Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán objektivitása...

 

S itt a legújabb botrány és a fő pofájára minden felfér, pír sem önti el és rá sem ég, mert felvértezve gonoszsága által, tapicskol a lét örömében rég...

Csütörtökön nyit a Göteborgi Könyvvásár, amelynek legfőbb témája Magyarország...

Az idei vásár másik témája a szólásszabadság lesz. Daniel Levin főszervező szerint a vásáron nemcsak az irodalomnak van helye, hanem a társadalmi vitának is. Ennek jegyében a 31. Göteborgi Könyvvásár vitaprogramján szerepel Heller Ágnes filozófus, aki korábban a svéd köztévé Magyarországról szóló dokumentumfilmjében már élesen bírálta a magyarországi közállapotokat.

A könyvvásáron mutatják be Birgitta Ohlsson könyvét, a Hej herr diktator (Jó napot, diktátor úr) címűt, amelynek alcíme: Magyarország Orbán uralma alatt. A svéd szerző egyébként nem akárki. Birgitta Ohlsson volt a kormány EU-ügyekért felelős minisztere. Már korábban is kikelt az Orbán-kormány politikája ellen, és uniós szankciókat is sürgetett Magyarország ellen. Szerinte az EU-nak kötelessége lenne büntetnie azokat a tagállamokat, melyek nem tartják tiszteletben a közösség eszméit.”

...egy vélemény, ha nem is irodalmi: Szaros diktátor Felcsútról, a stadionépítő géniusz, Európa megmentője - még egy kisvasutat Felcsútra - de Mészáros csinálja azt is, mert még kevés a pénze! ORBÁNISZTÁN én így is szeretlek.

Merkel mélyponton a menekültek miatt: hülye duma csak... mert, ha valaki a körülményekben ember tudott maradni, annak a népszerűsége töretlen... nem úgy Orbáné, az csak kreált és öngyilkos-lépései elsodorják (majd egyszer, ha most nem is), ha nem változik gyorsan. Nála misem egyszerűbb, hiszen- ami máma igaz, annak a fordítottját is képes igazolni másnap... a köpönyeget lassan újra kell cserélnie, a régit, annyit forgatta, hogy az már elkopott!

Nálunk folytatódik a harc, bár az igazságot mindenben kiforgatják, hazudozásokkal másítják, így is mindig kiderül!

DK: Bakondi hazudott, nem dobtak át gyereket a kerítésen!

Korábban tényként állította, hogy a menekültek átdobták a gyerekeket a határkerítésen Röszkénél, amikor összecsaptak a rendőrökkel. Most már nem biztos ebben. A Dk szerint, az Orbán-kormány folyamatos hazudozással hergel a menekültek ellen.”

Orbán iszap-birkózik?

Magyarország harcos miniszterelnöke, Orbán Viktor hónapok óta másról sem beszél, mint hogy elárasztják országát a valójában Németországba tartó bevándorlók. Az áthelyezési lehetőség egyfajta válasz erre a panaszra: lehetővé teszi, hogy Budapest szabályszerűen megszabaduljon 54 ezer ide érkezett menekülttől. A brüsszeli agytröszt elképzelése szerint ezzel elhallgattathatnák az EU vezetésének leghangosabb bírálóját és lehámozhatnák Magyarországot a többi visegrádi országról, amelyekkel összefogott a bevándorlási kvóta elutasítására. Orbán azonban elutasítja a "nagyvonalú" ajánlatot. A hivatalos indok az, hogy kormánya nem tekinti Magyarországot frontországnak, hiszen szinte minden ideérkező menekült Görögországban lépett az EU-ba. Ha Athén elvégezné a házi feladatát, akkor itt semmiféle probléma nem keletkezne.

Orbán: Bármelyik órában elrendelhetjük "az éles határzárat"!

"Ha az a jelentés érkezik, hogy képesek vagyunk érvényt szerezni a magyar jogszabályoknak és a fizikai határzárat a zöldhatáron életbe léptetni, és a belépni akarókat a kijelölt pontok felé tudjuk irányítani, akkor el fogjuk rendelni az éles határzárat"

Ez már szarakodás, most vagy ez, vagy a görög tegyen rendet és az olasz... és akkor segítjük őket, vagy nem segítjük őket? Ha igaz a hír, Orbán megint kétarcú ( és nagy-arcú), amiként- máris átment egy kioktató stílusba! Nekem kurvára visszataszító, a menekültek üldözése mellett, ez a diplomáciai érzéketlenség... itt is kakaskodik, meg ott is kakaskodik... valaki leállíthatná ezt az ész-bajnokot!

és akkor máris itt egy jótékony kézlegyintés? „Csaknem 20 európai uniós tagállam, köztük Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárást szerdán az Európai Bizottság, mert nem értesítették időben a brüsszeli testületet arról, hogyan ültették át saját jogrendjükbe a menekültügyi eljárásról szóló irányelvet és a befogadóközpontok minimális körülményeit meghatározó jogszabályt.” A fenéket! - csak „Brüsszel tájékoztatást vár arról, hogy az öt említett ország, köztük Magyarország hogyan alkalmazza a közös ujjlenyomat-nyilvántartó rendszert szabályozó úgynevezett EURODAC-irányelvet.” Ha-ha -ha - ez már röhej! Lámcsak Orbánnak van egyedűl javaslata... egyedüli Géniusza Európának?

A magyar miniszterelnök javaslatai a következők:

- a görög határok védelmének átengedése azoknak az európai országoknak, amelyek készek ebben részt venni.

- a menekültek és a gazdasági bevándorlók szétválasztását még a schengeni övezeten kívül.

- a biztonságosnak tekintett országok listájának európai szintű meghatározását.

- az új pénzügyi források érdekében minden tagállam növelje meg egy százalékkal befizetését és csökkentsenek minden kiadást egy százalékkal. Ez hárommilliárd eurót jelent egyszázalékonként.

- kiemelt partnerség kialakítása azokkal az államokkal, amelyek nélkül nem lehet kezelni a helyzetet, például Törökország és Oroszország.

- világkvóták létrehozása, vagyis hogy az egész világot vonják be a menekültválság kezelésébe.

és már megint ő folyik a csapon is, de most tényleg igaza is van, már – ami a javaslatait illeti (lehetetlen megtámadni, aki megpróbálja, az elveszett)!

Sajnos itthon, ismételten nyereséget söpörhet be, választói körében!

Orbán győzött és győzni fog?! ..."mindent meg kell tenni, ami csak emberileg lehetséges, hogy ismét rendet és rendszert teremtsünk" a káosz helyett - hangsúlyozta Horst Seehofer. Folytatva kiemelte: „Orbán Viktor miniszterelnök "nem bírálatot, hanem támogatást érdemel" az uniós szabályok érvényre juttatását szolgáló tevékenységéért...” Tudjuk, hgy Orbán egy ravasz róka, és több arca van, tudjuk, hogy a káosz jól jött neki, hogy hazudik is, a mai napig – hiányosságaik nullszaldósak lettek, a menekültválság miatt, tudjuk, hogy folytatódik majd az öndics, munkájuk felértékelése, a kettős. és kifordított beszédek mellett még sok örömtelen nap vár a menekültekre, tudjuk - hogy a civileknek egy fia kanyit nem adott! - ekként, mert hamis a szó – mégis igazságot harcol ki munkájának, a rendőri támadás fordítottjával erőszakszerveinek is (ámbár az „egyes” megfeszített szolgálata, a körülményekhez képest embersége dicséretes volt, a nulla ellátásuk mellett is) elismerést vív, de a videók mást mutattak így is!

Többen transzparenseket tartottak a magasba, egyebek között azzal a felirattal, hogy "Orbán Viktor nem példakép Bajorország számára", mert megsérti az emberi jogokat, a sajtószabadságot, a vallásszabadságot és az EU működéséről szóló szerződést.” Ennek már sok értelme nincs, a világ másra figyel most! A folytatásra, a megoldások kiagyalására, hogy lesz-e eredmény...

Edmund Stoiber a találkozóról egyebek között elmondta: Orbán Viktort meglepte a németországi kritika, és nem érti, hogy ha a magyar-szerb határon épített kerítést bírálják, akkor miért nincs felháborodás a calais-i kerítések miatt. Edmund Stoiber hozzátette: "azt hiszem, Németországban nem értékelik objektíven" Orbán Viktort.” Egyszóval Orbánt már védik!

 

jelképpé álcázva

 

Ki- nászt sem ízlelt még

s koronázta magára a dicsekvést

mint panaszszót elébb -

...majd fecsegve pengeti honára

gyilkos ítéletét... az ma

egy szószátyár

 

a fajtalan mában -

...a súlytalan holnapokban

már a halál ropja táncát

itt már a hadak íze érzik

miként:

a „horda” – ha valamit hagyott még

- talán – és

arra rátalálva

...mondja fel könny-teli himnuszát! (szőke)

 

2015. 09. 23.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 49
Tegnapi: 226
Heti: 49
Havi: 3 194
Össz.: 372 305

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán objektivitása...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »