Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbán „szerzett joga”...

 

A „vajda” egyetértene a külföldi támogatású civil szervezetek regisztrálásával: szerinte „erre azért lenne szükség, "mert fontos tudni, hogy ki áll a hasonló csoportok hátterében". Ugyebár az ország nem lehet „műveleti terület”... s miért lenne az?

Csak a diktátornak van félnivalója.

Orbán, hol vajda, hol diktátor... mikor melyik- ha a szükség és belső kényszere úgy hozza... (miszerint a vér sem válik vízzé) - tehát külföld-által-pénzelt- civilek nem működhetnek ellenőrzése nélkül – így érti Orbán, ezért azokat regisztrálni kell!

 

Ha valaki magát az Igazság és Tudás bírájává emeli, az Isten nevetése süllyeszti le azt. - Albert Einstein

 

A civil szervezeteknél tehát többnyire egy kisszámú csapat tevékenykedik főállásban, amelynek keretében például jogvédelmet lát el, és mondjuk gyakran pályázik működési pénzre. Tagság nem nagyon van, értelmetlen is ilyenről beszélni, mivel nem mozgalmakról van szó...

...talán érdemes rámutatni, hogy más civilek is működnek az országban. Nem ír mindennap róluk a média, nem kapnak pénzt Sorostól meg a Norvég Alaptól, csak épp sokkal több ember hétköznapjait határozzák meg, mint a fentiek.

Mi határozza meg a közösségekben a közösséginek nevezett lét kereteit, feltételeit? Elsősorban az egyén, a közösség, és a külső erők viszonyrendszere.

Az egyén, tehát én.

A közösség: először a család, másodszor a nemzetség, harmadrészt a nagycso­port...

Tehát mindenki... és mindenki aki idegen, és az idegenhez való viszony. Ez határozta meg, mint ahogy minden más nép esetében, ezek a fogalmak határozták meg a közösség viszonyát a saját hatalmához. Illetve „azoknak a nézeteknek, gondolatoknak, értékeknek, szokásoknak és hagyományoknak a rendszerét, amiben az adott közösség működik, és kialakítja a létfeltételeit, törvényeit, szokásait.”

A civilek aktivisták!

...önként és ingyen dolgoznak a közösségekért. Szerveznek, nevelnek, megőriznek- bemutatnak (talán attól fél Orbán, hogy neki is?), nap mint nap, hétről hétre. Akár kapnak pénzt az államtól, Sorostól vagy a Norvég Alaptól, akár nem.

A civilek nem akkor erősek, ha a magyar vagy ha egy külföldi állam, mecénás önti beléjük a pénzt. Minél inkább megállnak a maguk lábain, annál többet tesznek hozzá egy valódi civil társadalom megteremtéséhez...”!

Akkor mit akar Orbán? Lenyúlni a pénzt?! Vagy egyszerűen csak félti hatalmát? Igen, csak Ő és megint Ő – igaza csak neki lehet, mert „a vajdaság a vérében van” és mert diktátori ambíciókkal felvértezetten, nehogy már a „civilek” mondják meg mit tegyen! Az egyeztetés kötelessége őt nem köti. Őt csak szolgálni lehet! (Hozzáteszem csöndben: elmész te a picsába!)

Elindultunk egyként az úton

nincs megállás,

a türelmetlen képzelet meglopott

felénk hajol szenvedéllyel a múlt,

s emlékein

hajtja álomra fejét a kor-

jajjok évein visszadobbant

álmokkal szorít,

hol fénytelen semmivé botorkál a sors-- (szőke)

 

A KDNP elvesztette a realitásérzékét

A párt szerint a közvélemény által egyáltalán nem támogatott vasárnapi zárva tartás elfogadása

a magyar emberek sikere”.

Azt a... hát mi van itt? Ennyire ostobák, hogy lelkiismeretük helyett a jellemtelenséget vállalják fel- bizony gyenge a jellem- ám Orbánnak megbízhatóak.

Fittyet így hánynak a közvéleményre...

lényeg a „díj” s ezért mutatni kell valamit – ügyeskedés erővel az elvakultság megszállottságában!

Felelősségérzet és meggyőződés nélkül a közérdeket háttérbe szorítva döntenek a KDNP-s képviselők- akik csak magukat képviselik tetszetőssé és elfogathatóvá!

Igen- igen... visszataszító viselkedésük, mert állásfoglalásukkal az orbáni uralkodó-igényeket szolgálják ki, a hatalom ígéretei és holmi kilátások szerint irányítva és szabályozva.

A csúszó-mászó szenvedélyesség forgószelében...

A nép nyomorát, kínját, szenvedését is maguk javára fordítják érdekből, szívükön e sorsokat nem viselve „életmód”-ra írják rá- tudják be - az éhezők, nincstelenek, keresőképtelenek baját át nem érezve megalkuvók, se hal- se hús- féle vezéreikkel együtt. Ilyetén beteges munkájuk, élettelen, vérszegény, légüres-térben mozgó, de hatása azért van- negatív (!) - és kiérzik belőle a valóságérzet hiánya!

Az önmagunkhoz való őszinteség egy jó gyakorlat. - Sigmund Freud

 

Csakhogy álarcában ki- tekereg,

cifrangos-bohócként adja óráit percének,

s múltnak forduló lábnyomaival “isten adóját”

szaporázza a jövőt ítélkezőnek-- (szőke)

 

2014. 12. 17.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 120
Tegnapi: 74
Heti: 120
Havi: 4 420
Össz.: 373 531

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán "szerzett joga"...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »