Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Katasztrófa előtt...

 

 Az MSZP megint eljátssza a kirekesztőt, vagy ennyire sajátjának érzi azt, merthogy nem lehet „lepaktálni”? A cél érdekében lehetne kompromisszumokat kötni (mondom én). Egy valami már régóta látszik, hogy az MSZP nem demokratikus párt! Tagjaiknak nincs önálló döntése... valamit elfogadni vagy lepaktálni nem ugyanaz!

Lévai Tapolcán elfogadta az alporgármesteri helyet, de mert e helyet Rig a „Jobbikos” helyére ajánlották fel, ezzel „lepaktált” - mondja az MSZP, és ez tagságába kerül! Hát, ha ez normális, akkor én nem vagyok az...

Hozzátenném, nagyon bután viselkednek!

Semmivel sem különbek, mint a Fidesz, ahol senki nem lóghat ki a sorból – ezzel nekem azt bizonyították be, hogy hiteltelenek minden szempontból... a diktatúra maradna, csak a szín változna meg?

Nem mondok véleményt arról, hogy ki volt a korrupt, ki korruptabb most és ki lehet és lesz majd korrupt, ha uralomra kerülhet, mert értelmetlen volna.

Ha kisemberek is vagyunk, azért látunk... látjuk a különbségeket és érezzük is azokat. Bár Tölgyessynek van némi igaza abban, hogy a „Jobbik” sem lesz különb, de ez csak feltételezés. A hatalom mindenkit elkábít... sajnos elveiket csak burkolják a „cukisággal”, ami eredmény, hogy már van néhány jó gondolatuk is (ténykedés is), bár azokat a „bunkók” lehurrogják!

Meglepő inkább az, hogy milyen gyorsan felejtünk.

Ha megnézzük 20-25 évvel ezelőtti önmagunkat, ahhoz képest meghökkentő a mai mivoltunk és értetlenül állunk a tények előtt, mintha nem éltük volna meg azt a kort, amikor a tudat más volt... agymosottak most vagyunk!

Persze akik utána születtek, azoknak, ami van (ha nem is természetes), de elfogadhatónak vélik az állapotokat.

Orbán jobban központosít mint Rákosi anno? Hm... igen is meg nem is - a meg-nem-értés, ott is meg itt is mételyes és megrökönyödést hozhat, mert a diktatúra, mint olyan, hatalmi rendszer, elnevezését a köznyelv a fasizmus szinonimájaként használja – önkényuralmi vonásokban felerősödött – ez kétségtelen.

Orbán „ad” a nem-normális politikai irányzatnak és vele, csak szaporítja (gyarapítja) azok számát, akik kitaszítottak és eltaszítottak lettek az „ellenségeik” közé – akik helyzetüknél vagy szemléletüknél fogva esetleg a saját táborukba lennének hozhatók, ők azok, akik ma kivárnak (a bizonytalanok)!

Az a kérdés, hogy ez a diktatúra - meghatározás szerint – hatalmi rendszer-e vagy társadalmi kategória?

Bizony bizony hatalmi!

Senki nem nézheti és nem is nézi jó szemmel, hogy gyerekei előtt is bezárulnak az érvényesülés kapui (ha lassan is, de erre tendál), mert kell a szolga-had... irány a közmunka, mert rendes nincs – összegszerűen nem több szinte, mint a segélyezés, de dolgozhatsz, amit viszont megalázó éhbéren tehetsz (s így érezzük magunkat embernek, ilyetén lesz önbecsülésünk?)! Egyik sem jobb a másiknál, mert nincs jövőképed!

Ez a gyakorlat sem jó!

A szegénység olyan már, mintha a hívő emberrel próbálnék megegyezni abban, hogy van Isten, vagy nincs Isten... értelmetlen. Harrach idióta megjegyzése itt, hogy "a szegénység életforma"!

A helyzeteket kell megváltoztatni és az érvényesülés útját megadni – mindenkinek!

Politikai hibák sora sok veszélyt rejt magában és a következményei már súlyosak, amik látszódnak is!

A rossz példa ragadós, Orbánnál is, de Rákosival azért nem kellene összetoldani a cselekvést – más idők voltak azok és más van most... bár a basáskodásban nincs különbség. A szerep ( a személyi-kultusz) sajátja Orbánnak is – saját érdeket, saját hatalmát képviseli és ezt rá is erőszakolják a szegénységre (ami szerintük nincs)!

És - lám már megjelennek a túllihegők, a feljelentgetők is (ebben van egyezőség Rákosival) – Orbán rákfenéje rajtunk burjánzik elnyomássá, mert uralkodni kell az ország felett (és miért nem együttműködni?)!

Sajnos ez nem egyszerű szóhasználat, ez a mai gyakorlat. Ezek kezébe nem lehet adni a halálbüntetést, mert még a politikai ellenfeleiket is halálra ítélnék! Ugyanis a bukott politikusok, automatikusan börtönbe kerülnének – de a fordítva-lovaglás ténye máshol is felfedezhető, immáron gyakorlata is, hogy az okozatokat gyógyítják és nem az okokat szüntetik. Börtönépítés helyett nincs megelőzés, feledve a rehabilitáció is, ha már van- ami van... a nevelés meg nem megy kényszerrel, az nagy sebeket ejt és a jövőnek árt!

A történelmet nem kellene meghamisítani, nem hülye itt senki, pláne azok nem, akik megéltek egy néhány kort!

Lehet, hiába írogatunk (kiabálunk is) már, nem jut el a fülekig... és mert mindenki mindenkinél mindent jobban tud csak fikázzuk egymást. Ennek így semmi értelme nincsen... és mégis – talán a bizakodás, hogy gondolkodásra serkent és hozhat új elképzeléseket, hogy legyen életszínvonal emelkedés, hogy létbiztonságot teremtsünk és ne csak a hátrányokban legyen érdekelt a hatalmi elit, a többség kárára, ezért sem lehet hallgatni!

Az MSZP meg ne színészi-sóhajokkal fejezze ki nem-tetszését, de változtasson a gyakorlatán, a radikálisabb politizálás vezethet ma eredményre, de azt ne a saját embereivel szemben tegye!

 

álmodóra

 

Vígan fújnak a szelek

hullámokon játszanak

és sziklaszirteken kergetőznek...

a lelkemet is odavetem

hogy láthatom

mily szép a természet...

Az élet e kis idő

nem az öröklét

csak csapdájában

mert ott mindig kiengedik a szellemet

a palackból -

Most az ínség

tizedeli a létet

máskor

valami járvány tör

majd garázdákkal a harc

és hajléktalan sorsban

máris árvaként itt - s végre...

- így megy ez manapság

e tolvaj és korrupt hatalommal -

Az éji csendben

reszkethetek már betegen...

Ej- ha egyszer pénz csörög a zsebben!

...akkor majd bensőmet telíthetem

az „érzékek frigyét mutatva”

s ébresztőt fújhatok mindenkinek

hogy datolyát is ehet aki csak akarja

miközben fügét mutatok a hatalomnak! – (szőke)

 

2015. 05. 08.

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 15
Tegnapi: 278
Heti: 1 096
Havi: 4 241
Össz.: 373 352

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Katasztrófa előtt...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »