Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbán nem nyugszik…

Nemcsak Németországgal keveredett súlyos diplomáciai bonyodalomba Orbán Viktor, a miniszterelnök tovább folytatja támadását az Európai Unió ellen is. A kormányzása három éve alatt számtalan uniós partnerünkkel konfliktust kiváltó miniszterelnök tegnap egyenesen kijelentette: Brüsszel igazságtalan és visszaél a hatalmával, Magyarországgal szemben.

“Tisztelt képviselőtársam. Ha csak annyit mondana, hogy az Európai Unió Magyarországgal szemben gyakran igazságtalan, gyakran használ kettős mércét, s időnként visszaél a hatalmával, akkor le is ülhetnék, mert egyet értenék önnel”. Ezt válaszolta tegnap Orbán Viktor Balczó Zoltán parlamenti kérdésére. A Jobbikos politikus arról faggatta a kormányfőt, hogy mit gondol Magyarország “gyarmati” státuszáról. “Miniszterelnök úr szerint rendelkezik a kormány gazdasági-költségvetési kérdésekben a szükséges szuverenitással vagy a gyarmati helyzetünket tudomásul véve hozza meg végső döntéseit” – kérdezte a kormányfőtől Balczó, Orbán pedig először azzal válaszolt: “Szeretném a Ház tagjait emlékeztetni arra, hogy amikor a békemenet kiállt Magyarország mellett, akkor egy olyan feliratot vittek maguk előtt, hogy nem leszünk gyarmat. És én a békemenettel teljes mértékben egyetértek. S a mi munkánk arra irányul, hogy Magyarország ne váljon gyarmattá.” Balczó erre azt mondta, kérdése nem arra vonatkozott, hogy leszünk-e gyarmat, a Jobbik szerint ugyanis már azok vagyunk.

Nem semmi, amit már leművel a Fő! Megszívjuk és nem kicsit… „S már itt harsog feletted az apokalipszis száraz kőförgetege…” – némiképp átfogóbb értelmezésben régóta felszította a szenvedélyeket. Ismert az ütközési-terület, a sokértelmű tények interpretálása tudatosan vagy nem tudatosan sajátja, de mindenképp meggyőződésének engedelmeskedve mondja a magáét. Míg mások azt politikai nézetek indoklására használják fel… szélsőséges álláspontja más vizsgálatok szükségességét is felvetné, ilyen lehetne pl: a pszichológiai vizsgálódás, hol az un. korrelációs együttható kiszámítására törekedve, valamint intelligencia szintjének elemeiből kiemelten- az aktivitás fokától… eljuthatunk a tulajdonságokig, ami és- ahogy számos képessége is élete során konstruálódik, alakul ki vagy át! Nem szánom bántásként és közöm sincs hozzá- ezért tovább nem is bonyolítom a mondanivalót, elég bonyolult magában is… de teszi éppen akkor (s ez nagyon zavar, mert felszínre kerül a jellemtelenség), amikor tudott volt már, hogy Brüsszel elengedi Magyarországot - a Túlzott deficiteljárás alól felmentve…

„Ám az Orbán-kormány nem hagyott fel a Magyarországgal szembeni uniós kritikákat megfogalmazók támadásával. Az eset kirívó, ám az utóbbi három évben korántsem példátlan, hiszen az Orbán-kormány az európai uniós tagállamok kétharmadával konfliktusba került 2010 májusa óta”.

Sem a családellenességet, sem a kozmopolitizmust, sem a baloldal összeesküvését, sem a kettős mércét nem látja az Európai Unióban Jacques Santer. Az Európai Bizottság volt elnöke a hvg.hu-nak adott interjút, melyben egyértelművé tette: “továbbra is nagyon erősek az alapértékek, amire az egész Unió épült”. Santer nem hiszi, hogy az EU-ban kettős mérce lenne Magyarországgal szemben, sőt, mint mondta: “a szolidaritás érvényesül az Európai Bizottságban, és a többi uniós intézményben is”.

Házügyek folytatásban!

Szanyi és a nagy-méltóságú…

Rögzítsük a tényt: újabb határkőhöz érkezett a magyar parlamentarizmus sajátos, NER-es gyakorlata. A ház egyik, kormánypárt által delegált képviselője, aki az elnöki tisztséget gyakorolja, cenzorként lép fel. Értékeli a benyújtott interpellációt, forgatja magában a leírt gondolatokat. Hm, “ki mit nyal”? “Lószerszám”, hm. Mit akar ezzel mondani a képviselő. Nem erkölcstelen ez? Nem sérti vajon a T. Ház magasztos tekintélyét? De bizony az! De bizony, hogy sérti! – adja meg rögtön a választ is magának a házelnök, aki a verbális megnyilvánulások kulturáltságára mindig is olyan kényes volt.

És lép is rögtön. Bejelent. Vigaszként teszi hozzá, nyilván, hogy ha elhangozna ez az izé itten, amit ő mostan betilt, akkor büntetőjogi felelősség is lenne. Szanyi úrnak bizony megint fizetnie kéne. De ő ezt megakadályozza. Mert ő, mint elnök, ennyire rendes. nem csak a T.Ház tekintélyét védi, hanem szociális érzék is feszül benne, nem veszi el az újabb 50-70 ezret Szanyi úrtól.

Természetesen innen csak egy lépés, hogy ellenzéki képviselők semmilyen kérdést nem intézhetnek senkihez a Parlament falai között. Hiszen hol a határ? Ki  mondja meg? - ezek a rohadt nyomoronc, undorító ellenzékiek minden szava sértő, nem a haza érdekeit nézik ők, hanem maguknak akarnak önreklámot az ország nyilvánossága előtt, 50-70 ezer forintért, fő műsoridőben. Na, nem!

Megnéztem a törvényhozás honlapját és azt láttam, hogy Szanyi Tibor benyújtott írásos interpellációját elérhetetlenné tették. Ott a rövid verdikt: “az elnök visszautasítja az irományt”! Szép lassan majd megszokjuk ezt is. Rend lesz a T. Házban.

 Szanyi Tibor facebook-oldalán közzétette  „Elmondom hát mindenkinek” címmel benyújtott interpellációjának szövegét:

Tisztelt Miniszter Asszony!

Az elmúlt hetek zömmel arról szóltak, hogy önök trafik-engedélyeket osztogattak. Alapvetően jobbos, szélsőjobbos hovatartozás kellett a győzelemhez. A zsírosabb, akár napi pár milliós bevételt hozó helyeken viszont csak olyanok kaphattak aranyérmet, akik valamilyen módon a mai főfideszes helyi főtótumfaktumok retyerutyájához tartoznak. A nyeréshez üzlethelyiség nem kellett. Eredendően csak annyi kellett, hogy az illető vállalja, hogy dohányt fog árulni, és imádja a Fideszt. Önök cserébe és utólag törvényileg megemelték a kötelező haszonkulcsot, s egyben mindenhol máshol betiltották a dohányermékek árusítását, tönkre vágva pár tízezer boltot, s ezek alkalmazottait, “hulljon a férgese” jeligére. Ön, mint a Fidesz zsoldosa minden jel szerint készségesen kiszolgálja a további fideszes törekvéseket is, azaz immár nem csak dohányt, hanem alkoholt, szerencsejátékokat, újságokat és – hovatovább – nyalnivalókat is lehet majd kapni ezekben a boltokban. A “ki mit nyal” kategória egyelőre nyitottnak látszik, de az félő, hogy mindaz, amit ezekben a szpáhi-shopokban majd kapni lehet, például adómentes pálinkát, azt máshol betiltják. Ezek sorában bizonyosan gondolnak még a szex-kellékekre, a közkeletű lószerszámokra is, sőt, a jobbikos barátjaik kedvéért talán a péniszpumpára, avagy pucér vonaglásra alkalmas táncrudakra egyaránt. Kérdezem, vajon kiszámolták-e, hogy mekkora pusztítást végeznek ezzel a művelettel a vidéki Magyarországon? A kiadott engedélyek vajon elegendőek lesznek-e a bukás utáni strómanos életre készülő fideszes polgármestereknek, képviselőknek? Hisznek-e abban, hogy a 2014-ben kormányra kerülő demokratikus erők majd hagyni fogják, hogy a levitézlett csapataik megmaradjanak ezeken a fosztogatós pályákon? A múltkor, egy betiltott kérdésemmel azt is tudakoltam, vajon nem sül-e le a bőr a képükről? Azóta világossá vált a válasz: nem, mert önök eddig is arcátlanul, azaz az önök kedvenc fordulatával élve pofátlanul szórakoztak a magyar emberek megélhetésével. Bárkit nyomorba döntöttek, még a legnyomorultabbakat, a munkaképteleneket is megfosztották a járadékaiktól, csak hogy a közgépes maffiájukat degeszre tömhessék. Azt is kérdezem hát, hogy hajlandóak-e önként sietni a történelem szemétdombjára, avagy előbb még megkísértik a “hatalom, vagy börtön” című vakmerő játékukat?

Várom válaszát!

Szerző: Poldi bá

Mi volt a probléma ezzel, hogy nem engedte Kövér elmondani? Ja, hogy a méltóság… és méltóságos volta!

„Kövér elégedetlenkedése kapcsán megnéztük, melyek voltak az utóbbi évek legbunkóbb hozzászólásai a Parlamentben. A Top 10-es listában maga az elégedetlenkedő is helyet kapott, a szocialistáknak címzett mondataiért.

1. Anyád!          

A hvg.hu írta meg, hogy a mostani parlamenti ciklusban anyázásig eddig még csak egyvalakinek sikerült eljutni, Wittner Máriának, aki az MSZP-t szapulta ily módon. Rétvári Bence államtitkár válaszolt egy interpellációra, ami nemtetszést váltott ki az MSZP-s képviselők körében, mire az 1956-os forradalmár Wittner, azt kiabálta be: "Anyád! Ez nem kommunista párt."

2. Mit pofázol bele, kisanyám?

Országos botránnyá duzzadt a szintén fideszes Tasó László megnyilvánulása, amit az akkor még LMP-s Szabó Tímeához intézett. Jávor Benedeknek Tasó először azt kiabálta oda, hogy "nyaligátor", majd miután Szabó rászólt, hogy ezt nem kéne, a képviselő neki is odaszólt. "Mit pofázol bele, kisanyám" - kérdezte a jól nevelt képviselő.

3. Ne ugassál, kis köcsög

A fenti kedveskedés ugyancsak egy fideszes szájából hangzott el. A köcsögözést Bánki Eriknek köszönhetjük, aki a jobbikos Novák Elődöt szólította meg így. Mindezt egyébként a Jobbik szerint a sporttörvény vitájában mondta a fideszes képviselő.

4. Patkány, de nem azért, mert zsidó

Vágó Gábor mikroblogja szerint ez is elhangzott már Kövér László parlamentjében. A megjegyzést Steiner Pál szocialista képviselő címezte egy jobbikos képviselőnek.

5. Visszatért a kutya a hányásához

Kitett magáért Vona Gábor, a Jobbik elnöke is. Ő a gyöngyöspatai botrány után mondta azt az LMP-ről, hogy "Mondhatnám úgy is, hogy visszatért a kutya a hányásához". Ezt Vona azért mondta, mert szerinte az LMP az SZDSZ útjára tévedt. Vona utóbb azt monda, a Szentírásból idézett, kár, hogy ez így egyáltalán nincs benne.

6. Ezt majd a folyosón megbeszéljük

A hamisítatlan kocsmai hangulatot a jobbikos Zagyva György Gyula hozta be a Parlamentbe. A Jobbik képviselője előbb számon kérte a KDNP határon túli magyarok iránti elkötelezettségét, majd egyfajta fenyegetésként a következőkkel búcsúzott: Ezt majd a folyosón megbeszéljük.

7. Szanyi bemutat

Természetesen a szocialisták sem maradtak ki az össznépi bunkóskodásból, Szanyi Tibor például szavak helyett egyszerűen bemutatott kollégáinak. Szanyi a belügyi államtitkárt interpellálta, amiért szerinte indokolatlanul magas büntetést rótt ki a rendőrség a Parlament bejáratát korábban elálló diákokra. Ezután jól be is mutatott a tőle balra ülő képviselőknek. Szanyi azt mondta, a jobbikosok rasszista megjegyzéseit értékelte így.

8. Menjetek a picsába

Varga László hasonlót közölt 2010 végén, bár ő szavakkal, miután a parlament alelnöke rövid tárgyalás után berekesztette a sztrájktörvény általános vitáját, holott még többen jelezték, hogy szeretnének hozzászólni. Az MSZP képviselője erre úgy reagált: menjetek a picsába. Később elnézést kért a mondatért.

9. A te kurva anyádat

Mondta Tarlós István még 2008-ban, fideszes képviselőként a budapesti Városházán, és nem a parlamentben. Listánkban mégis helyet kapott az azóta főpolgármesterré váló Tarlós. Mégpedig azért, mert utóbb úgy magyarázta a dolgot, hogy ő valójában "Rejtő Jenő-i stílusban válaszolt".

10. Grátisz: Kövér László

Pikáns, de a listából nem maradhat ki a stílusra nagyon érzékeny Kövér László sem. A házelnök közvetlenül Schmitt Pál köztársasági elnök lemondása után a szocialistáknak címezve a mondandóját azt közölte: "Önmagában méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselő hölgyek és urak egyáltalán itt ülhetnek ebben az Országgyűlésben." Kövér utóbb bocsánatot kért kijelentéséért.” (Idézve)

 Idilli „metszetek”! Méltóságos alkotóösztön kissé öncélú játékait átforrósodott eredménnyé robbantja a forma…

 

…elfelejtettem, hogy kell élni,
              de félni megtanultam, 
              s még tanítják nekem.
        Miért nem egyenes gerincem,
hol elszédült a föld- el nem tudom tagadni?
Nem megy, 
ember vagyok, egyként sem tudom megoldani…
              Mond- képzelet csupán, 
              hogy gyászba roskadt 
              egy érzés, hogy így tapod valót 
              a lét, és új határán, hol testi-
       fájdalmát is felfestette örökre viselni,
           idegenség-vége így emberi?— (szőke)Nincs már baj, van barackfám… egymás sarkára (talpára) taposunk – jaj de fáj (!) - szemünkben a boldogságkönnye szökik a fájdalomtól, hogy (mellékesen) eltaknyolok… és ez máris egy Kárpát-medencét lázba-hozó dal volna? Mert mi (az egyesek) az öreg hárs alatt voltunk boldogok, ahol is az öreg Tisza ballagott… a bunkócskát két kézre fogva, hej! - ajkunk egy a jelszó a béke jegyében rebegte már – hogy minden vidám, mint a mókus fenn a fán. Zengtük is völgyvidéken és hegygerincen át. Hát így komám (!) – de ami itt és most az inkább egy sápkóros nyüszítés (beteges), még ha boldogságérzetet kelt is egyesekben… mondjuk államtitkári körökben! "Minden korosztály képviselőjét bátorítjuk arra, hogy június 4-én 18 órakor énekelje velünk az Összetartozás Dalát a Kárpát-medence népei közös történelmének, kultúrájának, hagyományainak és jövőjének, vagyis összetartozásának kifejezésére" - írja az államtitkár. Bocs’ ha erős voltam, de a dal gyenge összetartozásra (remélem nem egy újsütetű himnusszá kívánt „mű”, ahogy felidézik édes hangjaival)!

Mindig „megcsodálom” a kormány igyekezetét - mindenben ott a nyoma (olyan elaszott, összeszáradt akaratban erőlködve): romolhatatlan egyszerűségében a „finomság”- remekéből oly gyerekes… mert van a boldogság érzésnek és emlékezésnek ennél érzékletesebb kifejezése, akad bőven lángolóbb és elragadóbb, „de gyengédebb, áhítatosabb” – aligha. „A kritikusai szerint zeneileg erőtlen, szövegében vitán felül bugyuta és zavaros dal szerzősége körül nagy a tanácstalanság…”

Ahogy jó székelyem mondja: „Béfogta tulkait, de addig táncolhat mellettik, míg megtaníttsa, mett latrocskák.”

 2013.05.31.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 119
Tegnapi: 74
Heti: 119
Havi: 4 419
Össz.: 373 530

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán nem nyugszik...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »