Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

A mumus…

 

„A baloldali politikusok által „áhított, megszavazott és erőltetett” monitoringeljárás nem Magyarország teljesítményéről, a magyar demokráciáról vagy a valóságról szól, hanem a magyar baloldal erkölcsi és politikai aljasságáról – közölte a döntés után Zsigó Róbert.”

Hát persze, hogy a baloldal a mumus – ne má’ hogy önkritikát is gyakoroljon a hatalom! Demokrácia, hol? Önkényuralmi, diktatórikus megoldásaikban? Orbánék dolgai nehezen definiálhatók, a megvalósításról nem is szólva… nem is igazolhatók hagyományosan (olyan „újszerűek”, hogy már pofátlanok!) – s közben állandó veszélyt jelentenek, mert maguknak vindikálnák az utolsó szó jogát is… ugyanakkor óvatosak, ahogy akik – maguk- mindig a néppel takarózva a többségi vélemények mögé bújva „kollektív bölcsességre” hivatkoznak, hogy a felelősséget elháríthassák!

Orbán lenne a Méltóság, aki iránt mindenki engedelmességgel tartozik, vezénylésére bólogat (akik átmentek a megtérésen) – amit mond az szent és sérthetetlen… eretnek itt a baloldal, akiket ki kell átkozniuk maguk közül (erre már volt kísérlet Kövértől is és a szélső-jobbtól is, hogy nem kellene ott ülniük a parlamentben, és örüljenek, ha még megtűrik őket!). Lám- csak az Orbáni felfogás (történeteinek) más-más értelmezései tükröződnek, ellentétein nem látnak alternatívát, csak egyetlen álláspont létezhet (a Fideszé) és ennek is kötelezik el magukat…

 

„A döntés súlyos, ugyanakkor viszont szánalmas és nevetséges, s nem feltétlenül ránk, hanem éppen az Európa Tanácsra nézve lesújtó – írta blogbejegyzésében Fricz Tamás politológus.”

Igen! – szánalmas és nevetséges, ahogy a szellemi-honvédelem adja magát! Fájdalmas küzdelmet láttat. Gyáván harcolnak… ami kétségtelenül ambivalens – viszolyogtató! Sikítanak és mily finnyázva a történteken, melynek kiváltó okai épp maguk, hogy bátorítják az elkülönítést (békemenet: „Gyarmat nem leszünk”!) - és egyéb mechanizmusain, hol az interperszonális kapcsolat is jelen van… amelyek viszonyain át vonakodnak a valóságot szóbahozni. Persze hogy nem lehet tartós az a viszony, hol a trauma is ösztönszerűen fogva. Az elhajlás adott az általuk teremtett gyakorlattal meg nem szakítanak, akkor mit is várnak? Láthatjuk-e egyáltalán világosabban a viták eredetét, ha már eredetiben is hamis a kép kifelé (kettősbeszédek és pávatáncok sorával adott)? A hatalom magának teremtette a helyzetet, amiben az elmélet és a gyakorlat szövevényességén célok nélkül halad, helyesebben a cél csak magáért a hatalomért van…

 

„Az Orbán-kormány arra számít, hogy a tavasz végén, nyár elején újabb összehangolt uniós támadás indul hazánk ellen.”

Akkor azt is tudja miért!

A saját dolgaiban is elkülönülő- megfigyelőként van? Ha résztvevő, akkor milyen mértékig ott, mint lehetőség derogáló, és megalázó így? Vajon mibe töritek a fejeteket megint - csak nem a trafikolás miatt, merthogy trafikálás adja annak lehetőségét, hogy támadás legyen?

Ne legyenek kétségeitek, ez már így folytatódik a választásokig – kicsinyt visszalépnek ott is az EU-ban, majd hevülnek új-fent, míg be nem látja a nép is, hogy ez nem mehet a régi módon tovább… mert ki tud így helytállni a kialakult háromszög-helyzetben, ahol a hatalom a közép-rész (a csúcs) oldalai a nép és az EU. Résztvevői (az oldalak) itt már a változás erőinek támogatását helyezi középpontba… (!)

Íme, egy „franciás” írás:

„Egy törpét hasonlítani egy óriáshoz!
Hosszú évek óta élek Magyarországon, s számos felháborodott magyar barátom nevében tiltakozom az olyan beállítás ellen, amely párhuzamot von Orbán és De Gaulle tábornok között. Franciaként szégyellem magam e cikk miatt. Összehasonlítani egy törpét egy óriással! Orbán, aki másokkal együtt részt vállal Horthy admirális rehabilitálásában! Orbán, aki Riols beállításával szemben nem baloldali gazdaságpolitikát folytat, hanem épp ellenkezőleg, a leggazdagabbakat kiszolgáló, tökéletesen aszociális gazdaságpolitikát valósít meg. Aki lerombolja az intézményeket és foggal-körömmel ragaszkodik a hatalomhoz. Pierre Waline (Budapest)”

 

Hajaj, na - most kellene látnia (belelátnia) a népnek, hogy érte és nem ellene Európa, mert ha bojkott lesz (és itt már a választásról szólok megint) akkor az „népakarat”, amit megvédeni kötelessége (annak - ahová tartozunk) az EU-nak, ha választunk a „demokratikus-kötelezettségünknek” tettünk eleget, amivel igazoljuk a kormány legitimitását és nem lesz tovább (!) – nincs és nem is lehet már miért reklamálnunk. Márpedig az előző alkotmány szerint illegitim mindmáig – furcsa, de ők is tudták, ezért is „zavarták” át az új- alkotmányukat a 2/3-don, a hibák ellenére is, amit módosítgatnak, toldozzák - foltozzák az-óta is! Jön a törvény- ránk-szabta kereteiben mocoroghatunk, ahol már érzéseink is csorbát szenvednek…

Persze hogy furcsa a helyzet, hiszen minden a Fideszé már, és az ő embereik ülnek „bebetonozva” mindenhol. Sajnos az idő múlásával egyre jobban beleerősödnek… gyenge az ellenzék, a konfliktusok megjelenésével csak a nép tehet rendet… merthogy a „vészes vérszegény” mismásoló ellenzék a magyarázat rá - és aki- egy tragikus történet részeként íródik le! Vagy marad a Fidesz és tegyék, mit tenniük kell, mert a beletörődés már nálunk és már minden kevéssé lesz érdekes utána! Győz az érdek!

Akkor most kié is a „hataloméhség”?

 

Számat félre nyelvem mozgatja könyörtelen…
kény-szereivel futnak az évek,
míg égek belsőm jegében-
olvadásra-dolgát egyre csak késem.
Hogy varázsol hitet e létben? 
Idézget a történelemben, s ott- vedlett színeivel… 
most mégis férgeit teremti meg?— (Szőke E.)


2013.05.03.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 42
Tegnapi: 54
Heti: 358
Havi: 3 503
Össz.: 372 614

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: A mumus...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »