Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Kiforgatott igazságok... (?)

 

„A játék már nem babra megy,

oda a test, talán a lélek”: aki veszít nem nyeri, bolond, ki a legnagyobb tétet olyan kevésért felteszi...

 

Családi csődvédelem vitájában az LMP vitte el a pálmát. Elmondta a hölgy, világosan és érthetően, kinek kedvez és kik azok akik a létrafokot sem tudják meglépni (eggyel sem feljebb, de a lenn még mindig adott), hogy van bizony még javítani való bőven a beadványon!

Ám azon egyáltalán nem is csodálkozom, hogy Rétvári még értelmezni sem tudta a mondandót...

A „Jobbik” örül, mert szóba-állnak velük már a kormánypártok s nemcsak a végszóban mondják el véleményüket, ám a nagy öröm kicsit hézagosra sikeredett, mert a megértés és egyetértés itt is elmaradt!

A Fidesz veszítette a kétharmadát, ez tény, de lesz az a pénz majd, amiért egy-két képviselő (s nem találgatom hol – tudom!) beteget jelent és vagy mellényúl... főleg a tartózkodó pártból, aki nem ellenzéki csak vár a megfelelő pillanatra, hogy „robbanthasson” az ellenzéki egyetértésen!

Igen elérkezett a pillanat, hogy Orbán ismét kebelére ölelje Vonát és egy „konszolidált” fellépést generálva, átállítsa őket a maga oldalára. Neki muszáj (sok még a „sarkalatos” pont), a „Jobbik” meg így mehet a kormányrúd felé – ha még araszolva is – más minden színjáték csupán!

Makovecz szobrát nézegettem a minap... nem tudom mit mondjak rá, de teljesen ellentmond a makoveczi felfogásnak, ha nem lennének túlsúlyosak a szavak, azt mondanám: ez a szobor Makovecz életének- munkásságának a meggyalázására született meg! Kőbe-zárt lélek címmel talán, vagy egy bezárt világot szimbolizál (?) - de Makoveczhez semmi köze sincsen. Annyira abszurd és ostoba ez a „mű”, hogy én az egyszerű ember is szégyellem, hogy vannak emberek (akik még művésznek is hívják magukat), akik nem szégyellnek egy életpályát ilyen kretén művel lejáratni!

Makovecz építészetével egy iskolát teremtett!

"Az iskola, amit teremtett, messze földön híres nemzetközi mozgalommá vált. Ez az organikus építészet volt, amit ő szeretett élő építészetnek is hívni" - mondta az [origo]-nak Ekler Dezső építész, Makovecz tanítványa, aki tanulmányok sorát írta egykori mesteréről. A nevéhez kötődő organikus építészet lényege, hogy az épület szervesen illeszkedik a környezetbe és a tájba...”

Csak csendben kérdem ez a szobor – vagy mi) hogyan illeszkedik oda, ahová szánták?

Sehogy sem!

Lejárató és még csak nem is részvétkeltő, de mégannyira sem tölthet el ez a giccs büszkeséggel!

Vagy a „művész” csak játszik a bánattal, hogy egy dekoratívnek hitt valamibe öltöztetett egy szemérmes érzelmet (az életben bátor értelemből), vagy mi a csoda: ha már életében nem zárták lakat mögé, akkor zárjuk kőbe a fájdalmát s közben eltölti a büszke öntudat a művészt, hogy Ó! - mily nagyot alkottam?

Nagy a baj, mert Makoveczhez ennek a műnek semmi köze (és ne is legyen), mert nem szemléletes csak ostoba, nem ihlette őszinte pátosz, s nem mutatja a nagy tetteket, amit Makovecz végrehajtott a világban... csak egy önmegmutatást és önző szánalomkeltésre való önértéktudatra sem alkalmas, kultúra értékéből semmit fel nem mutatóvalamit, hogy lássuk mire is fogékony a szobor alkotója.

Ami lejön belőle, a Fidesz-közeliség szentnek hitt, de hamis érzése...

Szemérmetlen és lekezelő, s hangulatában is elszomorító látványa lehet csak a mai művészi kultúrának... íme egy magyar groteszk- mai valóságában!

Semmi képzeletet felgyújtó és erkölcsi felelősségre indító, jellem-acélozó indíttatás sincs már- de a gyalázat és gyalázkodás látomása csak benne, ahogy a gigantikus mű alkotója munkája közben, művészi-kézzel ront el egy üde-zöld „kertet”! Ahogy belerondít egy életpálya szépségébe... tehát nem sikerült a mű olyanra, akiről szólhatna, mert nem szól senkihez sem, legfeljebb szólhat arról, hogy a halál még sötétebbnek látszik, mint amilyen s az arc sem tudjuk minek szánva egy lyukból tekint reánk- talán az életre mosolyogva – vagy eltorzultan talán és a halál felé nézve? Én ezt már eldönteni sem tudom minek is szól e „mű”! - (a művész talán egy Janusz-arcnak szánta?), aki engedélyezi viszont, bocs', de az egy nagy marha, mert a mai magyar kultúrát súlytalanítja el, komolytalanítja el (mint azt tették a Kossuth-téri emlékműnél is! Kapunk valami kétes vigaszt... „hogy a kancsal emlék szépítsen tovább”!

Makovecz a saját építészetét közérthetőbb formába öntötte!

 

...ha jön a tavasz

s újraéled minden

ám mindig mássá

még ha a szem

azonosságokat is tapasztal...

Ez a természet rendje

de az ember más...

ha elmegy- elment örökre (!)

...és a szem már hiába vizslatja nyomát -

Lényeg a kezdet

s a folytatás...

a véggel már semmit

de semmit kezdeni nem lehet

az leszel ami soha nem voltál! – (szőke)

 

2015. 06. 11.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 34
Tegnapi: 54
Heti: 350
Havi: 3 495
Össz.: 372 606

Látogatottság növelés
Oldal: Kifordított igazságok... (?)
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »