Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és a civil vagyontárgyak...

 

És reng a föld- a futó folyók

fáknak gyűlőlt odvaiból

mérge

világ határán nem vett hírre

s mégis

tud magasat letaszítani mélyre? – (szőke)

 

„Többeket levélben tájékoztatott a Magyar Honvédség arról, hogy nyilvántartásba veszik autóját és rendszeres adatszolgáltatásra kötelezik a járművel kapcsolatban – írja az Index.

 

Nem speciális munkagépekről, hanem terepjárókról és kisbuszokról van szó. Ha a honvédségnek szüksége lesz az autóra, a tulajdonos köteles lesz átadni a slusszkulcsot – írják. Aki nem reagál a levélre, akár milliós büntetést is kaphat.”

 

Mi történt... háború van? Lemaradtam valamiről? Talán egy háborús helyzetről? A terrorfenyegetettség, ezt nem indokolja! Orbán, kapj a fejedhez! - és még fenyegettek is, milliós büntetéssel. Mi van itt, az a kevés is elment?

Vigyázzon az ellenzék és vigyázzatok emberek (!) - ez már a vég... a rendkívüli állapot- szükségállapot bevezetésére, az akarat- már a nyakunkban liheg. A „Jobbik” segítségével meglesz a parlamenti jóváhagyás is... már csak az hiányzik, hogy a Gárda is, meg a betyársereg, a 64 vármegye és a „vér és becsület” légiói is, lefoglalhasson kocsikat, hogy mobilizálható legyen. Hol élek? Magyarországon vagyok még? Vagy nem ébredtem fel? Csípjetek meg! Ez az egész rendszer beteg!

Orbán, ebből kurva nagy bukta lesz, még akkor is, ha a helyzet, azt indokolná, hogy egy szükségállapot bevezetésével már választani sem kell és marad a Fidesz!!!

Vajon Brüsszel, Strasbourg ehhez mit szólna?

Ellenzék ébresztő!

Folytatásul:

Átvehetné a magyarországi sajtóorgánumok szerkesztőségei feletti ellenőrzést az állam, amennyiben kihirdetésre kerül a kormány alaptörvény-módosító javaslatával beiktatott terrorveszély-helyzet.

a kormány szinte bármit megtehetne, kontroll nélkül: az egész országban lekapcsolhatnák az internetet, beszüntethetnék az általuk kívánt médiumokat, felfüggeszthetnék a gyülekezési jogot, kijárási tilalmat rendelhetnének el, kitelepíthetnék az ország valamely részén élőket, akárhogy korlátozhatnák a járműforgalmat, elkobozhatnák „a biztonságot veszélyeztetők” vagyonát, bevezethetnék a jegyrendszert.”

Csak reménylem, hogy a „Jobbik” most magához tér mert nyilatkozataik, ha érintőlegesen, de arról szólnak, hogy a Fidesz őrülettel nem értenek egyet... a kétharmadot egyik párt se biztosítsa a Fidesz-KDNP pártoknak! Aljasul becsapnak mindenkit...

Ahogy Novák Előd kijelentette, hogy a kormány jogalkotói túlkapásokat is beépített a javaslatba; “bemondásra lehetne terrorveszélyt vizionálni (láthattuk már, milyen blöffökre képes a TEK), ráadásul egyszerű kormánydöntéssel, kontroll nélkül, míg a szükségállapot kihirdetéséhez eddig kétharmados országgyűlési felhatalmazás kellett.”

 

Ha sikerülne a Fidesznek a manőver máris:

ellenőrizhetnék a levélforgalmat,

korlátozhatnák a lakossági internet-hozzáférést,

átvehetnék a sajtóorgánumok szerkesztősége feletti ellenőrzést, vagy felfüggeszthetnék azok működését,

kijárási tilalmat vezethetnének be, betilthatnák bizonyos nyilvános rendezvények megtartását,

teljes vagyonelkobzást végezhetnek olyan személyek esetében, akik fenyegetést jelentenek az állambiztonságra,

élelmiszer- és benzinjegyet vezethetnek be (a bankrendszer összeomlása vagy az energiaellátásban keletkezett zavarok okán).

...a terrorfenyegetettségi vészhelyzet nem, azaz nem azonos a belbiztonsági válság kezelésére megalkotott szükségállapottal vagy a háború esetére kialakított megelőző védelmi helyzettel. Miért nem azonos? Mert utóbbi kettő esetén:

„A szükségállapot bevezetését a terrorfenyegetés, illetve egyes eseti támadások még nem indokolják, mivel ezek azonnali kezelését még a Kormány jogkörében, egyes rendkívüli intézkedések bevezetésének lehetősége mellett kell biztosítani. Ezzel szemben a szükségállapot bevezetése akkor válik indokolttá, ha több olyan súlyos támadás valósul meg, amelyek tömegesen veszélyeztetik az élet- és vagyonbiztonságot, vagy az állam alkotmányos rendjét alapjaiban veszélyeztetik. Az ilyen kiterjedt fenyegetések esetén a szükségállapot bevezetése mutatkozik indokoltnak, ahol a döntési jogkörök a köztársasági elnökhöz kerülnek és az állam működése rendszerszinten megváltozik, egy sokkal szélesebb rendkívüli intézkedési jogkört megnyitva a fenyegetés elhárítása érdekében.”

Vagyis miben különbözik ez a szükségállapot az összes többitől?

Abban, hogy bevezetése alkalmából a döntési jogkör nem Áder Jánost, hanem a kormányt, illetve annak fejét, Orbán Viktort illeti.

De pontosan mi is ez a terrorfenyegetettségi helyzet?

Nincs meghatározva, nincs róla egyetlen definíció sem az egész dokumentumban. Valami, akármi, bármi.

Amit a kormány, illetve a miniszterelnök annak talál. Minden és semmi. És mivel nincs meghatározva, nem közjogi, hanem retorikai és nyelvtani kérdés lesz belőle –hiszen a netadó ellen tüntetőket is „terroristáknak” nevezték egyesek annak idején.

„A terrorveszély-helyzet nem jár együtt szükségképpen a Magyar Honvédség felhasználásával, de lehetőséget teremt annak megnyitására. A Magyar Honvédség felhasználásról a terrorveszély-helyzet kihirdetésével együtt a Kormány dönthet. További garanciális feltétel, hogy a felhasználás csak akkor nyílik meg, ha a Kormány értékelése szerint a rendőrség és a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok alkalmazása adott helyzet kezeléséhez nem elégséges.”

A TEK a terrorelhárítással foglalkozzon és ne Orbán ágyát őrizze! - talán nem lesz szükség a fent említett dolgok bevezetésére!

folytatás: www.magam-emeszto.hupont.hu

 

a gyáva Hős

aki fúj- hevül- dörömböl...

 

megmutattad- leleplezted-

már tudtuk ki vagy

...ki- más

...ki- ellen kell a harc -

és mégsem

mert a

kép

a rajz

gazdagságoddal gazdagabb

erővel bír

hunyászkodni így tanít meg -

 

(bírom még iróniával)

 

...s lám- remegnek a dolgok

most

- a nagy is

- a kicsi is

...és a víziók

számlálhatatlan árnyalatában

már csak a bolond-kötőfék foghat

félelmek által ajánlottan -

ó- mennyi minden itt

de talpamra csöpp sár ragadt”

az is miattad! – (szőke)

 

2016 03. 02.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 24
Tegnapi: 278
Heti: 1 105
Havi: 4 250
Össz.: 373 361

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a civil vagyontárgyak...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »