Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Halálbüntetés?

 

Puff neki! - már megint mondott valamit Orbánunk... most a „halálbünti” melegen-tartásáról böffentett egy félmondatot. És? - akkor most mi is van? Semmi nincs! - és nem is lesz.

 

Amit én látok, az nem más- minthogy ez a mondat is csak arra volt számítás, hogy elhitesse az emberekkel, ők a sorsukat szívükön viselik...

a gyilkosság alól e mondat inkább volt felmentés a kormányzati felelősség alól, amiként - és így is - az elsötétítés a kirakatban sem az ő dolguk volt, sem nem az akaratuk, azt épp a trafikosok akarták stb.!

Tehát a gyilkosság nem szárad a kormány lelkén, amiként a rablások sem... erre még rá is fejelt Pintérünk, aki szerint így helyes, ahogy van, a mai gyakorlatban!

 

Lám! - csak ennyi az egésznek a tartalmi része és máris másról kezdtek el beszélni az emberek, merthogy a „Jobbik” kottáját fújja Orbán, pedig eszébe sem jutott az elejtett mondat kapcsán ez a megközelítés, de a „Jobbik” most mégis boldog! EU meg rágja a gumicsontot!

Helyes volna, ha nem volna ezer más ügy, amit csócsálni kellene, még a mutyik kapcsán –

a gyilkosság mellett meg nem elmenni kell, hanem a megfelelő ítéletet meghozni és megoldani a kiváltó problémát (amiként a trafikosok már el is kezdték a fóliák leszedését).

A gumicsontokkal épp ezeket árnyalják, pedig igenis van felelőssége a kormánynak és Orbánnak is, ha másban nem, akkor a trafik-mutyik kapcsán kialakult helyzetekben. A rablások is a rossz intézkedések és a Pintér-féle hozzáállások miatt szaporodtak fel... TESZEM HOZZÁ CSENDBEN!

 

Egy gyerek sem azért nem fog dohányozni, mert elsötétítve vannak a dohány-termékek! Hanem, sokkal inkább azért, mert a tiltás csak felfokozza a kíváncsiságot... vajon, miért is tiltott, ha egyébként árulják... hát kipróbálom (mondja a fiatal)! Mennél nagyobb a tiltás (ami álságos), annál inkább az elkövetés felé visz el – ez egy emberi tulajdonság (sajnos így van ez mindennel).

És a helyzet még fokozódik, hiszen a kormánynak nem kell az értelmes gondolkodó elme, de kell az iskolázatlan (ám pénzét jól számolni tudó) – jó-esetben, vagy- de „szakmásított” és erő által felturbózott ösztön-lény... fenyegető, tragédiákkal vemhes légkört teremtve ezekkel!

Persze a pokolba vezető út is jó-szándékkal van kikövezve!

 

A keresztényi nevelés sem errefelé orientált, mert csak úgy magában az anyag tagadása nem ad kellő megvilágítást a nagy-szellemnek! Nem helyezi előtérbe azt, hanem kérdésessé teszi inkább a létezését – hit magánügy, aki akar higgyen, de ne kötelezően, mert ezt a terhet is ledobja magáról az ember.

Amit kötelezővé tettek eddig, az nehezen működik, amúgy meg (mert ez is emberi tulajdonság) ellenkezést és hitetlenkedést vált ki, még a „gondolkodókban” is!

És ezekre még rá is fejelnek a pihenésre invitálók, hogy bezárni kell a boltokat, azt, ami eddig jó volt! - mert ez volt az emberek kényelmének jobbik oldala! Hát! - ennyi! Huh, de hitelesek lettek!

Világítóan tiszta , fenyegető erőt lobbantva imigyen!

A szeretet, a megértés, a meggyőzés adja, adhatná már végre a szív és az eszme igazát, de nem - csak metsző-szavakkal és fenyegetve ez is, mint a politikában általában (ami fideszi és keresztényi is?!). Így a tehetetlenséget álcázni nem kellene mégsem... (kilóg a lóláb!) - a lapos darabosság, a semjéni közösségvállalás és a mindenfelé lovaglás magamutogató érdemére, az érdes-helyzettel való visszaélést mutatja meg és nem a dolgok reális számvetése világlik ki belőle! Ez a szégyenük mára!

Ami után csak egy kupac lószar marad történelmi emlékként!

 

Visszatérve a halálbüntetésre, ezzel a bírói karral, a jelenlegi jogi gyakorlattal, csak a melléfogás lehetősége szaporodna fel és nem biztos, hogy a célt elérné, pedig... de – a teher a bírón így is nagy, lásd, a szegedi esetet, amikor a tetőn szaladgált a bíró!

A felelősséget elviselni jaj! - de nehéz (!) - és az erkölcsi teher vele még nehezebb, az élete végéig kísértené, hogy helyesen cselekedett-e...

Inkább az ilyen orbáni-elszólásoknál, azt kellene figyelnünk, hogy mit akarnak megint elfedni, eltussolni, hogy figyelmünket miért terelik másfelé megint, ismét és mindig?

 

mások hite

 

...s nagy szerepet játssz a halállal

magamat emésztő bosszúságban

serceg szintre szinte

hogy ártó méreg-tűit mélyessze

az egy-emberi szövetbe – idegbe? – (szőke)

 

2015. 04. 30.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 74
Heti: 51
Havi: 4 351
Össz.: 373 462

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Halálbüntetés?
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »