Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbáni párhuzam?

 

Horthy detektívjei az igazságért vertek”!

 

...elértük, mit ajkam előre mondott,

ahol meglátod a keserű népet,

a sok gonoszt, s eszeveszett bolondot.”

 

Horthy időket így méltatni lehet-e, hogy ők a „szentek”- miként rendőreik az igazságért vertek? Atya-Isten! Ostoba megközelítése egy korszaknak- akként is, hogy Rákosival hozzák párhuzamban és nem a mával... Rákosi hibáit tudjuk (!) - mert a részeg elvtárs mellette, mind elitta az eszét- miként pribékjei az ÁVÓ-ban is, és- mert határ volt, csak a csillagos ég!

Orbánék hibája meg, hogy semmiből nem tanulnak! Emlékszünk az erdélyi emberre, akit a ma rendőrsége kéjesen és élvezetből agyonvert? Hát hogyne... s van még példa több is, de letagadva, vagy másként kommunikálva az ok (pl. az egri hetvenéves idős ember ügye)! - és akkor jönnek Horthy rendőrségével... meg az igazságért- a sokszínű látomásokkal. Menjenek a fenébe! - ez már elmebaj.

A világ mifelénk sajnos semmit nem változik. A módszereik változatlanok. „Régen dossziékat vezettek, ma a dossziék egy mamut-adatbázis egy-egy sorát, oszlopát jelölik. Régen fizetett szolgák, mostantól szoftverek figyelik, elemzik majd elhangzott mondatainkat. Ami gyanúsnak ítéltetik, azt felterjesztik a hivatalba. És akarjuk vagy nem, ezután az arcunkat is kötelezően adjuk hozzá... mikor lesz világos: ezt bizony mocskos diktatúrának hívják...” (?!)

Már azt sem értem, hogy e szemét és aljas- vérgőzös pribékekkel megáldott tenger-nélküli ellen-nagyot, ki- Horthy (volt) miért kell naponta ismeretre terjeszteni...? (enyhén szólva is jellemhiba)

Horthyról nagyon-nagyon röviden:

Hogy a Trianoni Békeszerződést ő íratta alá, az senkit nem akadályoz meg abban, hogy honmentőnek tartsa.

Hogy az országot a nácikhoz kötő bécsi döntések miatt hongyarapítónak gondolják, hogy a magyar zsidók százezreit elpusztító intézkedéseket a németek nyakába varrják” – napi gyakorlat...

És nincs senki, aki elmondaná, hogy hülye-gyerek, amikor bánatosan belebőgöd az éjszakába kiérlelt nézeteidet erről a cseppnyi országról, akkor jusson eszedbe ez is... (a fent leírtak)

Amikor meg a Székely Himnuszt porlasztod, emlékezzél egy percre a Székely Hadosztályra is, amelyik megnyitotta a frontot a románok előtt.

Hja, a történelem nem fekete-fehér ám…”!

És a ma:

...egy illiberális rendőrállamban, egy komplexusos, diktátorhajlamú önjelölt zseni, aki megszállottan módosít, újramódosít, újraértelmez és nem ritkán visszamenőleges hatállyal is áthág minden lehetséges törvényt, most majd új adatbázist hoz létre a polgárokról, és tömegesen hallgatja le az alattvalókat. Remélem még a jólfésült Orbán-fanatikusok is látják, hogy ezzel korlátlan hatalmat kap a lakosság megfélemlítésére, terrorizálására.”

Így van ez akkor is, hogy aki nem bírja szusszal az lejjebb marad. De az a lejjebb akkor is lejjebb, ha az illető feljebbnek hiszi. Ám pofonokkal fognak narkotizálni, mert a ma is (az illiberális valónk) hajlamos e gyógymódra! Hiúak ma is, és ma is felségsértést követ el, aki hiúságukban megsérti őket.

Az Amerikai talajt sem véletlenül fűtik alá... bár NATO tagok lennénk, de a demokráciát telibe leszarják- meddig lehet tűrni még? - hogy ez az illiberális álszent, aki a feje búbjától a lába talpáig egyetlen hazugság, tovább garázdálkodjon – és mert a szabad Amerika respektálja a sajtót- a szólásszabadságot- ő meg nem. A korrupció intézményeivel ráépült már az országra, még akkor is, ha szava az, hogy zéró-tolarencia van hirdetve ellene... eddig még, csak- minden valamiből semmit csinált (magának persze másként mást), hogy a nyájat megóvja azoktól az eszméktől, melyek ránézve egyedül veszélyesek...

 

Elhalasztják a Fidesz vasárnapra tervezett kongresszusát – közölte Orbán Viktor szombaton.

A miniszterelnök emellett kijelentette, hogy megerősítették hazánk védelmét.”

Ezekkel bizonyosan visszafog tántorogni európai talajtalansága talajára! Igaz is a Géniusz nem üvegbúra alatt él!

A legjobb úton haladunk egy rendkívüli állapot bevezetése irányában, ahol már Orbán azt csinálhat, amit valóban akar csinálni... uralma megingathatatlan- érdekkörébe vonhat minden dolgot, miként érzi még belső tartalékait is és bízik lehetőségeiben...

 

Párizs: terror-sorozat, melyre Putyin és Medvegyev úgy reagált, hogy azzal csak egyetérteni lehet...

összefogás! Orbánnak ez menni fog?

Medvegyev: "a terrorista bűncselekményekre nincs magyarázat. A párizsi tragédia megköveteli mindenki összefogását a szélsőségességgel való harcban, kemény és határozott választ kell adni a terroristák támadásaira".

Putyin: "a tragédia újabb bizonyíték a terrorizmus barbár lényegére, amely kihívást intéz a civilizációhoz. Nyilvánvaló, hogy a gonosz elleni hatékony küzdelem megköveteli az egész nemzetközi közösség együttes erőfeszítéseit".

 

lélek évszakai

 

lát-e a szem? - merre űz a földi vég?

Merre hív az ég?

- és jön ami jön?

Miért és miként?

A lélek évszakai mások

a lélek ideje is más – és

a már- a vénebb idők szagát járja

pezsegne még- de csak tébolya rajta

- feledi emberi rangját

a szentek pózában alakít mást -

...számító lett – itt-ott

rá az érzéketlenség vont-

kacskarigóin – hova torkol -

s ott már az érdek gyilkolász

nyugta végett

mentegetni épp – (szőke)

 

 

2015. 11. 14.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 269
Tegnapi: 330
Heti: 1 072
Havi: 4 217
Össz.: 373 328

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni párhuzam...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »