Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Atomi...

 

Orbán: „Magyarországnak ez gazdasági kérdés, bár pont rosszkor jött a külpolitikai válság, éppen miután új külpolitikai doktrínát hirdettek meg. Kiemelte, hogy Amerika mellett kölcsönös jó viszonyban kell lennünk Kínával, az arabokkal, a törökökkel, Izraellel és Oroszországgal is, „ehhez meg kell találni az együttműködés területét, ami más érdekeket nem sért”, mint például az atomerőmű.”

Die Welt: „meg kellene fontolni a Fidesz kizárását az Európai Néppártból”!

„Az Orbán forradalma című írás szerzője, Jacques Schuster kiemelte, hogy az ukrán válság viharában alig néhány megfigyelő vette észre, hogy Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor nemcsak az EU-nak küldött hadüzenetet, hanem a nyugati értékrendnek is". Hozzátette: Orbán Viktor 2010-es választási győzelme óta "folyton nyelni kellett" az olyan szavakat a magyar miniszterelnöktől és környezetétől, amelyek "durva vehemenciája alig felülmúlható", és amelyek "annyira illenek a nyugati értékrendbe, mint egy krumpli a tulipánmezőre".

És a folytatás sem idilli:

„Hétfőn (25-én) a magyar misszióvezető előtt még a Nyugattal szemben is kiállt a preferált magyar-orosz kapcsolatok mellett Orbán Viktor. Szerdán (27-én) az orosz csapatok bevonultak Ukrajnába. A magyar külügy óvatosan kritizálta az agressziót, de a volt moszkvai nagykövet egyértelműen közölte: nem lesz Paks, se Déli Áramlat.”

Puff! - ezt elkaptuk... habár az államra nézve nagy a jelentősége, sokan vannak, akik mégse bánják. Jól vagy rosszul esik, ami kinéz, itt mindegy is, hasznára vagy kárára... ha a kölcsön megvan, akkor marad a megállapodás – ha még nincs, akkor meg így jártunk.

A duma nem kell, az csak árt! - és a tankokat meg az UFÓ-k vitték el... (Csehek sem tudnak róla)!

Ezért is vannak nagy bajban a nyugati megfigyelők – no meg azért is, mert Orbán művészi tökélyre fejlesztette szavai kétértelműségét, ha magyarul mondja, szavai „csattannak, mint a retesz a cellaajtón" (!)

 

„Orbán orosz elköteleződése miatt bajban a magyar külügy”

 

„A magyar külügy egy gyengébben megfogalmazott közleményt adott csak ki: „Figyelemmel kísérjük és értékeljük a helyzetet, valamint kapcsolatban állunk európai uniós és NATO szövetségeseinkkel. Amennyiben beigazolódnak azok a hírek, hogy orosz reguláris csapatok behatoltak Ukrajna területére, azt a válság súlyos eszkalációjának tekintjük” – írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Na most hogyan is... szándék vagy érdek? És a függőség meg a függetlenség, és ki kivel most, mert ugye a NATO-hoz tartozunk, vagy lemaradtam valamiről és már Putyin diktál vagy már ő sem?

"Egy valamit ugyanis (az Orbán-)beszéd után minden további nélkül meg lehet állapítani: a demokrácia zászlaja félárbocon leng Budapesten"- írta Jacques Schuster, aki szerint vigyázni kell, nehogy "egy szomorú napon bevonják" a zászlót.”

Többek mellett ezért is „meg kellene fontolni a Fidesz kizárását az Európai Néppártból”!?

 

Elcsépelt és lejáratott a szó, mint a forradalom...

képletesen- bár néha végzetesen - táplálja kedvem,

néhány rám-égett- percével

(menedék-zúg gyanánt) - halláskárosodón.

De lelkem már kizökkenne rendjéből- a szokottból, mert

ámítása a világra

nevetségesen - széjjeldúlt formákba öltöztetett

díszeibe izgul és szorong a szón.

Kálváriám a gond,

és a gondolat más-mezébe bújton-

képzeletemben fájdalmas seregek gyűlnek, ahogy

a hit szívós – pokolból építkezik fájón, amint lényegem

és titkom: „formálom azt is, amivé ti válhattok...”

„Mi lesz velem, - már nem firtatom.

Bizonytalan lét könnyít, old, ez enged

világodból ki, számítás, haszon!

Hol semmiért szeretek és szeretnek:

már arra lengek.” --(szőke)

 

2014. 08. 30.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 47
Tegnapi: 54
Heti: 363
Havi: 3 508
Össz.: 372 619

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Atomi...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »