Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Merről fúj a szél...?


...és még kinek állítanak majd szobrot? Orbánnak talán? Minden lehet...
Igazság nincs, nem is volt – folyamatában is csak a pillanatnak volt és részeiben így is. Valakit mindig ütnek, hiszen Orbán olcsó állama vonja a pénzt... (most a reklám-adó. Mert arra elég, hogy a Várba költözést megejtse, és a minisztériumokat vidékre költöztesse – másra csepp a tengerbe)
Egyenlőség, minek -vannak egyenlőbbek – szabadság, kinek- kinek – testvériség meg nincsen, legfeljebb tesóig megy el! Istentől rendelt „tanítónk” ezt elvetette (részeire szedve beépíttette művelt államába) – mivel az államhatalom Istentől származik, így az isteni törvények szabják meg a földi törvényeket... no- ez lenne a "gondviselés".
Na, ez aztán mindennek a teteje.
Fejre állt a világ.

Varga is felkészült a paksi atommal – baleset lehet (mondja), ha kocsit vesz, lehet koccanás, lehet baleset, amire felkészültek - nem számít, hogy a baleset egy váratlan esemény, amire felkészülni lehetetlen - szóval ez a Fidesz, ahol az értelmetlen hablaty kap szerepet leginkább – és ami a legborzasztóbb, hogy hiszik is milyen okosakat mondanak! Hát még, amit tesznek...

Orbán költözik! E kérdésnek „fontos” elméleti s elvi, no- meg gyakorlati, helyi, idői oldala mellett számbavehető körülményei is vannak - vizsgálat tárgyát képezhetik. Merthogy a rábízott tiszta s abszolút igazságot (amit ő annak tart) a politikában minden erejével érvényesíteni is törekszik... hogy felkentessék!

Szobrot neki, még élőben... (!)

„Áldásos” munkája sikerrel járt, mert lett neheztelés (soraiban leginkább), érdekellentét és marakodás, tülekedés s egymás személyi tekintélyének lerontásával (persze rontják azt maguk is), mint például: Rogán és Lázár között a miniszterelnöki-székért.
Ezek után:
„Én nem is értem, ennek a Petőfinek hogyan állhat még mindig szobra Pesten, erről a Kossuthról hogyan nevezhettek el teret. Javasolnám a Petőfi-szobor azonnali elbontását, a helyére kerüljön a nemes Julius Jacob von Haynau táborszernagy daliás alakja. A Kossuth teret is könnyű lesz átnevezni Werbőczyre.”
A Várat meg Orbán-háznak... merthogy mégiscsak a jövendőnek él s benne mámoros boldogság hevül – és mert mások által megálmodott álmokat álmodik. Máris erkölcsi- „élménnyé” vált, hogy beváltotta érzékeltetni – a még egységet nem nyert jelenségeket érthetővé tenni – eleget téve így –
múlt-vágyainak megvalósulása felé, az úri világ morális züllöttségében fellelhető életerejéből telten...

Áldozat nem leszek, ne tiporják kedvemet…
kedvekkel akaratos most a fölény,
 - kanyarok bukkanóin szenved képe is -
és- mert átfestett valóján keveredtek a színek  
csak vesződtet figyelmeztetés helyett,
        hol felismerésre ég,
a bennem ágáló érzet, mi gyűri kedvemet, addig
ott testálja lényegét egy rémlet, hogy álarcát cseréli épp—(szőke)

Létezővel a képzelet-szülte mindennapi élet jelenségein, a természet megelevenített változatain át, egy mindenen túlmutató természetfölöttiség alkotja meg az Orbán által születőt, mint mondja is- hogy a történelemből innen-onnan összehordott valót megújulásnak nevezi el… idealizált világ, korona-tan, különböző idolumok, keresztényi értékkel bíró vallási beállítottság. Valószínű ezért is a nyomor dinamikus fejlődése az irány, a szociális érzéketlenség, mert képzelgéssel teremteni nem lehet, a keretek közül - mit a világ rá is kényszerít - kilépni nem tud, csak meglévő elemeket kapcsolhat össze. Bizonyos értelemben mégis új az a világ csakugyan - színeiben, hangulatában lett mássá…
Megújulni (feltételezett pozitívumként kellene hatni) csak annak lehet, amit ismerünk is- értelmezett szavain keresztül inkább a visszaút biztos és azt megújulásnak elnevezni több mint botor dolog. Múltbéli folyamatok térképét adja meg, pozitív útikalauz mégsem lesz. Álmokra nem értelmezhetjük a jelent… arra kényszerít, hogy ismerjük fel és kérdőjelezzük meg önmagunkra és másokra vonatkozó irracionális hiedelmeket.
Egyben megújultam Orbánnak köszönhetően, hogy megtanított a létezés olyan aspektusára figyelni- amit korábban valami oknál fogva nem figyeltem (figyeltünk), ez a következmények értelmi rendszere és technikái. Egy bizonyos, hogy a megközelítés nem egy személy problémája (hívjuk Orbánnak) – de az egész népé. Temperamentuma és a karaktere a válasz! Keveri a kártyát rendesen, ezzel azt a látszatot is kelti sokakban, hogy melegszívű, jó- és népszerű… és az? Ő éppen felfelé a csúcsra, míg népe lefelé … a béka-fenekén alulra- a „reformjai” által, és kofaként próbálja eladni a nyomort megújulásnak!

2014. június 11.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 254
Tegnapi: 330
Heti: 1 057
Havi: 4 202
Össz.: 373 313

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Merről fúj a szél...?
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »