Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Tapolca és a „Jobbik”!

 

„...s mi borzadva kérdezzük, mi lesz még,

honnan uszulnak ránk új ordas eszmék...” J.A.

 

 

Jobbik nem nemzeti, nem demokratikus és nem ellenzéki, ezt maga Vona Gábor, a Jobbik elnöke ismerte el saját szavaival, illetve pártjának szavazataival, melyekkel a Fidesz kétharmados többségét biztosítja. A Jobbik összejátszik az embereket eláruló miniszterelnök pártjával”!

Ezek a sorok Tóbiástól származnak!

 

Nem semmi megállapítás, csak ezzel egy baj van – az- hogy eddig is kézenfekvő volt, hogy Orbán (persze egyenlőre talonba tartva) segítőjének tekinti a Jobbikot... a legtöbb engedményt ők kapják és még a törvénnyel is szembe megy - Orbán is, hogy „bünti” nélkül engedélyezi a gárdát grasszálni!

Talán nem is kell itt többet felsorolni, de... még valamit talán - idekívánkozik:

aki a Jobbikra adja a szavazatát, az olyan mintha a Fideszre vagy a KDNP-re adta volna!

Akik vakok és süketek, akkor legyen ahhoz is tartásuk majd, hogy a levét megigyák... soká nem kell várniuk.

Jön Tapolca, ahol a Jobbik befutóját tartják esélyesnek, nos- így szűrjék át gondolatvilágukon, az általam fent felsoroltakat, szavazzanak csak bátran. A csindaratta, meg a csinbumm cirkusz el nem marad! Meg a CÖF is ott ragad...

 

Hajrá Tapolcaiak!

 

Vagy mindegy csak ne Fidesz név alatt legyen a Fidesz?

Hát!

Én más befutót keresnék!

Lesz baloldali befutó is... nem feltétlen az MSZP-re gondolok itt(ám ha összefognak egy befutóra mint Veszprémben, talán- akkor) – nem befolyásolok, még nagyon sok itt a formamámor szülte formajáték, az élet sivársága elől a szép dekorációk közé menekülés, de kérlek Kedves Szavazó tervezz hosszútávra, kiben látod, láthatod a jövőt és hallgass a szívedre ott!

Ha szárnyra kap a valóság s föllibben a fátyol, akkor sem lesz tündérvilágod, de legalább lesz igazságod!

A Jobbik már egy új vértezetben működik itt, hogy Európa torkának szegezhesse fegyvereit (emlékezzünk az EU zászló országházból való kidobására!), mert nyilvánvaló, beszédjeikből, felszólalásaikból - ha nem is érthető, hogy a kilépést fontolgatják... mellesleg még Amerika ellenesek is, mintegy előkészületül – és még – mégis - sorra nyerik a választásokat csak azért, hogy a békét áhító lét békét ne leljen, de nem tehetnék, ha a békét áhító elébb elgondolkodna a miérteken is...

A Jobbik most ígér még, de mert rosszabbak a Fidesznél is (bár velük együtt sem lesznek jobbak) – így „Még szomorú se vagyok... undorodom csak”, ugyanis a Horthys rajongásuk sehová sem vezethet el, de lecövekel a gyűlöletben, hol egyes népcsoportok meggyalázásán túl kibomlik egy bizarr esetlegesség is. Egy eltorzított világ szánalmas léte, mint a mostani csak nagyobb mértékre!

Szóval egyszerű a kérdés: béke vagy háború? - és amit akartok - az ott, „hogy történik valami”, ha Radnóti világán belül maradunk! Nekünk nem kellhet semmilyen „neo”! Sem köpködős, sem tetkós, sem besúgós, sem zászlóégető sem azt kidobó!

 

Ugye Tapolcaiak nem ezt akarjátok?

 

A saját hazánkban már így is csak másodrendű állampolgárok vagyunk, lassan már nem is emberek, de szolgain a viszonyban, mintegy mechanikus gépezet- fogadjuk a lehetetlent is.

Megfeszített ütemű léthelyzet stigmáin át a vad jelenig mindent megszemélyesíthetünk, ha a Fideszt, a KDNP-t, a Jobbikot életben tartjuk, mert a választás nem egy-két napra szól, de évekre!

Hol az értelem fénye?

Gondoljátok át és meg!

…ezért kérek mindenkit arra Tapolcán is, majd másutt is, hol a lehetőség még megadatik, hogy a visszaemlékezéseket ne feledjék magukban, mert ezek az évek csak az élőkön romboltak, és mindig visszhang és válasz nélkül maradtak, ami volt is csak gyengécske zaj volt, a választás az egyetlen, ahol elhitetheted magaddal (ha helyesen döntesz és szív szerint), meglelted a béke harmóniáját (!) - vagy a rossz döntésed következményeként az „erőt” kapod cserébe, a menetelést s a határt nem ismerő indulat farkastörvényeit.

Nos- Tapolcaiak rajtatok múlik most, hogy megváltoztassuk e lét furcsa állapotát!

 

a ballaszt

 

...még ember-fogyasztó tömeg-nyomor

útvesztőin toporog a jelen-lét:

rég-tavaszán

volt-szabadságán

jelen-hidegén

hol az alig-dobogó-szív

vértelen szenvedést adott -

ott most a kín

sivársága mér

eszelős jelent

a lét patikamérlegén...

Fantáziám eleven

s ébresztőt fúj a többi résznek

mielőtt még a feledés érhetné el

az érzékek-frigyével zeng fel -

Tudod

jó uram

szegények közt régi a mondás:

„Nem dúl a törvénytisztelet”! – (szőke)

 

 

2015. 03. 27.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 74
Heti: 3
Havi: 4 303
Össz.: 373 414

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Tapolca és a Jobbik!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »