Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Vona-kód(va)…

 

Tüntetés Budapesten, amit a hétvégén rendezett Zsidó Világkongresszus kapcsán szerveztek ifjabb Hegedűs Lóránték. „Az utolsó szó - úgy tűnik - Orbán Viktoré, aki elfogadhatatlannak tartja a bíróság döntését. Kérdés, a kormányfő beleszólhat-e a bíróság döntéseibe?

Már csak ebugatás lenne részéről. Lejáratódott! Picsába a törvényekkel, a rendőrséggel… ennek ez az üzenete! Miért is csodálkozom azon, ha külföld is - minden más okból is - már Áderhoz fordul? „A magyar államfőhöz, Áder Jánoshoz intézett levélben - amelyhez hozzájutott az APA hírügynökség - az SPÖ igazságügyi szóvivője, Hannes Jarolim arra kéri a köztársasági elnököt, hogy emelje fel a szavát Orbán Viktor kormányának "elviselhetetlen viselkedésével" szemben.” Hajaj”- „jól” adja magát e hír! És épp most!

Igen! Minden felelősség és mindenben Orbáné és kormányáé… csak a gyengék ellen tudnak harcolni, mikor hajléktalant kell kipaterolni, ott fellépnek eréllyel, mikor a nemzet becsületén is csorba esik ott mismásolva teszik a „szépet”! Az információforrásból a lényeget ragadjuk és kivétellel láttatva, hogy jut „győzelemhez” a „keresztény és nemzeti értékek” nevében egy nem kívánatos csoport! Épp a Zsidó Világkongresszus kapcsán – ehhez a szó: hogy Isten ajándéka a zsidó, máris más értelmet kapott…

Lám! – a kettősbeszédek forma-könnyedsége, hogy olyan Magyarországot kaptunk, ahol a konzervatívok és szocialisták, liberálisok és antiszemiták úgy beszélnek egy-nyelvet anélkül - hogy tartalmi- több-értelmezésében valaha is megértenék egymást… Gratula!

"Európaiként megdöbbenést kelt bennünk az a helyzet, amelybe az Orbán Viktor által irányított jelenlegi kormány vezetett egy Európa szívében fekvő országot" - áll a levélben. Az SPÖ-képviselő konkrétan kifogásolja és aggályosnak nevezi a lakosság jogainak megnyirbálását, az Alkotmánybíróság és a demokratikus intézmények elleni sorozatos "támadásokat".

Ugyan a cikk nem a Jobbikos tüntetésnek szólt, de helyét jól megállja itt is – mégis… íme, elveszett a bizalom immár elfogadhatatlan a hatalom gyakorlata. Kutató objektív szem hol létezik (?) - Orbánnál biztos nem! Felszínes látása a mélyekig nem hatolhat – kockázatát már viselheti az engedékenységnek, ami csak a jobb felé volt igaz, a balt kivetette már… most azt kell mondanom: hál’ istennek, legalább nem járatódtak le! Munkastílusában érzelmileg is illik hozzá e „tévedés”, amit már mindenki átlát, csak ő nem látja meg sem, pedig valójával részt vesz a viszonyban… és ő ezt ne tudná!

 

…ásó, kapa és a nagy-harangja, itt idő-mocska fölszólalt tiltakozásra- 
életért vagy a halálért? - miért a lélek eladva… 
Az istenit e világnak! 
Már lázad az emlékezet, ugráló- nagy-világnak baja… 
Sötét még a fényre máris vakítva, csak gőg- 
és szenvedélyek rabja lett hatalmának játéka…
Kurvásnak szokásból hites-vallomása.
 
Az emberi-törvény vonító-farkasa oltja belém szabályait, 
a csorda nyájas hada hevül álságra – 
hallgató hűségét rászánva, felszabadítás ürügyén
poklát ott járja… 
gránittalapzatán, hogy fél változni e lét! 
 
Éveket öregszem a percekkel, hogy gonosz lettem 
s alázatra még- nem menekszem …
de szökve hagytam el természetem- 
hiányaiból nem vállalom nevetség-szerepem, 
ezért sóhajtva ültem le egy padra, 
az emberiségért mégis védtelen—(szőke)

 

2013.05.04.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 32
Tegnapi: 54
Heti: 348
Havi: 3 493
Össz.: 372 604

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Vona-kód(va)...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »