítást magárára nem vonatkoztatja, pedig származás tekintetében azonos, mert cigány (már cigányabb a cigánynál) maga is.

Ha az idegenekkel szemben táplált előítéletek gyökeret vernek (és mint látjuk- vertek is!), akkor a társadalom normájává válnak és megosztják az embereket... elterelve így a figyelmüket a fontos társadalmi problémákról, ezzel erősítve Orbán hatalmát! A gazdaság halódik (talán már nincs is) - pár külföldi multi tartja fenn a látszatott, amiből élünk az EU-s pénz, s már egyre kevesebb jut... a facebookon, egymást marják mégis az emberek, meg bégetnek, a valóságot meg sem látva ingerkednek egymással és észre sem veszik, hogy semmivel sem különbek a menekültektől- hogy szélnek vannak ők is eresztve... de majd- ha a hatalom által rárakott terhek és vele- összes nyűgeit viselni fogják - egyre nyomasztóbbnak érzik majd az életet - nos - akkor már késő lesz a sivítás! 

Felmérte már valaki, hogy mekkora teher lesz a katonai mozgósítás, hogy mit visznek el a rendőri akciók, hogy mibe kerül ez az áll határvédelem, és a kerítés? Ugye, hogy nem... no- ez az igazi "elmebaj"! Mert minden eddigi és ezutáni veszteség erre a számlára kerűl- és ők tisztán (erkölcsiekben is megtisztulva) állhatnak a nép elé - megőrizve a saját-vagyont - hogy a hazáért imigyen mekkora áldozatot hoztak!

"...és kísérte ocsmány férfiak ernyedett falkája őt, ki bízva remélte, hogy mindent elér, édes sikertől kótyagosan"!

 

megvetetten

 

Mit őrizzek meg? - e jelenben

éjsötétben - oly’ tettek

csapnak el közszolgák segédletével,

hogy éhínséggé milliókkal telt…

vakon, részvételen-rémületben élhetem.

Ám jóllakva dől le a gazdag, s az úri-kegy

ítélete már útszéliben pihentet el,

ott szent nem, csak megvetett lehetek.

Kell ez nekem?—(szőke)

 

2015. 09. 10.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 20
Tegnapi: 54
Heti: 336
Havi: 3 481
Össz.: 372 592

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán attitűdjei...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »