Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Karácsonyi gondolatok...

 

Csak kapkodtam a fejem, a sok hír hallatán... nem szívmelengető egyik sem: Szíjjártó levelét megírta (az ostoba), Orbánt megakarják puccsolni (bár úgy volna), Pintér ellen lejárató kampány indult (oka is lenne annak- bár most csak kitalálta), Gyurcsány kész a kormányzásra (nevetséges, még ha úgy volna is)stb.

Huh! - ez nem semmi, itt már történik valami, mondanám, de mert egyik-másik hír csak blöff nem tudom teljes komolyságában fogadni, így átsiklok egy-némely fölött.

A felkészültség- „készen állok a kormányzásra”, meg az arrogancia a hatalomban- „teszek mindenre magasról”, no- meg „szuverén jogom” - meg az orbáni erő- „erőből értenek” - „erőt kell mutatni”- már az intelligencia kérdését is felveti, egyéni változataikban viszont hamisak mind, ha különbségeiben számításba vesszük tapasztalati tényezőit is- általánosságban, az „értékskálán” mindegyik elbukik.

Konzervatív, demokrata, liberális, illiberalizmus „állapotain” képtelenség az összeillőbbé rendezés... csak összeférhetetlenséget látok... alternatívák vélemény-torzításaival a csatlakozás lehetetlensége áll fenn vagy csak a hűség dönthet, mert az érzelmek felébrednek és felgerjednek hangulataikban és máris kész előítéletbe csap át mindegyik.

Hogy Rogán mitől „fél”, hogy mit „kupakol” Kósa, hogy Lázár kit „végez” ki stb. - már senkit nem érdekel...

Gyakran azt hisszük, hogy saját véleményeink kizárólag gondolkodásunk vagy okoskodásunk termékei. Ám, az ember nem olyan ésszerű lény, mint hiszi.

Véleményeit legnagyobbrészt attitűdjei alakítják, az okoskodást véleményei megvédésére használja.

Mindnyájan tudjuk, hogy az ember még akkor sem vonja vissza véleményét, ha összes támpontjait megcáfolják... csak megváltozik eljárásaiban és védekezés módjaiban.

De amikor már óhajok, kívánságok lépnek a képbe, a logika megszenvedi azt- és máris ott az érzések logikája. Ám a megbékélés lehetetlen, mert egymást kizárónak látszó állítások miatt nem respektáljuk az érzelmek tekintélyét...

Nos- ennyi bevezető után, már látható, hogy kapkodás van mindenütt és nem a megfontolás irányít.

 

Gyurcsány „készen állok a kormányzásra” - szerintem túlzottan is elhamarkodott kijelentés! Inkább „játék” a színfalak mögött... így ad új értelmet a kijelentéseinek? Vicc... és bocs' de kurvára átlátszó. Leginkább azok után, hogy lemondott már egyszer! Nem akarom elbagatellizálni, se megbántani, de valahogy megint Orbán kottájából játszik...

Az ilyen megközelítés elősegíti a spontaneitást- az egyéni kifejezés szabadságát adja... ám, aki ebben részt vesz, annak nem kell közvetlenül magukról, érzelmeikről, annak állapotáról, nézeteikről számot adni... azonban komoly ígéretekkel és megközelítésekkel befolyásolhatna ugyan, de annak most mi értelme volna (?) Tehát korai még a következtetéseket levonni az ilyen „elszólásokból”! Bocs', nincs bizalom...

ezzel a szaloncukornyi édességgel sokra nem megyünk.

Bár, amilyen mértékben tudatosul, olyan mértékben lesz a vágyból kívánság... de egyenlőre csak érdeket látok, ami nem azonos a nép érdekével- így ellentétes tendenciák befolyásolják a vágyakat. A szükséglet megérett, de a megteremtő tett még várat magára...

Hogy meddig? Azt a „civil” megmozdulások mondják majd meg és nem Gyurcsány, bár jelenleg valóban ő az egyedüli kompromisszum-kész vezető, aki viszonylag békében levezényelhetné a váltást, ám utána már nem garantált semmi- a jelenlegi hatalom, azonnal országégést produkálna (nagyobbat, mint 2006-ban)!

Ezért, ha nem is felejtős, de mindenképp megfontolásra ajánlott...

Abban egyetértek mindenkivel, hogy nagy a baj- és ilyen ostoba, cinikus, nagyképű kormánya Magyarországnak még nem volt soha... tehát, így nem mehet tovább, mert az erény eltűnt, megszűnt- az országgyűlésből (lásd a legutóbbi ülést) bohóctanyát csinált a kétharmad (!)

Becsvágyaik már az eget nyaldossák, és mert a lelkük erre képes, a kapzsiságuk is határtalanná lett... Orbánék erélyesnek mutatkoznak, ám erénytelenek... az ésszerű törvénykezés itt már nem megy – az ellenzék „erőinek” megmozdulásait sárba-tiporja a hatalmi gőg, a kétharmados arrogancia.

Még nagyobb a szolgalelkűség, de akiben már érett – vagy érik - a vágy a változásra, ott – ha még kismértékben is, van igény (az meg is fogalmazódott) a társadalmi érdeknek megfelelő erkölcs alakítására.

Az utca már a miénk (ez is nagy szó), de ebből- hogy lesz többség?

Orbán azt is tudja, hogy kifárad a mozgalom, (csak reményelem, hogy nem így lesz). Itt nem a vallási irány szabja az érzületet, mert a kormányzatot a köz érdekeivel ellentétes érdek képviselőjének tekinti a nép egy része, azonban a többség még mindig Orbánékat tartja (túlkapásaik ellenére is) saját hatalmának, vélekedéseiket saját vélekedésének érezve.

Ez törvények által is biztosítva!

Nehéz ügy a leváltásuk, bár az előrehozott választás kikövetelése elképzelhető, a most kialakult érzelmek hatására... mégis- a következmények hatásaival miért nem számol az, aki máris kész a vezetésre?

Ki az ki- kimeri jelenteni, hogy (egyébként jó vélekedés mellett) saját kontójára zavartalanul átültetheti nézeteit a gyakorlatba? Senki!

Maradjunk annyiban, hogy a vélekedés maradhat szabad, és csak a rátartozó dolgokban a saját meggyőződés és megítélés legyen befolyásoló, ám a jelen helyzetben az igazságok is csak féligazságok és senki nem csalhatatlan.

Forradalommal más lenne a helyzet, de attól az Isten óvjon bennünket, és nem is vagyunk felkészülve semmi ilyenre!

A baj elkezdődött, Orbánék kiépített diktatúrája mindent keresztbe tört, nem ösztönzi az egyének és a testületek aktivitását, az erőkifejtést, az egyéni fejlődést. Ahelyett, hogy tanácsot adna, a maga „aktivitásával” helyettesíti azokat... a „civileket” lerohanja nyomozókkal – így a működésüket ellehetetleníti, ilyetén félreparancsolva nincs erőkifejtés és nincs aktivitás! Orbánék kívánják elvégezni ezt a munkát is, persze saját szájízük szerint.

Egy állam értéke hosszú távon az államot alkotó egyének értékétől függ... háttérbe szorítva nincs, nem is lehet jártasság az igazgatás ügyiben, hogy – esetleg elsajátítsák külső formaságait- ügyintézésben nincs gyakorlatuk, mert Orbán „nagyságához” mért teljességgel, az állampolgár is törpévé lett...

Előbb- utóbb csak rájön a hatalom (kénytelen lesz) – hogy „törpékkel” nem lehet nagy dolgokat véghez vinni – a kétharmados törpeség is ideiglenes (reményeim szerint) – amire mindent feláldozott, rááldozott- végül semmit sem ér (mint az látható), még egy prezidenciális rendszerben sem! Ezért a megsemmisítést maguk mondták ki fejük fölött!

A kalandorok kora lejárathoz érkezett... bár próbálkozásaik még lehetnek, de ez már csak vergődés, és persze a vagyongyarapítás ideje is (egyénileg) – amúgy pofátlanul. Az EU is ébredezni látszik, a pénzmegvonás majd mindenkit érzékenyen fog érinteni- a mutyik miatt is!

„Pártok nélkül nincs fejlődés, szétválás nélkül nincs haladás” - hát nincs! - így jártunk a kétharmaddal, ami szinte már egypárt-rendszerré tette önkényével az országot!

És a dolgok lényegét még nem tártuk fel... mert- ami látszik az a jéghegy csúcsa csak, e manipulált társadalomban.

 

23-án délben folytatódik a „bohóctanya” munkája... így degradálta le a a kétharmad az országgyűlés munkáját.

Fidesz részéről ment a fényezés, az átírt statisztikai-számok mögé bújva mutatták be a fényes” kirakatot... a keleti-nyitásról szóló maszlagot, annak minden hasznát érintőlegesen, de emberi és gazdasági oldalát tényeit még érintőlegesen sem, kísérletet sem tettek a mélységében való ismertetésre (miértje a saját zsebek kitömése!)... Rogán beállt a hazugságok mögé és szószólóként mondta a magáét, ami gyomorforgató volt. Már kedvem sincs taglalni. Harrach menjen a picsába, a nyomor „életforma”- megállapítása után, nála is a gyomrom erősebb kritikus volt, mint az agyam. Simont minősíteni sem tudom, Tállai meg hozta a szokásos formáját (egy segg jobban tudja, mi a dolga).

 

Karácsony van... olvasom Orbán kívánságát és nézem az arcot... hát! - egy sajátos világ tárulkozik fel ott, a szeme is árulkodón... (!) De nem folytatom Karácsony van.

Szent az este... mondják (nem érzem) – ételem olyan mint Jézusnak a jászol (így hozta a szükség), van valami... ám néki hoztak valamit a „Három Királyok” (!) Az én ajándékom csak „sorstalanságom”!- és- és a Harrach-féle „életforma”- ahogy még élek (hála az öt évüknek), bár egyre inkább, ez is teher már... ezzel letudva a Karácsony!

 

Képtelen-napok lélekborogatására

már világokat lép a láb,

tudva- hogy „fészek-sárga”

csend-világán egy-magány

ébred s „ragyog” át

életgondja ma-arca

bizonytalanságán-- (szőke)

 

2014. 12. 25.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 76
Tegnapi: 74
Heti: 76
Havi: 4 376
Össz.: 373 487

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Karácsonyi gondolatok...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »