Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

„idem per idem”…

 

Felzárkózunk? Hogyan, ha még azt sem tudjuk – tudják a kormányban, hogy hova… hátrányunk növekszik, Európában a hátulgombolós- hátul-kullogók közé tartozunk. Orbán harcol, Matolcsy vizionál – növekedésünk többletek nélkül nullára zsugorodott… sőt már a mínuszokat döngetjük! Nincsenek ösztönzők, hiszen a munkakereslet és a munkakínálatot visszafogja (még most is, hogy felismertük) a sok adó, mely nem feltételezés, hanem bevett gyakorlata a gazdasági minisztérium munkájának! Szociális helyzet romlott, kiadásai csökkentek… munkavilágát kikényszeríteni munkahelyek nélkül nem lehet – rosszul kommunikál a kormány. Szégyentelen arrogáns módon alázza az embereket, közben minden statisztikát, számadatot megmásít és folyamatosan hazudik Európának. Az adórendszer inkább az elkerülésére hat ösztönzőleg – következésképpen a jövedelmek eltitkolására. Így vagy úgy e modell alacsony aktivitást mutat, a legrosszabb kombináció, amellyel legfőbb gátja lett a gazdasági felzárkóztatásnak… kiút már nincs, ez a hatalom, ha sürgősen nem változtat ösztönzőkkel: „ezzel párhuzamosan a munkát terhelő elvonások célzott csökkentésében” – esetleg a behajtás szigorításában!?

Az MNB lenyúlása most már bravúroskodás nélkül is valóság lett!

A „játék” beindult, Orbán virtuóz könnyedséggel dirigál… nem nyűgözött le, de a félelmet elültette bennem (és még sokunkban). A látszatra sem ad már a hatalom, és láthatóvá tette gyötrelmeit, a hamisságok könyörtelen változatai alatt húzódó hazugságok tekintetében.

Így vagy úgy itt a vége – a lét eme disszonáns állapotában a majdani harmónia lehetőségének kutatása lehetne a feladat (hihetnénk), de Matolcsy a könnyebb utat választja, s mibenlétét Orbán magyarázatára bízza, így juttat „híradást” a szenvedők sorsáról (az ország állapotáról), hogy harcát (háborodott háborúságát) folytatja, akár ellenünkre is!

A költségvetés megint változtatásra szorul, hiszen az árfolyammozgások erős befolyása torkot szorongat – a tartós 300–on fölüli eurót nem viseli el…

„a monetáris politikaformálók megvadulásaként” jelenik meg. A realitás hiányán túl - ezek a megrázkódtatások túl csekély mértékűek. A mikro-szintű adatokban ezeknek a lakosságra jellemző megrázkódtatásoknak a varianciája az eddig ismert és alkalmazott modellekben is a megrázkódtatásokénak a sokszorosa… szarban vagyunk!

Orbán és forradalmi-társai elmélkednek a múltról, reményeikről (tévedéseket nem taglalják, mert nem ismerik be), de nem veszik figyelembe, hogy veszett az illúzió, mert korlátok közé szorult szegényes életünk, ami nem is központi téma – biztonságos életükről több szó esik most is.  

Ötletek vannak, azok hasznosítása elmarad mégis… ragaszkodnak a rosszhoz Orbánék és ehhez a végsőkig kitartanak! Mindezekkel titokzatos kísértetiessé tették a létet, hol már helyenként a rémület is érzékelhető – félelmetessé lett a jelen!

 

Rém-múlt, jéggé dermedt jelen…
És milyen jövőt sugall a természet?
Mitikussá tágul a magány a csecsebecséken,
Lélekből-villantott képein, képtelen őgyeleg---(szőke)
 

2013.03.13.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 35
Tegnapi: 74
Heti: 35
Havi: 4 335
Össz.: 373 446

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: "idem per idem"...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »